Порівнюємо вартість потребкорзін в Україні та світі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

30 січня 2015 року, 8:40 Переглядів: 30 січня 2015 року, 8:40 Переглядів:   Кому доведеться переходити на більш дешеві продукти

Кому доведеться переходити на більш дешеві продукти? Фото: архів "Сегодня".

ще восени МВФ оцінив зростання світової економіки на рівні в 3,3% в 2014-м і в 3,5% в 2015-му. Ці показники багато в чому залежать від благополуччя розвинених країн ЄС і США , Які, за прогнозами, зможуть в найближчі роки наростити виробництво, знизити безробіття, провести інфраструктурні реформи. На цьому тлі стан української економіки, в осінніх звітах МВФ, виглядає не так оптимістично. У фонді відзначають, що в 2014-му Україна показала падіння в 6,5%, але в 2015-му може спостерігатися навіть зростання в 1%. У цій ситуації "Сегодня" вирішила порівняти, скільки заробляють і витрачають громадяни ЄС, США, Японії, В'єтнаму і України (див. Інфографіку). По-перше, з урахуванням євроінтеграційних планів Києва цікаво, як зможуть в майбутньому жити наші громадяни. А по-друге - потрібні орієнтири, до чого українцям варто прагнути після того, як залишаться в минулому і економічний криза , І конфлікт на Сході.

ДОХОДИ. Баланс витрат-доходів в різних країнах світу, ясна річ, нерівномірний. Згідно з нашим опитуванням жителів Європи і Азії, з'ясувалося, що найбільше отримують в Німеччині і Франції - тут середня зарплата оцінюється в 96 і 88,8 тис. Грн на місяць відповідно. А ось в Японії і Естонії заробітки на порядок нижче - близько 46,9 і 28,8 тис. Грн. І, нарешті майже в два рази більше українців, із середньою зарплатою в 3500 грн на місяць, отримують жителі В'єтнаму - близько 4-7 тис. Грн щомісяця. Що стосується цінової політики за кордоном, то всюди традиційно доступні продукти харчування, а ось вартість великої побутової техніки і меблів частенько кусається.

ВИТРАТИ. Шкала витрат в різних країнах також різна. Громадянин США Девід Стоун вважає, що американці витрачають близько 25% своїх доходів на харчування, 35% - на одяг, інші 40% - на "комуналку", кредити, медстрахування. "Одяг в США якісна, але недешева. Тому витрати на" ганчірки "виявляються більшими, іноді йде по $ 1-1,5 на місяць. До того ж американці до цієї частини витрат можуть підключити покупку меблів або побутової техніки", - пояснює Стоун.

А у Франції, підрахувала місцева жителька Емма Бонні, близько 40% доходів іде на продукти, 30% - на ЖКГ, мобільні розмови, інтернет і транспорт, а решта 30% - на кредити, одяг та інші цілі. "Чому багато витрачаються на їжу? Кухня у Франції смачна і пообідати в кафе недешево - близько 20-30 євро. Ось і виходить 600-900 євро на місяць", - каже Емма.

І, нарешті, в Естонії система витрат більш звична для українців, зазначає Анна Сеппо: близько 30% доходу йде на "комуналку", 20% - на продукти, 10% - на одяг, інше - на медицину та інші витрати, також частина коштів , хоча б 5%, відкладається на депозити. При цьому у всіх країнах говорять, що особливо не економлять, так як одержуваного доходу вистачає на ключові цілі: податки, страховку, "комуналку", продукти.

При цьому у всіх країнах говорять, що особливо не економлять, так як одержуваного доходу вистачає на ключові цілі: податки, страховку, комуналку, продукти

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

продукти продукти

, ЖКГ , США , вартість , ЄС , витрати , одяг , кредити , показники , "Євро" , МВФ

Ви зараз переглядаєте новина "Порівнюємо вартість потребкорзін в Україні та світі". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Коновалова Христина

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Чому багато витрачаються на їжу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online