рукописна довіреність

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1. Чи можна зареєструвати авто по рукописної довіреності?

1.1. Такий папір ніякої сили не має.

1.2. Шановний Іван р Казань!
Для державної реєстрації ПЕРЕХОДУ Права власності на автомобіль необхідно ОБОВ'ЯЗКОВО представити в РЕП ДАІ РФ оригінали! наступних документів: -Договір купівлі-продажу, можна без нотаріального посвідчення (ст.454 ГК РФ); -ПТС на автомобіль з підписом його Власника; -Счёт-довідку при оформленні угоди з юридичною особою; -Нотаріальне засвідчену Генеральну Довіреність на вчинення правочину, якщо вона відбувається Представником і т.д.
Крім того, при державній реєстрації переходу Права власності на автомобіль в РЕП ДАІ РФ необхідно обов'язкову присутність Продавця і Покупця !, або їх представників з паспортами і дорученнями.
Також повинна бути в РЕП ДАІ суб'єкта РФ проведена Звірка ВСІХ номерів агрегатів автомобіля, що продається.
Крім того:
1) Купити-Продати автомобіль за нотаріальним дорученням МОЖНА!
2) Купити-Продати автомобіль МОЖНА тільки за Договором купівлі-продажу (ст.454 ЦК України)!
Удачі вам Володимир Миколайович
г. Уфа 04.05.2019 р

1

2. Чи можна поєднувати в довіреності від організації на отримання ТМЦ рукописний і друкований варіант заповнення?

2.1. Марія, добрий день!
Для отримання ТМЦ можуть використовуватися дві затверджені форми (№ М-2 і № М-2 а), або компанія може сама розробити зручну форму.
Правила заповнення прописані в постанові Держкомстату Росії №71 А від 30.10.1997 та ФЗ №402 від 06.12.2011.
Заборони на комбіноване заповнення ні в правилах, ні в ФЗ немає. Використовувати такий варіант можна.

3. Чи необхідно оформляти довіреність (рукописну чи нотаріальну) для перельоту по Росії дитину до 2 х років з бабусею / дідусем?

3.1. Так, потрібно саме нотаріальна згода.

4. Як оформити довіреність (рукописну), для надання інтересів в страховій для подачі документів (я водій тс потерпілого в дтп)?

4.1. Довірча папір для подальшого представлення інтересів фізичних або юридичних осіб в страховому агентстві потрібна у випадках, коли довіритель - законний власник транспортного засобу: Фізично не має можливості розпоряджатися власними правами (перебуває в медичних закладах за станом здоров'я, у місцях позбавлення волі, за межами країни і т.д.), за умови наявності документації, яка підтверджує один з перерахованих вище фактів; Добровільно за власною ініціативою бажає наділити іншу особу правом розпорядження транспортним засобом і страховими операціями.

4.2. Https://strpls.ru/wp-content/uploads/2016/10/1450334252_doverennost-v-strahovuyu-kompaniyu-ot-fizicheskogo-lica-obrazec.png
як варіант використовуйте такий.

5. Продаю ВАЗ 2104 по рукописної довіреності від родича. Виникла проблема в тому, що він міняв двигун з 03 на 06, коли за законом ДВС був запчастиною і не реєструвався. Зараз же ДВС підлягають реєстрації при заміні, відповідно документів на новий двигун немає, оскільки і не потрібні були.
Питання: які подальші дії з продажу в рамках закону?

5.1. Потрібно приїхати в даі і зареєструвати.

Потрібно приїхати в даі і зареєструвати

6. Чи може мій чоловік по рукописної довіреності від мого імені придбати авто і перегнати його в інше місто для постановки мною на облік?

6.1. Ні, потрібна нотаріальна довіреність для укладення угоди від Вашого імені (ст.185-185.1 ГК РФ). А так може купити тільки на своє ім'я. Але тому що Ви в шлюбі, то авто буде спільним майном все одно, але числитися власником буде він в ГИБДД.

