Зняли гроші з кредитної картки: що робити?

  1. Заходи профілактики розкрадання грошових коштів з кредитної картки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Служби безпеки банків постійно працюють над збільшенням надійності своїх карт і підвищенням ступеня їх захисту Служби безпеки банків постійно працюють над збільшенням надійності своїх карт і підвищенням ступеня їх захисту. Однак шахраї також «не сидять на місці», придумуючи все нові і нові способи обкрадання людей. На жаль, іноді ці способи спрацьовують. Тоді в один «прекрасний» момент жертви шахраїв виявляють, що у них зняли гроші з кредитної картки. Що робити, якщо цією жертвою стали ви - читайте в нашій сьогоднішній статті.

І відразу про головне.

З вашої кредитки зняли (вкрали) гроші, що робити, як бути і як себе вести? Покрокова інструкція.

Крок 1. Заспокоїтися.

Як банально це не звучить, але перше, що потрібно зробити в такій ситуації, - це заспокоїтися, оскільки паніка і істерика - не найкращі ваші помічники, адже вам для відновлення справедливості і запобігання рецидиву знадобиться холодний розум. Заспокоїлися ?! Тепер згадайте, не знімали ви самі ці гроші на днях, що не робили якихось покупок в кредит , А може, ви давали свою кредитну карту родичам. Адже іноді трапляється, що операція проводиться в один час, а безпосередньо платіж проходить на кілька днів пізніше.

Крок 2. Заблокувати карту.

Якщо зникнення коштів з вашого рахунку викликано не вашими діями, логічно, що дана дія може повторитися знову, тому постарайтеся якомога швидше заблокувати нещасливу кредитну карту. Здійснити цю операцію можна за допомогою дзвінка на гарячу лінію вашого банку. У ньому вам слід повідомити дані свої і карти, а також назвати причину блокування. Пам'ятайте, що зняти блокування після цього вже буде не можна, тому якщо у вашому банку є така можливість, відразу ж замовляйте перевипуск кредитки.

Крок 3. Особисто зверніться в банк.

Заблокувавши свою кредитну карту, найближчим часом постарайтеся відвідати офіс свого банку, де вона була оформлена. Там вам потрібно написати заяву про опротестування операції зі зняття, оскільки вона була здійснена НЕ вами. Але будьте готові до того, що за подання такої заяви з вас можуть зажадати комісію.

Служба безпеки банку проведе розслідування (воно може зайняти як тиждень, так і кілька місяців) і, якщо підтвердиться, що ви стали жертвою шахраїв, кошти будуть повернуті вам на рахунок.

Ви ж, поки ведеться розслідування, не забувайте справно платити (хоча б мінімальні внески) за кредитом, нехай взятого і не вами, адже поки факт шахрайства не виявлене, боргове зобов'язання офіційно «висить» на вас.

Якщо Вам потрібно заблокувати карту Ощадбанку, то докладну інструкцію того, як це зробити, Ви можете прочитати в нашій статті " Блокування картки Ощадбанку ».

Заходи профілактики розкрадання грошових коштів з кредитної картки

Для того щоб не допустити розкрадання грошей з кредитки, кожному їх власнику рекомендується завжди дотримуватися цілий ряд профілактичних заходів.

1. Ніколи не розраховуйтесь кредиткою в малознайомих і підозрілих місцях і закладах.

2. Вводите свої дані так, щоб їх не могли розглянути інші люди, і вже тим більше нікому їх не повідомляйте.

3 3. Перш ніж вставити карту в банкомат, перевірте його на «скімери». Для цього уважно огляньте щілину для прийняття карти, вона не повинна виступати. Можна навіть трохи посмикати її в різні боки, щоб переконатися, що вона і банкомат - єдине ціле, а не якась накладка. Потім переведіть свій погляд на клавіатуру, вона також не повинна виступати і бути опуклою. Для достовірності спробуйте зачепити її нігтем. Якщо виявите якісь сторонні пристрої - ні в якому разі не вставляйте в такий банкомат свою кредитну карту, краще виберіть для цих цілей інший апарат, попередньо сповістивши службу безпеки банку, якому належить підозрілий банкомат, про можливу спробу шахрайства.

4. Підключіть собі послугу сповіщень (прихід / витрата), тоді при несанкціонованих діях інших осіб, Ви встигнете зреагувати на них максимально швидко. Для карти Ощадбанку дана послуга підключається гранично просто. Про те, як це зробити, читайте в нашій статті " СМС-повідомлення по карті Ощадбанку ».

Будьте завжди пильні, тільки так ви збережете свої нерви і гроші!

Мікропозик на карту - очевидно, кращий засіб для отримання грошей у борг, не виходячи з дому.

З вашої кредитки зняли (вкрали) гроші, що робити, як бути і як себе вести?
Заспокоїлися ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online