Як з «однушки» зробити «двушку»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зрозуміло, що мова піде про перепланування. І все ж, як, залишаючись в однокімнатній квартирі, зробити двокімнатну? Питання звичайно цікаве. Взагалі, що таке однокімнатна квартира? У нашому розумінні - це коли одна житлова кімната і кухня. В інших країнах - по іншому. У США, наприклад, прийнято «скільки-то» кімнатними називати квартири виключно за кількістю спалень. Вітальня (Living Room), ніби як не вважається. Кухня у них - це, як правило, два приміщення - власне кухня і їдальня. До чого я все це? Та до того, що в розумінні всього цивілізованого світу однокімнатна квартира, це квартира, в якій є спальня, кухня і вітальня.

Ось ми і спробуємо з вами зробити це «закордонне» чудо з нашою стандартною (читай соціалістичної) «одинички». Я думаю, знайдеться чимало охочих.

Найцікавіше, що це дійсно можливо, але, швидше за все, на жаль, з порушенням норм. Як завжди розглянемо кілька прикладів.

Що стосується порушень норм, то, при розгляді прикладів, ми будемо коментувати, де і що порушуємо. І дамо рекомендації, як цього уникнути (звісно, ​​якщо це можливо).

Для початку візьмемо, мабуть, один з найгірших варіантів однокімнатної квартири - «хрущовку». До речі - «хрущовками» називають п'ятиповерхові будинки масового панельного домобудування зводяться в 60-і роки в СРСР, в період правління Першого секретаря ЦК КПРС - Микити Сергійовича Хрущова. Між іншим, багато з принципів такого домобудівництва гідно поваги і, при відповідному осмисленні, можна застосувати і в наші дні. Наприклад, я вкрай негативно ставлюся до величезних багатоповерховим комплексам, у великій кількості споруджуваних практично у всіх містах Росії. Про це ви можете прочитати в статтях « Розвиток міст - стихія або планування »І« Розвиток міст - хмарочос або котедж ».

Під визначення «хрущовка» потрапляють будинки різних серій, які мають незначні відмінності, але для нашої розмови не принципово.

Але повернемося до нашої теми. Отже: Зліва - існуюча планування нашої «хрущовки», праворуч - те, що ми хочемо з нею зробити.

Зрозуміло, що мова піде про перепланування

Вся справа в тому - хто живе в даній квартирі? Якщо це сім'я з двох чоловік - то це дуже привабливий варіант. Навіть для сім'ї, в якій є маленька дитина, це теж цікаво, адже мати окрему спальню - дуже і дуже актуально. Якщо ж в квартирі живе одна людина, то перепланування йому, швидше за все, взагалі не потрібна.

Про порушення норм: тут ми порушили всі що можна. Детально про порушення читайте в статті « Головне «не можна» в переплануванні квартир ».

Що тут можна зробити? Так, в общем-то, нічого. Вам навряд чи вдасться узгодити цю перепланування. Але сама ідея - абсолютно життєздатна. Якщо ви не боїтеся, що сусіди заявлять на вас в ТСЖ або ще куди-небудь і не збираєтеся продавати свою квартиру - то, будь ласка, робіть. Але ми все ж не рекомендуємо займатися такими речами.

А тоді навіщо я все це розповідаю, запитаєте ви, якщо все одно нічого не можна зробити? Питання, що називається, на «засипку». Але штука вся в тому - зробити можна все що завгодно, якщо є бажання, важливо знати - що саме потрібно робити. Можна довгі роки жити в квартирі і не підозрювати, що вона може бути абсолютно інший: зручніше і більше. Адже за звичкою ми навіть не помічаємо, як багато площі «з'їдає» коридор, або безглуздий «транзитний» прохід в кімнаті, який, по суті, той же коридор тільки без стін. А якщо той, хто купив квартиру і зробив в ній ремонт, раптом дізнається, що його 36 метрів (припустимо) могли б бути на порядок краще і зручніше? Що тоді? Лікті кусати?

Ось щоб не кусати їх, я це все і розповідаю, а втім, вирішуйте самі - потрібно це все або не потрібно. І є ще одна причина. Я звичайно ж, хочу наочно показати, в чому власне полягає робота архітектора. Як змінюється (читай - збільшується) квартира, коли в ній, всього лише правильно організований простір.