6.2. Ні, не може (ст. 185.1. ГК РФ)
Довіреність повинна бути нотаріальної. Оскільки в даному випадку він здійснює операцію. Перегнати також не зможе.
Є інші варіанти вирішення Вашої проблеми.

6.3. Добридень!
На жаль немає.
В даному випадку тільки нотаріальна довіреність необхідна, - ст. 185 - 185.1 ГК РФ.

6.4. Не буває простий рукописної довіреності. Довіреність повинна бути оформлена тільки нотаріально. Тільки в цьому випадку вона має юридичну силу відповідно до ст.185.1 ГК РФ.

6.5. За рукописної довіреності ст 185 ГГК РФ можна тільки купити авто А постановка авто на облік в ГИБДД можлива тільки на підставі нотаріально посвідченої довіреності ст 185.1 ГК РФ.

6.6. Добрий день. Так звичайно може. Згідно з чинним законодавством РФ, довірена особа має право здійснювати операції по відношенню до майна довірителя (конкретний перелік предметів прописується в договорі) від його імені. Це досить часто використовується в процесі купівлі / продажу автомобілів.
Єдине, що відповідно до ст. 185.1 ГК РФ потрібно довіреність нотаріальної форми.
Тобто завіряв довіреність у нотаріуса, і ніяких проблем не буде.

6.7. Да може. Нотаріальне посвідчення довіреності не потрібно (ст. 8.1 ГК РФ).

7. Чи законна рукописна довіреність (НЕ нотаріальна) фізичної особи іншій фіз особі для надання інтересів в пошті Россі, ніж регламентується.

7.1. Доброго дня! Ні, таке доручення співробітники пошти прийняти не має права.
Порядок посвідчення довереннності регламентується положеннями статті 185.1 Цивільного кодексу Російської Федерації (далі - ГК РФ).
Згідно з пунктом 3 частини 185.1 ГК РФ довіреність на отримання заробітної плати та інших платежів, пов'язаних з трудовими відносинами, на одержання винагороди авторів і винахідників, пенсій, допомог і стипендій або на отримання кореспонденції, за винятком цінної кореспонденції, може бути посвідчена організацією, в якій довіритель працює або навчається, і адміністрацією стаціонарного лікувального закладу, в якому він перебуває на лікуванні. Така довіреність засвідчується безкоштовно.
Крім того, довіреність може бути засвідчена нотаріусом.

8. Можна по рукописної довіреності виїхати в ЛНР.

8.1. Таку довіреність повинен засвідчити нотаріус.

9. Чи дійсна рукописна довіреність, в якій мати довіряє своїй дочці отримувати грошові кошти від здачі власної квартири.

9.1. Хто знає ким написана дана довіреність ... Ні, можуть відмовити.

10. Довіреність. Продав авто. Договір купівлі продажу рукописний. Підписав довіреність на право переоформлення авто. Так вийшло що довіреність на момент підпису був порожній (так, дурень). Як Онулировать цю довіреність? При тому що вона можливо генеральна і вписаний невідомий мені чоловік.

10.1. Добридень! Але щось значуще можна зробити лише за нотаріальним дорученням, якщо доручення не нотаріальна, то можете просто вислати довірителю рекомендований лист з повідомленням, що відкликаєте довіреність. Якщо у нотаріуса довіреність, то так само вона відгукується у нотаріуса.
З повагою!

11. Потрібно розірвати договір. Він на іншу людину. Який приблизно текст рукописної довіреності повинен бути? Дякуємо.

11.1. Розірвати договір можна за заявою другої сторони на підставі довіреності в простій письмовій формі. Для складання довіреності і заяви потрібно ознайомлюватися з договором.

12. Якщо я керую машиною одного з рукописної довіреності не завірені у натариуса і не вписаний в поліс ОСАЦВ що мені загрожує якщо мене зупинять співробітники ГИБДД. Машину на штраф стоянку НЕ заберуть?

