Дизайн квартири однокімнатної: як правильно оформити інтер'єр

  1. Дизайн-проект однокімнатної квартири: як розширити простір
  2. Дизайн 1-кімнатної квартири: як правильно підібрати кольори
  3. Як облаштувати однокімнатну квартиру: вибір меблів
  4. Дизайн однокімнатної квартири: освітлення і оформлення вікон
  5. Дизайн квартири однокімнатної: використання розсувних дверей
  6. Подіум в інтер'єрі однокімнатної квартири
  7. Дизайн кухні в однокімнатній квартирі: рекомендації з облаштування
  8. Дизайн ванної кімнати і туалету в однокімнатній квартирі
  9. Дизайн однокімнатної квартири студії
  10. Дизайн однокімнатної квартири 35 кв. м: фото і рекомендації
  11. Стилістичний дизайн однокімнатної квартири: фото
  12. Поради по ремонту однокімнатної квартири: фото

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

Однокімнатна квартира має обмежену площу, тому її ремонт вимагає особливого підходу. Маленьке простір повинен бути використано максимально грамотно. З цієї статті ви дізнаєтеся, як скласти дизайн квартири однокімнатної. Розподіл простору на зони, методи оформлення інтер'єру, а також вибір меблів і інших предметів - все це вимагає індивідуального підходу в умовах обмеженої площі.

Розподіл простору на зони, методи оформлення інтер'єру, а також вибір меблів і інших предметів - все це вимагає індивідуального підходу в умовах обмеженої площі

В однокімнатну квартиру потрібно вмістити функціональність сучасного житла зі спальним місцем, зручною кухнею і громадською зоною для прийому гостей

Дизайн-проект однокімнатної квартири: як розширити простір

Кожен дизайнер знає про те, що ремонт малогабаритної квартири необхідно починати з визначення функціональних зон. Проект повинен враховувати розміри приміщення і правильно поєднувати в собі окремі сегменти. Одним з можливих варіантів в такому випадку є об'єднання кухонного приміщення з житловою кімнатою. Для цього знадобиться перепланування, що включає в себе знесення стін і зміна розташування комунікацій.

Для цього знадобиться перепланування, що включає в себе знесення стін і зміна розташування комунікацій

Правильний дизайн однокімнатної квартири допоможе скрасити недоліки скромного по площі житла і підкреслить його гідності

Проект однокімнатної квартири складається індивідуально, з урахуванням особливостей конкретного житла. Кожна з зон виконує певну функцію. Наприклад, сегмент для сну або робоче місце. Перед початком ремонту рекомендується також поцікавитися про те, чи можливе приєднання лоджії в якості додаткових метрів.

Об'єднавши кухню з вітальні, можна отримати величезну кімнату-студію, яку потрібно поділити на зони

Корисна інформація! У хрущовках є комори приміщення, яке в разі потреби можна переобладнати під вбудована шафа. Це дозволить полегшити інтер'єр і разом з тим вирішить проблему зберігання гардероба.

Планування однокімнатної квартири, найчастіше, є досить складне завдання, тому як, на невеликій площі потрібно розмістити все необхідне

Однак не завжди існує можливість приєднання додаткової площі або її переобладнання. У таких ситуаціях доводиться використовувати інший метод, а саме: візуальне розширення простору. Існує кілька поширених прийомів, які дозволять добитися цього.

Головне в однокімнатній квартирі - візуальне розширення існуючого простору і поділ його на зони

Найбільш простий і поширений варіант - фарбування стін, стелі та підлоги в світлі тони. Дане рішення дозволяє візуально розширити кімнату, але воно вимагає правильного поєднання кольорів. Якщо все поверхні будуть пофарбовані в один відтінок, то тоді приміщення буде здаватися безформним. Розглянемо правильне поєднання кольорів, яке використовується при складанні дизайну малогабаритної однокімнатної квартири:

  • стеля - найсвітліший;

Найпопулярніший спосіб збільшення простору в однокімнатній квартирі - це знесення перегородок

  • стіни - темніші (на 1-2 тони);
  • пол - найтемніший.

