Куди вигідно вкласти гроші, щоб заробити і примножити капітал

  1. Банки і депозити
  2. Вкласти гроші в нерухомість
  3. Вкласти гроші в ПІФ
  4. Золото і дорогоцінні метали
  5. Інвестиції в акції та облігації
  6. Інвестиції в бізнес
  7. Інвестиції в себе

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Гроші - основний ресурс, яким люди звикли вимірювати свій добробут і оцінювати рівень свого життя. Спірність такого підходу - питання швидше філософське, а ось з чисто практичної точки зору слід враховувати головним чином одну особливість: важливий не тільки той факт, скільки ви заробляєте, але і ваша здатність примножувати свій капітал і зберігати накопичене.

Ключова можливість робити це - інвестування Ключова можливість робити це - інвестування. Цим словом називається широкий спектр напрямків діяльності по вкладенню грошей, яке здатне забезпечити їх подальше зростання і примноження.

Розглянемо основні варіанти куди зараз вигідно вкласти гроші, щоб заробити і примножити свій капітал.

Банки і депозити

Банківські організації - це ключові учасники фінансового ринку, що пропонують зробити найпростішу інвестицію фактично всім бажаючим. Багатьом людям, які замислюються куди вигідніше вкласти гроші, перше що спадає на думку - це банки. Мова йде, звичайно, про банківський вклад.

Тут все гранично просто: ви берете якусь суму, йдете з нею в банк, оформляєте новий рахунок і вносите на нього свої гроші. Потім, поки йде час, ваші гроші лежать на рахунку. Безпосередньо скористатися ними ви не можете, зате можете отримувати відсотки (як правило, невеликі), тобто невеликий прибуток в сукупності із захистом від інфляції.

Крім звичайних вкладів, багато банків пропонують   вклад з капіталізацією відсотків Крім звичайних вкладів, багато банків пропонують вклад з капіталізацією відсотків . Вони відрізняються методом нарахування відсотків.

А якщо ви взяли іпотеку, або тільки плануєте купити квартиру, то вам точно буде цікава ця стаття . Ви дізнаєтеся, що таке ануїтет і як розрахувати аннуїтетний платіж по кредиту.

Ключовий плюс такого вкладення - стабільність, оскільки банки живуть дуже довго і майже не схильні до криз (якщо, звичайно, це великі і поважають себе банки). Головне - уважно вивчити умови депозитної програми і вибрати для себе відповідний контракт, а для своїх грошей - відповідну долю.

Недоліків, правда, теж вистачає. Сам зростання буде дуже повільним і трохи перевищить зростання інфляції. Зняти гроші буде неможливо протягом певного терміну, та й умови поповнення рахунку далеко не завжди дозволяють просто покласти нові гроші на додаток до вже наявних.

Вкласти гроші в нерухомість

Житлоплощу, комерційні приміщення, навіть склади і абсолютно порожні приміщення і території - все це нерухоме майно Житлоплощу, комерційні приміщення, навіть склади і абсолютно порожні приміщення і території - все це нерухоме майно.

Придбавши його одного разу, ви можете бути впевнені, що воно нікуди не дінеться. Що ви будете робити з нерухомістю, це вже друге питання.

Ви можете безпосередньо його використовувати, а можете залишити, «законсервувавши» до кращих часів. Грамотно прорахувавши час, коли ваша нерухомість буде коштувати дорожче, ніж коштувала в момент покупки, ви зможете вчасно її продати і отримати непогану виручку.

Крім того, нерухомість має здатність дорожчати сама по собі, тому багато хто вважає покупку нерухомості вигідним вкладенням грошей, щоб заробити і збільшити капітал. Правда, трапляється це далеко не завжди, і в цьому ключовий недолік таких вкладень.

Ще один варіант отримання доходу від нерухомості - це здавати її в оренду. Тут можливі деякі складності:

  • орендар приміщення може з'їхати в будь-який момент і доведеться шукати нового (зі зрозумілих причин в комерційній нерухомості цей ризик нижче);
  • вам необхідно нести відповідальність за її використання іншими особами:
  • будь-яку будівлю або приміщення майже завжди піддається більш-менш значимої небезпеки, а ремонт і відновлювальні роботи стануть джерелом додаткових витрат.

Вкласти гроші в ПІФ

Пайовий інвестиційний фонди (ПІФ) - довірчий фонд під управлінням спеціалізованою компанією, метою якого є отримання прибутку для всіх пайовиків-інвесторів.

Принцип відрізняється від звичайного вкладення грошей в банк. Ви просто купуєте інвестиційний пай з розрахунком на те, що він буде рости в ціні. Але ніяких гарантій цього немає. Це багато в чому залежить від вибору фонду і стратегії компанії, що управляє.

Інвесторам краще вкладати в індексні інвестиційні фонди, щоб зменшити ризики від вкладення власних грошей.

Обмеження на вкладення грошей в ПІФ набагато нижче. Ви можете вкласти як дуже маленьку, так і дуже велику суму. Сумарний капітал ПІФу зазвичай набагато більший, ніж міг би собі дозволити кожен його учасник окремо. Ваша частка прибутку буде розраховуватися після продажу згідно вашої пайовий частки в загальному капіталі.

Щоб розуміти скільки грошей ви можете інвестувати, потрібно вести облік і   планування сімейного бюджету Щоб розуміти скільки грошей ви можете інвестувати, потрібно вести облік і планування сімейного бюджету . Багато сучасні програми обліку сімейного бюджету вміють відстежувати ціни на акції і ПІФи.