12.1. Штраф за їзду без страховки ОСАЦВ становить 800 рублів. З 1 липня 2018 року змін в штрафах за відсутність ОСЦПВ немає.
Машину на штраф стоянку НЕ заберуть.

13. Чи можна використовувати просту рукописну довіреність від клієнтів на оформлення місця на кладовищі?

13.1. Добрий день.
Цивільний Кодекс Росії взагалі не містить такого поняття, як проста рукописна довіреність. Будь-яке доручення повинна бути належним чином засвідчена, від приватної особи нотаріусом або керуючою компанією за місцем проживання.

14. Продав авто вже давно по рукописної довіреності. Я не знаю де він. Мені йдуть штрафи і плачу податки. По суду він перебуває в арешті. З цього не можу подати його в розшук або утилізувати. Як мені бути?

14.1. Добрий ранок. Треба з'ясувати на підставі чого накладено арешт, звернувшись із заявою до органу, який наклав арешт. Після зняття арешту, написати заяву в ГИБДД про втрату зв'язку з автомобілем.

15. Термін действтя рукописної довіреності на авто.

15.1. Шановний Олексій, виходячи з того, що довіреність є одностороннім правочином до неї застосовується термін загальної позовної давності в 3 роки. Зараз важливо не наявність довіреності на авто, а поліс ОСАГО з вписаною в нього ПІБ керує автомобілем.

16. У 2016 році купив за рукописної довіреності автомобіль Рено 19. З господарем після угоди з цим не підтримую. Немає контактів. Їздив до сих пір. Сьогодні з'ясувалося що машину зняли з обліку. У мене вилучили номери та свідоцтво. Що я можу зробити? Що потрібно для того щоб оформити авто на мене?

16.1. Доброго дня, Сергію. Можливість щось зробити у Вас є тільки в разі, якщо є розписка про отримання грошових коштів за автомобіль. Довіреність - це не договір купівлі-продажу. В іншому випадку Вам слід знайти власника і договараріваться з ним. (Навіть нотаріальна довіреність нічого не дає - власник може спокійно її відкликати).

17. Чи можу я перетнути кордон України на автомобілі по рукописної довіреності? Автомобіль оформлений на мого родича.

17.1. Добрий день. За російським законодавством не передбачена видача довіреності в простій письмовій формі від фізичної особи фізичній особі (тільки нотаріальна довіреність), тому перетин кордону буде залежати від Вашого везіння.

18. За мною числиться автомобіль (База ДАІ) який був проданий за рукописної довіреності (часів СРСР) в 1989 ВАЗ 2121 як бути?
Наземний транспорт.
ВАЗ 2121
Ж 3751 ТЮ
VIN: OTCYTCTBYET
Потужність двигуна л / с: 73
Рік виготовлення: 1984
Куди мені звертатися для зняття його з обліку ДАІ (утилізація), автомобіль викрали (довіреність видана для реєстрації в іншому місці -перегон автомобіля-29 років тому на 1 рік при СРСР), де - в якій з Республік він перебував або був розібраний на запчастини я не знаю.
Як мені його списати, знайти його звичайно неможливо. Але і платити за нього я не можу. Я пенсіонер - інвалід 3 групи. Раптово прийшов податок на транспортний засіб.

18.1. Якщо Вам відомо, що автомобіль був викрадений, і було порушено кримінальну справу, то Вам необхідно піти в поліції, і отримати довідку, яку в подальшому надати в податкову.

19. Будь ласка як нам бути ... муж продав за дорученням (рукописна) на рік машину в розстрочку майже "другові" ... В результаті через півроку "друг" пропав, грошей до кінця не віддав .. на зв'язок не виходить .. від машини у нього на руках тільки СТС і ключ один, воторой ключ і ПТС у нас на руках. Дещо як знайшли його в соц мережах, написали йому про повернення машини або оплаті боргу, штрафів які прийшли на цю машину і податку, а він написав що машину продав іншій людині ... Що нам тепер робити? Ніяких договорів купівлі-продажу не було.