Ще один спосіб, що дозволяє зрушити кордону малогабаритного приміщення, - використання в інтер'єрі глянцевих, скляних і дзеркальних поверхонь. Що стосується меблів, то краще за все використовувати практичні і максимально функціональні пристосування.

Що стосується меблів, то краще за все використовувати практичні і максимально функціональні пристосування

В результаті об'єднання простору вітальні і кухні, відкриваються широкі можливості для перетворення дизайну однокімнатної квартири

А також дизайнери настійно рекомендують зменшити кількість декоративних елементів в підлогової зоні. мінімалізм є найкращим стилем для оформлення інтер'єру однокімнатної квартири. Фото жител, виконаних в подібній концепції, допоможуть вам оцінити її переваги.

Світлі відтінки допоможуть візуально розширити простір, тому в однокімнатній квартирі повинні переважати пастельні і бежеві тони

Освітлення також є важливим пунктом. За допомогою електричної підсвічування можна зробити зонування квартири, виділити окремий сегмент і т. П. Для поділу малогабаритного житла на ділянки використовуються і інші дизайнерські прийоми: підлогове покриття, меблі або подіум.

Щоб стильно облаштувати квадратні метри однокімнатної квартири, необхідно спочатку скласти дизайн-проект, продумати всі деталі

Дизайн 1-кімнатної квартири: як правильно підібрати кольори

При виборі інтер'єру для малогабаритного житла необхідно приділити особливу увагу колірній гамі. В умовах обмеженого простору вона грає першорядну роль, так як дозволяє зробити приміщення більш вільним. Кожен з квітів має своєю дією. Їх правильне поєднання привнесе гармонію і затишок, а також допоможе розділити квартиру на функціональні зони або розставити акценти.

Їх правильне поєднання привнесе гармонію і затишок, а також допоможе розділити квартиру на функціональні зони або розставити акценти

У створеному шляхом зонування спальні може розміститися повноцінна двоспальне ліжко зі столом і диваном для відпочинку

Складання дизайну однушки - непросте завдання. Комбінування тих чи інших кольорів впливає не тільки на загальний вид квартири, а й впливає на настрій мешканців. Наприклад, для досягнення розслабляючого ефекту в інтер'єрі квартири повинні бути присутніми відтінки зеленого. Таким же дією володіє коричневий і блакитний колір.

Стаття по темі:

Квартира-студія: планування, інтер'єр і фото приклади вдалого облаштування Квартира-студія: планування, інтер'єр і фото приклади вдалого облаштування

Переваги та недоліки об'єднання приміщень. Особливості зонування кімнат. Варіанти оформлення студії в сучасних стилях.

Стіни, пофарбовані в жовтий відтінок, роблять позитивний вплив на нервову систему людини. Червоний колір рекомендується використовувати обережно, так як він сприяє моральному стомлення мешканців. Фахівці рекомендують вивчити фото однокімнатних квартир після ремонту. Це дозволить швидше визначитися з колірною гамою.

При правильно підібраною колірною гамою, однокімнатна квартира візуально стане більше

Зверніть увагу! Відтінки рожевого також сприяють розслабленню домочадців. Однак цей колір може викликати агресію, тому не рекомендується переборщувати з ним.

Дизайнери не радять робити квартиру занадто світлою або, навпаки, темної. Ідеальні кольори для оформлення однокімнатного житла в сучасному стилі - природні (бежевий, блакитний і т. Д.).

Як облаштувати однокімнатну квартиру: вибір меблів

На наступному етапі необхідно правильно підібрати меблі. Вона здатна підкреслити кольору робочих поверхонь. Причому важливий не тільки колір меблів, але і її дизайн, а також розташування. Обмежена площа не дозволяє використовувати громіздкі шафи і ліжка в однокімнатній квартирі. В такому випадку виходом із ситуації є використання компактної, вбудованих меблів. Вона відрізняється меншими розмірами і здатна трансформуватися, що робить її більш універсальною порівняно зі стандартними конструкціями.