Вартість ПІФу не росте, а всі говорять про стагнацію на ринках? Читайте про стагнацію тут .

Вдало вклали гроші, заробили початковий капітал і тепер готові до чогось нового? Як вам ідея - http://predp.com/biz/idea/kak-otkryt-svoyu-avtomoiku.html - відкрити свою автомийку?

Золото і дорогоцінні метали

Золото і інші дорогоцінні метали цінувалися завжди. Крім золота ви можете вкласти гроші і в інші дорогоцінні метали: срібло, платина, паладій.

Золото і інші дорогоцінні метали можна придбати у вигляді ювелірних виробів, злитків, колекційних та інвестиційних монет, ОМС (знеособлені металеві рахунки), ф'ючерсів. І можна вкласти гроші в пайові інвестиційні фонди дорогоцінних металів.

І можна вкласти гроші в пайові інвестиційні фонди дорогоцінних металів

Злитки, монети та ювелірні вироби вимагають особливих умов зберігання, тому з метою вкладення грошей в золото і дорогоцінні метали найзручніше відкрити металевий рахунок.

Вкладник, відкриваючи рахунок, як би купує певну кількість металу у банку, а закриваючи рахунок - продає.

На більшості рахунків дохід залежить тільки від зростання вартості металів на світових ринках. У деяких банках є ОМС з нарахуванням відсотків.

Інвестиції в акції та облігації

Інвестуючи гроші в акції, ви по суті вкладаєте кошти в чужий бізнес. Якщо бізнес зростає і розвивається, то з ним зростає і вартість акцій. Крім того за деякими акціями можна отримати додатковий дохід у вигляді дивідендів.

Зазвичай акції і облігації здатні забезпечити фінансове зростання набагато більш високими темпами, ніж будь-який банківський або аналогічний внесок Зазвичай акції і облігації здатні забезпечити фінансове зростання набагато більш високими темпами, ніж будь-який банківський або аналогічний внесок. В історії відомо кілька яскравих випадків, коли цінні папери, вчасно куплені, забезпечували людині буквально блискавичний ріст капіталу.

Правда, де плюс, там і мінус - блискавичним може бути не тільки зростання, але і падіння. Обидва ці процеси безпосередньо залежать від компанії, в яку ви інвестуєте. Як правило, великі компанії ростуть стабільно, але повільно. До блискавичним злетами схильні розвиваються фірми, і пригадати тут набагато легше, ніж виграти.

Тому для грамотного інвестування в цінні папери необхідні економічні пізнання і ділове чуття, а також оперативність у прийнятті рішень і сталеві нерви.

Купуючи облігації, ви як би позичаєте гроші організації, яка їх випустила. По облігаціях ви можете отримувати процентний дохід (купон) або купити їх дешевше ціни номіналу, якщо це облігації з нульовим купоном.

На відміну від банківського вкладу ви можете в будь-який момент продати облігацію, а накопичений купонний дохід збережеться.

Якщо ви хочете вкласти гроші в акції або облігації, то є два способи:

  • купити через брокера
  • купити ПІФи акцій або облігацій

Інвестиції в бізнес

Бізнес - інструмент активного приросту капіталу. Ви можете виступити в якості інвестора і вкласти гроші в розвиток чужого бізнесу.

Для чого вкладати гроші в чужий бізнес? Або щоб отримувати дохід від частини прибутку компанії, або щоб продати свою частку в подальшому, коли її вартість виросте.

Правда, мати ділову жилку буде зовсім не зайвим, інакше ви навряд чи зможете зрозуміти, в який бізнес варто вкладатися, а в який ні. Прийнявши рішення, чітко опрацювати контракт, на основі якого буде здійснюватися інвестування, включаючи захист від повної втрати грошових коштів. Умови контракту безпосередньо вплинуть на вашу прибуток в разі успіху.

І, звичайно, ви можете вкласти гроші в свій власний бізнес І, звичайно, ви можете вкласти гроші в свій власний бізнес. Як відкрити свою справу з нуля - це окрема велика тема.

А ще можна вкласти гроші в стартап. Якщо ви не знайомі з цим поняттям, то читайте в спеціальній статті . До речі, стартапи часто шукають інвесторів.

Інвестиції в себе

Що значить інвестувати в себе? Це означає витрачати гроші на те, щоб поліпшити свої професійні, соціальні, культурні та економічні характеристики, які в подальшому можна монетизувати.

Адже якщо можна монетизувати що завгодно, то сюди з легкістю можна віднести і особисті якості самої людини. Здобуваючи освіту і нові знання, примножуючи свою роль в суспільстві і в його окремих сферах, ви отримаєте можливість в потрібний момент отримати те, що для вас важливо, і забезпечити собі особистий фінансовий зростання.

Є безліч можливостей для інвестування, і в цій статті ми розглянули лише малу частину. Як же визначитися, як правильно і у що краще вкласти гроші? Для відповіді на це питання потрібно підвищувати власну фінансову грамотність.

Вирішувати, у що інвестувати гроші, вам доведеться самостійно. Перш ніж робити це, уважно зважте всі «за» і «проти», постарайтеся зрозуміти, які підводні камені вам можуть загрожувати і як зробити ризики мінімальними. Якщо відчуваєте в собі сили і впевненість, інвестуйте капітал і отримуйте дохід.

Вартість ПІФу не росте, а всі говорять про стагнацію на ринках?
Вдало вклали гроші, заробили початковий капітал і тепер готові до чогось нового?
Для чого вкладати гроші в чужий бізнес?
Як же визначитися, як правильно і у що краще вкласти гроші?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online