19.1. Вашому чоловікові треба подавати в суд. І там все доводити. ЦПК РФ Стаття 3. Право на звернення до суду
"" 1. Зацікавлена ​​особа має право в порядку, встановленому законодавством про цивільне судочинство, звернутися до суду за захистом порушених або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.
"" 1.1. Позовна заява, заява, скарга, уявлення та інші документи можуть бути подані в суд на паперовому носії або в електронному »вигляді", в тому числі у формі електронного документа, підписаного електронним підписом в порядку, встановленому законодавством Російської Федерації, за допомогою заповнення форми, розміщеної на офіційному сайті суду в інформаційно-телекомунікаційній мережі "Інтернет".
(Частина 1.1 введена Федеральним законом від 23.06.2016 N 220-ФЗ)
2. Відмова від права на звернення до суду недійсний.
"" 3. За угодою сторін підвідомчий суду спір, який виник з цивільно-правових відносин, до прийняття судом першої інстанції судової постанови, яким закінчується розгляд цивільної справи по суті, може бути переданий сторонами на розгляд третейського суду, якщо інше не передбачено цим Кодексом та федеральним законом.
")

19.2. Добрий день. Потрібно йти в двох напрямках: 1. подавати в суд позов "Про витребування майна з чужого незаконного володіння та відшкодування витрат" 2. написати заяву про порушення кримінальної справи в поліцію, є склад шахрайства. Зрозумівши, що йому загрожує кримінальне переслідування, повинен усвідомити, що був не правий і повернути машину.

19.3. Доброго часу. Вихід бачу такої: витребувати автомобіль в судовому порядку з чужого незаконного володіння, звернувшись з такою вимогою до "майже одному". В ході розгляду справи в суді просити суд витребувати адресну довідку на відповідача. Так Ви дізнаєтеся його адресу. Ну і потім діяти по ситуації, або через дільничного, або якщо відповідач з'явиться до суду і підтвердить продаж автомобіля третій особі, змінювати позовні вимоги на безпідставного збагачення.

19.4. Добридень!
Продаж без договору купівлі-продажу не могла відбутися. Рекомендую його знайти. Для суду це буде основний аргумент. Якщо все ж знайдеться, єдиний варіант - подавати в суд позов про стягнення безпідставного збагачення.
Якщо присутні в діянні ознаки шахрайства, подайте заяву в поліцію.

19.5. Привіт, тепер необхідно звертатися до суду з позовною заявою про витребування майна з чужого незаконного володіння, оскільки машина так і належить вашому чоловікові.
Удачі вам і всього найкращого

20. Підійде чи рукописна довіреність власника житлового приміщення для звернення в прокуратуру щодо незаконного відключення електроенергії, тобто будинок оформлений на 2 чоловік, але за фактом проживаємо ми (власники по документам родичі) і яка довіреність підійде? (Якщо можна посилання на зразок)

20.1. Добрий день. На Ваше питання я можу Вам дати відповідь такого змісту:
в даному випадку потрібна нотаріальна довіреність
Дякую за звернення на сайт.

20.2. Привіт, необхідно оформити нотаріальну довіреність для представництва інтересів. Звертайтеся до будь-якого нотаріуса.
Удачі вам і всього найкращого

20.3. Добрий день. Якщо ВИ хочете звернутися в прокуратуру від імені іншої особи, то потрібно нотаріально завірена довіреність або як варіант довіреність посвідчена керуючої організацією.

20.4. Добрий день. Довіреність в простій письмовій формі в такому випадку не підійде. Необхідно буде звернутися до нотаріуса і скласти нотаріальне доручення.

Необхідно буде звернутися до нотаріуса і скласти нотаріальне доручення

21. Чи можна переоформляти машину по рукописної довіреності?

21.1. Ні. Для переоформлення автомашини потрібен договір куп-продажу, або нотаріальне доручення. Якщо рукописна довіреність завірена нотаріусом, то теж можна. Як правило співробітники ГИБДД просять договір-купівлі продажу.

22. Чи має силу рукописна довіреність, для судових приставів.