Вона відрізняється меншими розмірами і здатна трансформуватися, що робить її більш універсальною порівняно зі стандартними конструкціями

Інтер'єр однокімнатної квартири повинен бути спрямований на збільшення її функціональності, створення унікального стилю при збереженні затишку і краси

Розкладні меблі дозволяє дати відповідь на питання про те, як обставити однокімнатну квартиру. Сучасний ринок пропонує безліч конструкцій, які відрізняються своєю функціональністю. Розкладний диван може трансформуватися в місце для сну, а також використовуватися в денний час для перегляду телевізора, відпочинку і т. Д.

Будь-яка складна меблі найчастіше передбачає додаткові ніші, в яких можна зберігати постільну білизну або речі. Крім того, дизайнери рекомендують розглянути варіант установки шафи, в який інтегрується висувна ліжко. В умовах однокімнатної квартири ця ідея дозволяє заощадити багато місця.

У невеликому передпокої біля дверей розташовується так зване «мертве» простір. В його межах можна розташовувати меблі, яка буде захаращувати прохід. Однак для економії корисної площі кімнат рекомендується облаштувати збоку від дверей невеликий гардероб.

Оптимальне рішення для однокімнатної квартири - вбудовані меблі, яка легко трансформується і займає менше місця

Існують і інші прийоми, що дозволяють раціонально визначити обстановку однокімнатної квартири. Наприклад, якщо ви рідко приймаєте їжу вдома, а віддаєте перевагу харчуватися в кафе або ресторані, то тоді можна придбати невеликий розкладний столик . Це дозволить звільнити значну ділянку площею і використовувати конструкцію при необхідності.

У вітальні встановлений великий диван, в розкладеному вигляді перетворюється на просторе ложе

Корисна інформація! Для однушки також не рекомендується купувати стаціонарний комп'ютер. Краще придбати компактний ноутбук, що не потребує окремому столі.

Для зберігання книг, блокнотів, а також інших предметів відмінно підходять звичайні полки. Вони фіксуються на стінах. Як полки можна використовувати і інші поверхні (наприклад, підвіконня).

Дизайн однокімнатної квартири: освітлення і оформлення вікон

Як вже було сказано вище, правильне розташування світильників дозволяє візуально збільшити простір малогабаритного житла. Для того щоб кімната здавалася просторіше, потрібно досить багато світла. Крім цього, прилади можуть виконувати і допоміжну функцію - розділяти приміщення на сегменти.

Крім цього, прилади можуть виконувати і допоміжну функцію - розділяти приміщення на сегменти

При скромних габаритах квартири саме велика кількість світла робить житло більш затишним і візуально широким

Сучасні дизайн-проекти 1-кімнатних квартир все частіше роблять відступ від традиційного верхнього світла. Це пов'язано з тим, що прилади, розташовані на стелі, часто діють на шкоду комфорту, а також досить посередньо виглядають в інтер'єрі. Кожен функціональний сегмент квартири повинен бути обладнаний декількома приладами для освітлення. Причому в якості доповнення до класичної люстрі рекомендується встановити на підлогу торшер. У зоні, яка призначена для сну, можна повісити на стіну бра.

Не варто зупинятися на одній лампі, можна купити додаткові світильники і розмістіть їх в різних зонах квартири

Великою популярністю користується комплексна світлодіодне підсвічування, яка інтегрується в стелю або ж гіпсокартонні короби. Це може бути м'яке світло, що надає приміщенню затишок, або більш яскравий. Другий варіант використовується для того, щоб виділити одну з функціональних зон квартири.

У декорі однокімнатної квартири не повинно бути громіздких конструкцій. Це правило стосується і приладів, які використовуються для освітлення. Дизайнери категорично не радять віддавати перевагу габаритним люстр, що зменшує висоту приміщення.

