У Думі пропонують мінімальний розмір аліментів в 15 тисяч рублів.

  1. Схожі записи:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Парламентарії згодний з цією ідеєю введення нижнього порогу виплат, але все здивовані запропонованої суми.

Депутат Держдуми від ЛДПР Віталій Золочесвскій пропонує встановити щомісячний мінімальний розмір аліментів в 15 тисяч рублів Депутат Держдуми від ЛДПР Віталій Золочесвскій пропонує встановити щомісячний мінімальний розмір аліментів в 15 тисяч рублів. Згідно з підготовленим парламентарієм законопроекту, зарплата батьків не матиме ніякого значення, тому навіть отримує найнижчий дохід платник аліментів після розлучення буде зобов'язаний виплатити встановлену законом суму.

- Дитину абсолютно не повинно хвилювати, хто саме буде хто забезпечувати. Якщо ж людина не може утримувати свою дитину після розлучення, нехай не розлучається дружина. таке нововведення має стати стимулом для збереження багатьох сімей, - пояснив свою ініціативу Золочівський. Я намагався просто зрозуміти, якою має бути мінімальна сума, за допомогою якої можна було достойно забезпечити життя дитині. Навіть підгузники стоять зараз не дешево, ліки і сорочечки вимагають постійного оновлення.

За задумом Золочівського, батько, який не може заробити 15 тисяч рублів, повинен буде відправитися на громадські роботи, а необхідну суму сім'ї вже виплатить держава.

На сьогоднішній день в Росії немає єдиного мінімального порогу виплати аліментів. Так, на одну дитину належить виплачувати 1/4 доходу самого платника, на двох дітей 1/3, а на трьох і більше дітей потрібно виплачувати половину доходів. І виходить, наприклад, якщо мінімальна зарплата в Москві з 1 липня 2013 року 12,2 тисяч рублів, то аліменти на одну дитину складуть менше 3-х тисяч рублів. Термін виплати батьком дитини аліментів закінчується з досягненням повноліття. Несплата під час аліментів карається позбавленням батьківських прав. При цьому, починаючи з 2012 року відхилення від виплати аліментів, в залежності від рішення суду карається законом і карається громадськими роботами на строк 120-180 годин або виправними роботами на один рік, або ж арешт до трьох місяців.

Голова думського комітету з питань сім'ї, жінок і дітей Олена Мізуліна ( «Справедлива Росія») повністю згодна і підтримує ідею Віталія Золочівського по прийняттю цього закону з мінімальним розміром аліментів. Але правда, вона пропонує встановити суму іншого порядку.

- Ми вже п'ять років намагаємося домовитися з урядом, щоб мінімальний розмір був встановлений на рівні однієї чверті прожиткового мінімуму на дитину, в межах від 1,5 тис. До 2 тис. Рублів. Навіть по цій сумі не вдається узгодити позиції. Мінімальний розмір буде служити критерієм для виплат допомоги з аліментного фонду. Поки уряд не знає, звідки взяти первинні гроші для фонду, сказала вона.

Депутат Григорій Куранов ( «Єдина Росія») повністю переконаний, що держава повинна докладати набагато більше зусиль для вирішення цієї проблеми з недоотриманням аліментів на дітей.

- Поодинці ні залишилися з дітьми мами, ні діти, ні навіть судові пристави не впораються з цією проблемою. Вводити поняття мінімального порогу аліментів необхідно. Але 15 тис. Рублів на кожну дитину при нинішньому стані державного бюджету - це занадто завищена сума, - зазначив депутат.

Заступник голови комітету ГД з питань сім'ї, жінок і дітей Соколова Ірина ( «Єдина Росія») також вважає 15 тисяч рублів не доцільною сумою мінімального розміру виплати аліментів.

- Аліменти сплачуються дитині до 18 років. Платники - це люди різного віку, різного стану здоров'я і проживають в різних регіонах. Десь, як в Москві, заробітні плати високі, а в сільській місцевості доходи невеликі. Бувають випадки, коли платник - інвалід і не може працювати, а отримує тільки пенсію по інвалідності, - каже вона.

За даними Федеральної служби судових приставів в Росії, з кожним роком число неплатників значно зростає. У 2009 році було заведено 53,2 тисячі кримінальних справ, в 2010 році - 61,1 тисяча кримінальних справ, а в 2011 році - вже близько 72 тисяч. Тільки за одинадцять місяців 2012 року залучили до відповідальності практично 63 тисячі неплатників аліментів. За систематичну невиплату аліментів в 2010 році засудили 41,8 тисяч неплатників, а в 2011р оду сума зросла до 47,8 тисяч боржників.

На даний момент законопроект направлений в уряд Росії для отримання офіційного відгуку.

Схожі записи:

Запис має мітки: аліменти

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online