В Україні кількість матерів-одиначок за 15 років зросла у 20 разів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ілюстративне фото

На сьогоднішній день в Україні офіційно зареєстровано майже 7 млн ​​позовів до суду на стягнення аліментів , А кількість матерів-одиначок за останні 15 років зросла в 20 разів.

Про це на брифінгу заявив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, передає Укрінформ .

"Кожне третє звернення, яке сьогодні надходить в офіс уповноваженого з прав дитини, стосується стягнення аліментів, стосується вирішення спорів між батьками. Сьогодні ми маємо майже 7 млн ​​позовів до суду на стягнення аліментів. Точної цифри немає, але думаю, що це мільярди гривень заборгованості . І це, перш за все, заборгованість перед дітьми ", - сказав Кулеба.

Він зазначив, що на сьогодні проблема несплати аліментів стоїть дуже гостро. Про це, зокрема, свідчить і така статистика: за останні 10-15 років кількість жінок, які самі виховують дітей, зросла в 20 разів.

Кулеба повідомив, що згідно з прийнятого 17 травня Верховною Радою закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України про поліпшення захисту права дитини на належне утримання (законопроект №4928), відтепер власником аліментів визначено не обличчя, що виступає представником дитини, а безпосередньо сам дитина.

"Важливо те, що в цьому законі вперше визначено, що власником аліментів є дитина, а не дорослий законний представник дитини. Дорослі, з якими проживає дитина, можуть розпоряджатися аліментами", - зазначив Кулеба.

Ведуться напрацювання щодо закріплення в законодавстві можливості трансформації заборгованості аліментів в право власності на нерухоме майно за спрощеною процедурою.

Також розробляється механізм успадкування аліментів, тобто в разі смерті платника аліментів, дитина отримує право на частку майна.

Крім того, розглядається можливість залучення неплатника аліментів до громадських робіт.

Нагадаємо, 17 травня Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України про поліпшення захисту права дитини на належне утримання.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online