Що стосується штор для вікон, то для однушки кращим вибором буде проста, одноколірна тканина. В цьому випадку рекомендується уникати хитромудрих узорів. А також не варто вибирати штори, оснащені додатковими елементами (наприклад, кистями). Ще одним варіантом, що дозволяє грамотно оформити віконний проріз, є тюль.

Для невеликих однокімнатних квартир важливо підібрати легкі і не громіздкі фіранки

Дизайн квартири однокімнатної: використання розсувних дверей

При складанні дизайн-проекту для малогабаритної однушки бажано відмовитися від стандартних дверей. Це пов'язано з тим, що вони займають досить багато корисного простору біля стіни (у відкритому стані). Виходом в цьому випадку є монтаж розсувних дверей.

Розсувна конструкція, що закриває дверний проріз, виглядає стильно і сучасно в інтер'єрі однушки. Причому такі двері можна монтувати не тільки в звичних місцях, а й, наприклад, на вході у ванну кімнату. В такому випадку звільняється додатковий простір, яке можна використовувати для пральної машини.

Заміна звичайних дверей на розсувні дозволить значно підвищити функціональність всієї квартири, за рахунок використання додаткового простору

Зверніть увагу! Для вітальні кращим варіантом буде монтаж направляючих балок. Вони надійно утримують стулки і сприяють їх плавному переміщенню.

Вибір, зроблений на користь розсувний конструкції, сприяє збільшенню функціональності житла в цілому. Дизайн стулок може бути різним. Вони можуть бути виконані повністю з дерева або включати в себе скляні елементи. Сучасний ринок розсувних дверей пропонує безліч моделей, що сприяє розширенню їх експлуатаційної сфери.

Подіум в інтер'єрі однокімнатної квартири

Подіум - височіє над підлогою конструкція, яка є одним з найдієвіших способів для розмежування функціональних зон в однокімнатному помешканні. Найчастіше таке рішення використовується в квартирах студіях. Подіум може мати як один рівень, так і кілька. Таку конструкцію використовують для економії корисної площі квартири. Наприклад, в подіумі можна розмістити ящики для зберігання одягу або предметів начиння. Однак дизайнери радять монтувати цю конструкцію тільки в тому випадку, якщо стелі в квартирі мають достатню висоту.

Однак дизайнери радять монтувати цю конструкцію тільки в тому випадку, якщо стелі в квартирі мають достатню висоту

Можливістю підвищити функціональність кімнати при плануванні квартири, є виготовлення одного або декількох рівнів подіуму

Існує безліч ідей для однокімнатної квартири, які стосуються форми і розмірів подіуму. У будь-якому випадку така конструкція повинна максимально вписуватися в інтер'єр житла. При її монтажі необхідно запам'ятати одне важливе правило: піднесення не повинно заважати переміщенню по квартирі. Таким чином, потрібно відмовитися від установки подіуму в прохідних точках або в центрі приміщення.

Подіум не рекомендують виготовляти в квартирах з низькою стелею

Матеріал для виготовлення цієї платформи може бути різним. Найдовговічнішим є подіум, виготовлений з бетону. Але така конструкція може завдати шкоди перекриттях через свого великої ваги. Тому її рекомендують монтувати тільки на першому поверсі. Те ж саме стосується і габаритного подіуму, в основі якого лежить дерев'яний каркас.

Використання платформи вимагає відповідної для неї обробки. Однокімнатна квартира з піднесенням, яке облицьований деревом або ж кахельною плиткою, виглядає презентабельно і сучасно. При бажанні усередині подіуму можна розташувати висувну ліжко. У такому випадку потрібно заздалегідь підібрати місце для платформи. Подіум також повинен мати звукоізоляцію, щоб прибрати гучні звуки при ходьбі по ньому.