Часто люди не бачать різниці між професіями архітектора і, припустимо, декоратора. (А є ще одне «незрівнянне» слово - дизайнер). Без образ колеги - але підібрати одяг для стін і розібратися, як ставити ці самі стіни, дві великі різниці. Але звичайно - все залежить від людини. Напевно є архітектори, які ..., ну, не будемо говорити, що вони роблять. А іноді декоратор видає «на гора» такі штуки, що просто любо-дорого подивитися. Але, як правило, все навпаки. Може, вчать нас по-різному, може, ще щось, хто його знає. ... Коротше - якщо простір в квартирі організовано не правильно, то які шпалери не клей, все одно буде самі знаєте що.

Повернемося до наших «одинички», які майже «двушки». Тепер розглянемо варіант перепланування інший однокімнатної квартири. Використовуємо той же прийом, що і минулого разу.

Використовуємо той же прийом, що і минулого разу

Це квартира досить велика і зручна. Такий тип квартир можна зустріти в сучасних багатоквартирних будинках, і її можна розглянути як традиційну, за винятком комори, якої в більшості випадків немає. Комора в цьому місці, до речі, для тих, хто купує квартиру - дуже важливий момент. І зовсім не тому, що туди можна що-небудь скласти. Я виділю текст нижче, коли буду пояснювати чому.

Отже, що ж виходить, якщо з цієї квартири зробити «двушку»? А виходить все просто чудово, за винятком однієї проблеми: офіційно дана перепланування можлива тільки на останньому житловому поверсі будівлі. Якщо ж ви проживаєте на іншому поверсі, то необхідно зробити «фінт вухами», а саме наступне:

В офіційному проекті, який піде на узгодження, спальню потрібно назвати коморі або гардеробної, тобто кімната повинна бути нежитловий. Всім звичайно зрозуміло, що ця житлова кімната, але правила «гри» дотримуються і всі задоволені. А як же переїхала кухня? В даному випадку, нас сильно виручає колишня комора (рисунок 3).

Наша нова кухня розташована над нижележащей комори і, відповідно, ми нічого не порушуємо при узгодженні проекту (як обіцяв - текст виділив).

Подібним прийомом я скористався при розробці проекту перепланування квартири в Рибальському (Санкт-Петербург). Я був змушений обізвати розташовану при спальнях ванну - коморою, це дозволило зробити нормальну, з точки зору організації приміщень, квартиру.

Однак, повернемося до нашої теми. Гірше, коли однокімнатна квартира з самого початку не має такої комори (на нашому малюнку 3, подумки заберіть комору). Тоді, при офіційній перепланування, наша нова спальня повинна називатися кухнею (тобто як і була раніше), а в житті там буде спальня. Ця ситуація не «смертельна», але буде цілком на вашій совісті (в сенсі її треба приховати від громадськості). Перенесення кухні буде зведений до простого переносу кухонного обладнання та меблів. Якщо плита електрична, то цей процес не викличе проблем. (До речі, якщо плита газова, то об'єднувати кухню з житловими кімнатами взагалі не можна) Ось власне і все!

Ми отримали двокімнатну квартиру там, де була однокімнатна. Зауважте, повноцінну двокімнатну квартиру, зі світлою спальнею і хорошою вітальні. Ну а питання чи вважати кухню-нішу повноцінною кухнею, кожен для себе вирішує сам. Якщо задатися питанням, а які ж ще варіанти перепланування можливі, то для чистоти експерименту необхідно розглянути ще пару рішень.

Про це читайте в другій частині про те, як з «однушки» зробити «двушку» .

Взагалі, що таке однокімнатна квартира?
До чого я все це?
Вся справа в тому - хто живе в даній квартирі?
Що тут можна зробити?
А тоді навіщо я все це розповідаю, запитаєте ви, якщо все одно нічого не можна зробити?
А якщо той, хто купив квартиру і зробив в ній ремонт, раптом дізнається, що його 36 метрів (припустимо) могли б бути на порядок краще і зручніше?
Що тоді?
Лікті кусати?
Отже, що ж виходить, якщо з цієї квартири зробити «двушку»?
А як же переїхала кухня?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online