22.1. Ні. В даному випадку, довіреність найкраще оформити нотаріально, звичайно, в тому випадку, якщо ви хочете за дорученням представляти інтереси фізичної особи.

22.2. Привіт немає, довіреність повинна бути завершена нотаріально з наданням необхідних повноважень.
Удачі вам і всього найкращого

22.3. Доброго дня! Якщо довіреність видає фізична особа, то довіреність обов'язково повинна бути засвідчена нотаріально. Звертайтеся до нотаріуса.

23. Чи можу я написати рукописну довіреність на отримання зерна з земельного паю?

23.1. --- Привіт тільки за дорученням завіреної нотаріально, можуть отримати зерно йди гроші за зерно. Удачі вам і всього найкращого, з повагою юрист Лігостаєва А.В. : Sm_ax:

24. Дав знайомому в борг грошей на покупку авто, по рукописної довіреності.
З моменту закінчення терміну віддачі пройшло вже 3 місяці, а грошей я так і не отримав.
Які можна вжити заходів в рамках закону?

24.1. Доброго дня! Подібні правовідносини повинні оформлятися документально, договорами або розписками. Ви маєте право звернутися в поліцію із заявою.

24.2. Добрий день. Якщо у вас на руках залишилася розписка, ви можете в судовому порядку стягнути кошти.
З повагою, Пономарьова Ольга Ігорівна.

25. Чи може дитина від 14 до 18 років написати рукописну довіреність на отримання технічних засобів реабілітації? Або вона обов'язково повинна бути нотаріально засвідчена.

25.1. • Доброго дня,
Простий рукописної довіреності звичайно недостатньо і підпис довірителя обов'язково потрібно завіряти
Бажаю Вам удачі і всіх благ!

25.2. Добрий день. Якщо дитина потребує технічних засобах реабілітації, то його законним представником є ​​батьки. Вони мають право без довіреності здійснювати всі дії від імені дитини. Не зрозуміло, хто запитує таку довіреність? Можливо, варто оскаржити дії.

26. Я преобрел автомобіль по рукописної довіреності і не встиг застроховать і переоформити і потрапив в дтп! Мені виплотят страховку зі строховой компанії віноніка?

26.1. Страховку не виплатять. Потрібно обрааться в суд з позовом про стягнення суми збитку, заподіяного дорожньо-транспортною пригодою.

26.2. Добрий день. Якщо Ви не є винуватцем цього ДТП і у Вас немає ОСАГО, Вам можна стягнути з винуватця безпосередньо, якщо він відмовиться компенсувати добровільно - в судовому порядку. Для цього необхідно зробити оцінку вартості відновлювального ремонту. Якщо потрібна допомога, звертайтеся.

27. Скажіть будь ласка, які дії з автомобілем можу проводити при рукописної довіреністю.

27.1. Добридень! Наявність довіреності взагалі не потрібна при управлінні автомобілем, а по нотаріально посвідченої довіреності можна виконати тільки ті повноваження, які в довіреності прописані - зареєструвати, продати, подарувати ... Удачі Вам!

1. Чи можна зареєструвати авто по рукописної довіреності?
2. Чи можна поєднувати в довіреності від організації на отримання ТМЦ рукописний і друкований варіант заповнення?
3. Чи необхідно оформляти довіреність (рукописну чи нотаріальну) для перельоту по Росії дитину до 2 х років з бабусею / дідусем?
4. Як оформити довіреність (рукописну), для надання інтересів в страховій для подачі документів (я водій тс потерпілого в дтп)?
Питання: які подальші дії з продажу в рамках закону?
6. Чи може мій чоловік по рукописної довіреності від мого імені придбати авто і перегнати його в інше місто для постановки мною на облік?
Як Онулировать цю довіреність?
Який приблизно текст рукописної довіреності повинен бути?
Машину на штраф стоянку НЕ заберуть?
13. Чи можна використовувати просту рукописну довіреність від клієнтів на оформлення місця на кладовищі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online