Подіум також повинен мати звукоізоляцію, щоб прибрати гучні звуки при ходьбі по ньому

Подіум здатний не тільки позначити зону кімнати, але також в ньому можна розмістити висувні ящики для одягу, економлячи при цьому простір

Дизайн кухні в однокімнатній квартирі: рекомендації з облаштування

У стандартних однокімнатних квартирах площа кухні не перевищує 6.5 кв. м. Такий розмір простору значно зменшує варіанти його облаштування. Однак кухня повинна включати в себе всі побутові прилади, а також гарнітур для зберігання посуду та іншого начиння. До вищепереліченого варто додати і меблі для обідньої зони.

Складання дизайну кухні в однокімнатній квартирі - непросте завдання. Досить часто дизайнери вдаються до нестандартних рішень. Наприклад, в якості місця для трапез може використовуватися подовжена стільниця або навіть підвіконня.

Зверніть увагу! Меблі для кухні рекомендується виготовляти під замовлення.

Меблі для кухні рекомендується виготовляти під замовлення

Для однокімнатної квартири краще робити меблі на замовлення, так вона доставить естетичну насолоду, і буде потрібною комплектації

Малогабаритне приміщення необхідно використовувати по максимуму. Ефективність кухні залежить від раціонального розподілу корисної площі. Більшість її йде на кухонні меблі і пристрої для зберігання, а також приготування їжі. Однак навіть в такому маленькому приміщенні можна знайти вільне, неексплуатована місце. Нішу в області газової колонки або ж простір під підвіконням - все це можна використовувати для облаштування невеликих шафок або полиць.

Відокремити зону кухні можна за допомогою барной стійки, обіднього столу, багаторівневої стелі або подіуму

Індивідуальні особливості кухні багато в чому визначають її майбутній дизайн. Перед ремонтом можна знайти готовий дизайн-проект квартири. У цьому випадку найчастіше виникають проблеми з облаштуванням кухні. Тому краще всього самостійно скласти дизайн цього приміщення або скористатися послугами кваліфікованих фахівців.

Розташування кухонного гарнітура може бути різним. Для вузьких кімнат найкраще вибрати паралельну планування. У такому випадку, як правило, не залишається місця для організації обідньої зони.

Нерідко кухня входить до складу спільної кімнати. У такій ситуації найчастіше використовується гарнітур у вигляді літери «Г». Якщо площі для монтажу кухонних меблів досить, то тоді рекомендується подумати про подовження стільниці або монтажі барної стійки. Але все ж слід віддати перевагу саме лінійному розташуванню меблів і побутової техніки.

Меблі для кухні однокімнатної квартири повинна бути багатофункціональною

Таким чином проводитися планування кухні в однокімнатній квартирі. Фото готових будівельних проектів допоможуть визначитися з вибором дизайну. Що стосується колірного рішення, то малогабаритну кухню найкраще виконувати в світлих тонах з додаванням контрастних акцентів.

Головне - передбачити хорошу витяжку, щоб запахи не розліталися по всій квартирі

Дизайн ванної кімнати і туалету в однокімнатній квартирі

Проект, за яким йтимуть монтажні роботи, повинен включати в себе всі приміщення, в тому числі і ванну з туалетом. Кращим варіантом для невеликої однокімнатної квартири є суміщений санвузол. Це рішення дозволяє добитися максимальної функціональності.

Це рішення дозволяє добитися максимальної функціональності

Санвузол в малогабаритній квартирі зазвичай поєднаний, тому в ньому не повинно бути нічого, крім унітазу, ванни і тумбочки для речей гігієни

Дизайн ремонту однокімнатної квартири, що включає в себе об'єднаний санвузол, найчастіше передбачає монтаж компактної сантехніки. Фахівці рекомендують не використовувати в інтер'єрі приміщення занадто багато деталей. Санвузол, оформлений в мінімалістичному стилі, виглядає сучасно і просторіше.

Що стосується економії простору, то існує кілька популярних способів. Наприклад, стандартну ванну можна замінити кутовий конструкцією, виконаної у формі краплі. Корисну площу кімнати також можна зберегти за рахунок установки компактної душової кабіни. Перед складанням проекту суміщеного санвузла бажано вивчити фото однокімнатних квартир з ремонтом.

Корисна інформація! Для зорового збільшення кімнати дизайнери радять використовувати велике дзеркало.

Суміщений санвузол - незручне рішення, якщо в квартирі живе ціла сім'я, з батьками і дітьми

На сьогоднішній день існує безліч невеликих раковин. А бачок унітазу можна заховати в стіні, що звільнить додатковий простір для інших цілей. Якщо відсутня можливість розміщення у ванній кімнаті пральної машини, то тоді краще всього встановити її на кухні.

Дизайн однокімнатної квартири студії

Ремонт однушки, що враховує поєднання кухні з основною кімнатою, є поширеним рішенням. Популярність квартир студій по всьому світу пояснюється тим, що подібний хід дозволяє домогтися максимальної функціональності від приміщення. Житло з такою плануванням підходить для проживання 1-2 чоловік.

Житло з такою плануванням підходить для проживання 1-2 чоловік

Приклад вдалого зонування однокімнатної квартири студії кольором

При виборі дизайну для однокімнатної квартири студії необхідно орієнтуватися на кілька важливих правил. В першу чергу потрібно правильно розподілити наявний простір на зони. Основну площу, звичайно, буде займати місце для відпочинку і роботи. Причому кухонний сегмент повинен бути виділений за допомогою підлогового покриття або освітлення. Меблі також дозволяє розмежувати функціональні зони в загальній кімнаті.

У свою чергу, сегмент для сну і відпочинку можна виділити за допомогою звичайного килима. Для кухонної зони фахівці рекомендують підбирати світлодіодне освітлення. Частину, що залишилася площа буде покривати люстра. Що стосується поділу зон для сну і роботи, то існує два основні варіанти для цього. Перший з них враховує оформлення кімнати в вигляді вітальні. В такому випадку місцем для сну служитиме розкладний диван. Основна перевага такого методу полягає в максимально доцільному використанні площі приміщення.

Основна перевага такого методу полягає в максимально доцільному використанні площі приміщення

На відміну від класичної версії квартири, студія не має внутрішніх перегородок

Ще одним поширеним проектом квартири студії є розташування повноцінного спального місця в загальній кімнаті. Ліжко є більш зручною для сну, проте займає більше площі, ніж диван. А також потрібно використовувати в інтер'єрі необхідну м'які меблі. У цьому випадку поділ на зони виконується переважно за допомогою меблів.

Дизайн квартири-студії повинен бути не тільки красивим, але і функціональним

Таким чином, житло з відкритим плануванням є відмінним рішенням для людей, які проживають в поодинці або ж сімейних пар без дітей. Рекомендується ознайомитися з фото ремонту в однокімнатних квартирах, в яких поєднуються зони відпочинку, сну, роботи і приготування їжі. Це дозволить наочно оцінити переваги тих чи інших дизайнерських рішень.

Дизайн однокімнатної квартири 35 кв. м: фото і рекомендації

При створенні дизайну однокімнатної квартири з площею 35 кв. м необхідно врахувати абсолютно всі нюанси. Досить важко розмістити на такому маленькому просторі всі необхідні предмети меблів, а також техніку, і при цьому дотримати стилістичну гармонію.

Житло, яке має такий метраж, найкраще перепланувати в студію. Таким чином, вийде виграти максимум вільної площі. Як вже було сказано вище, подальше складання дизайн-проекту враховує поділ загального приміщення на окремі зони.

У квартирі площею 35 кв.м. завжди знайдеться можливість розділити спальну і вітальню зони, знайти достатньо місця під шафу

Зверніть увагу! У такому випадку найбільш раціональним рішенням стане створення дизайну однокімнатної квартири 35 кв. м в стилі мінімалізм. Цей варіант є найсучаснішим і враховує невелику кількість деталей в інтер'єрі. Для квартири студії з площею близько 35 кв. м можна вибрати і інший стиль (наприклад, лофт або авангард).

Житло з невеликою площею краще перепланувати в квартиру студію

При бажанні можна додати частину простору коридору до вітальні і, таким чином, збільшити її площу. Меблі для основної кімнати рекомендується вибирати компактну і функціональну. При її покупці також враховується кількість осіб, які проживають в квартирі, а також їхні потреби.

Ще один варіант приєднання додаткового простору - утеплена лоджія. В цьому випадку можна повністю прибрати перегородку, яка відокремлює її від кімнати, або ж перепланувати її в зручну барну стійку. У будь-якому випадку існує безліч варіантів дизайну. Однокімнатна квартира 36 кв. м вимагає особливого підходу.

м вимагає особливого підходу

Інтер'єр в стилі мінімалізм вважається найбільш підходящим для квартир невеликого розміру

Розглянемо кілька найпоширеніших варіантів, які дозволять збільшити простір квартири за рахунок декорування. Перепланування дверних прорізів в арки дозволяє візуально розширити квартиру. Те ж саме стосується і організації закруглених стін-перегородок, що розділяють окремі зони. Крім цього, таке рішення виглядає стильно і сучасно. Дизайнери також рекомендують комбінувати різні варіанти освітлення в кімнаті. Окремі зони можна виділити за допомогою шпалер, фактурної плитки або малюнка. При виборі дизайну кімнати в однокімнатній квартирі не слід побоюватися оригінальних ідей.

Для кухні, розташованій окремо, необхідно вибирати компактну універсальну техніку. Кращим варіантом в цьому випадку буде замовлення приладів, вбудованих в кухонний гарнітур, виконаний за індивідуальним кресленням. Вартість інтегрованої техніки може бути вище, ніж звичайної, проте вона є більш презентабельною і виглядає більш сучасно.

Вартість інтегрованої техніки може бути вище, ніж звичайної, проте вона є більш презентабельною і виглядає більш сучасно

Світлі пастельні відтінки стануть прекрасним рішенням інтер'єру однокімнатної квартири

Перед тим як приступити до складання проекту, рекомендується ознайомитися з фото однокімнатних квартир. Дизайн інтер'єру може бути найрізноманітнішим, однак загальних правил все-таки варто дотримуватися. Фахівці радять оформляти квартиру в світлих тонах, що сприяє зоровому розширенню кімнат, а також робить житло більш затишним.

У квартирі невеликого розміру потрібно уникати перевантаженості деталями і елементами декору

Стилістичний дизайн однокімнатної квартири: фото

Крім мінімалізму, існують і інші стилі, використання яких дозволить грамотно оформити інтер'єр 1-кімнатної квартири. Як правило, до них відносять варіанти інтер'єру, які характеризуються простотою і ясністю ліній. Розглянемо їх:

  • хай тек;
  • японський;

Інтер'єр однокімнатної квартири виконаний в сучасному стильовому напрямку

  • скандинавських;
  • лофт;
  • авангард.

Всі вищеперелічені стилі мають одну спільну схожість - лаконічність. Щоб обставити квартиру, необхідно використовувати компактні меблі. Забарвлення меблів може бути будь-який, проте дизайнери радять використовувати конструкції світлих тонів. Це не означає, що розміщення темних елементів інтер'єру повністю виключено, але вони не повинні переважати над більш яскравими.

Корисна інформація! Стиль лофт підійде для більш просторих одиничок (40-45 кв. М). Причому квартира повинна бути перепланована в студію.

В інтер'єрі для однокімнатних квартир важлива кожна деталь. Стильно виглядає використання декоративної плитки на стінах. Причому одну з них можна виконати в темному кольорі. Наприклад, ту стіну, яка включає в себе віконний отвір.

Наприклад, ту стіну, яка включає в себе віконний отвір

Кожен проект індивідуальний і орієнтується в першу чергу на особисті переваги і цільове призначення житлоплощі

При виборі дизайну маленької однокімнатної квартири необхідно також ретельно поставитися до вибору підлогового покриття. Це може бути ламінат або плитка. Фахівці радять використовувати широкі дошки або великий кахель. На підлогу можна постелити килим, який посприяє зонування приміщення .

Під час проведення євроремонту однокімнатної квартири найкраще подумати про її перепланування. В цьому випадку можна виграти максимальну кількість вільних метрів.

Поради по ремонту однокімнатної квартири: фото

Розглянемо кілька корисних порад, які дозволяють створити грамотний дизайн всередині однокімнатного житла. В першу чергу слід запам'ятати, що інтер'єр найкраще оформляти в легкому, «повітряному» стилі. Для цього необхідно використовувати такі елементи, як: перегородки з напівпрозорої тканини світлих відтінків, дзеркала, глянець і витягнуті декоративні елементи (вази, торшери і т. П.).

)

В цілому дизайн однокімнатних квартир повинен бути дуже легким, світлим, повітряним і функціональним

Розставляти акценти потрібно правильно. При бажанні можна виконати в темному кольорі одну зі стін або підлогу. Для стелі рекомендується підбирати виключно світлі тони. Вітається використання невеликих панно і картин, виконаних в контрастному кольорі. Ці рекомендації допоможуть виконати правильно дизайн 1-кімнатної квартири. Фото проектів, а також жител після ремонту можна знайти в інтернеті.

Якщо у вашій квартирі досить високі стелі, то можна розташувати спальне місце над підлогою. Цей досить нестандартний хід значно заощадить корисну площу, так як в основу для ліжка можна встановити шафу. Однак в цьому випадку необхідно запам'ятати, що конструкція повинна володіти високою міцністю.

Вікна можна закрити не тільки за допомогою звичайних штор. Для цих цілей підійде і жалюзі. В цьому випадку ви отримуєте додаткове місце в кімнаті. На підвіконня можна поставити книги або ж використовувати його в традиційних, декоративних цілях, розмістивши на ньому горщики з квітами.

Для комфортного проживання потрібна зона відпочинку і робоча зона, які створюються за допомогою різних перегородок

Не варто також забувати про встановлення телевізора. Безумовно, найбільш підходящим варіантом для однушки є пристрої з рідкокристалічними і напівпровідниковими (LED) моніторами. Рекомендується монтувати такий прилад на поворотних кронштейнах. Акустичні елементи можна розташувати з боків або під стелею.

Передпокій найкраще оформляти у світлих тонах, так як там дуже мало простору, яке вимагає зорового розширення. Крім цього, можна встановити в коридорі дзеркало в повний зріст, що також зіграє вам на руку.

Окремо варто сказати про квартири з нішею. Її наявність має кілька плюсів, які необхідно раціонально використовувати під час ремонту. Фото 1-кімнатних квартир з нішею допоможуть вам визначитися з вибором дизайнерського рішення.

Зверніть увагу! Фахівці не рекомендують використовувати в якості перегородок для ніші матеріали, які важко демонтувати.

Фахівці не рекомендують використовувати в якості перегородок для ніші матеріали, які важко демонтувати

При плануванні простору однокімнатної квартири далеко не у всіх виходить самостійно розробити дизайн інтер'єра

Найпоширенішим варіантом є спальне місце, розташоване в ніші. Однак таке рішення не завжди є підходящим. Тут все залежить від індивідуальних переваг. Якщо в квартирі проживає 1 людина, то тоді можна використовувати нішу в якості робочого кабінету. Нерідко її обладнають під дитячу кімнату, що також є непоганим рішенням. При виборі дизайну однокімнатної квартири з нішею рекомендується врахувати кількість мешканців і їх вік.

Для оформлення стін в однокімнатній квартирі краще вибирати світлі тони, які візуально збільшать простір

Дизайн однокімнатної квартири залежить від її планування, а також розмірів. Житло такого типу може бути як зовсім невеликим, так і досить просторим. У будь-якому випадку існують загальні рекомендації, які дозволяють скласти грамотний проект дизайну. Його можна виконати самостійно або скористатися послугами фахівця.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online