Список боржників по аліментах - як скористатися базою даних

  1. Особливості формування бази даних боржників по аліментах
  2. Як отримати доступ до списку?
  3. В якому випадку відомості заносяться в базу?
  4. Що тягне за собою потрапляння в базу?
  5. Як отримати потрібні відомості?
  6. Кому буде корисний ресурс?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

База боржників, що мають зобов'язання по аліментах, створена для того, щоб будь-яка особа, при наявності уточнюючих даних, змогло отримати дані про наявність заборгованості у громадянина, а також її сумі. Створена вона у відповідь на почастішання затримок виплат на утримання дітей. Це перелік неплатників, занесення в який загрожує санкціями і обмеженнями.

Список боржників формується силами служби судових приставів РФ. Знайти його можна на офіційному ресурсі ФССП.

Зміст статті

Особливості формування бази даних боржників по аліментах

Список даних регулярно поповнюється. У нього потрапляють такі групи осіб при наявності:

  • Непокритих зобов'язань по аліментах;
  • Заборгованостей по кредитах і позиках;
  • Боргу за комунальні послуги;
  • Непокритих зобов'язань, що виникли при несплаті штрафів.

З якого моменту громадянин вноситься в список? Інформація надходить на сайт відразу після того, як сформувався борг по аліментах. База не публікується у відкритому доступі, так як це заборонено законом про персональні дані. Але отримати необхідну інформацію досить легко. Для цього потрібно знати прізвище особи, інформацію про нього або номер паперу, на підставі якої проводиться розрахунок заборгованості по аліментах.

Цю інформацію потрібно ввести в форму пошуку. Після цього система обробляє запит і видає потрібні відомості. Так можна отримати інформацію про обсяг поточних зобов'язань боржників. Доступ до потрібного сайту може виконуватися зі звичайного ПК, за допомогою відповідних програм на смартфоні. Є спеціальні додатки в соціальних мережах для входу на ресурс ФССП.

Важливо знати, що отримати відомості можна тільки про громадян, з яких вже виконується стягнення. Тобто, список поповнюється тільки в тому випадку, якщо надійшло звернення до судових приставів.

Якщо заборгованість вже утворилася, але державні органи про це не повідомлено, про одержувача коштів на сайті не будуть розміщені відповідні відомості.

Як отримати доступ до списку?

Як дізнатися борг по аліментах ? Зробити це можна наступними способами:

  1. Звернення до приставу. Отримання даних по аліментах можливо від пристава, провідного виробництво. Зробити це можна за допомогою особистого візиту в державну установу, подання письмового запиту. По телефону відомості не видаються;
  2. Сервіс на офіційному сайті ФССП, на якому зберігається перелік боржників. Для отримання даних потрібно ввести регіон проживання особи, яка має зобов'язання по аліментах. Потім виконується пошук за інформацією про відкриті виробництвах. Такий спосіб дозволяє дізнатися наявність заборгованості, а також її обсяг;
  3. Портал «Державні послуги». Необхідно зареєструватися на сайті. Потім необхідно пройти в розділ Міністерства юстиції. Перелік боржників зберігається зберігатися в підрозділі ФССП. Отримати все необхідне можна в електронній формі;
  4. Спеціальні мобільні додатки. Існують програми, які дозволяють виконувати пошук у відкритих ресурсах з переліком боржників по аліментах;
  5. Додатки в соціальних мережах. Через них вкрай зручно дізнаватися зміни в ситуації з покриттям зобов'язань, так як існує можливість підписатися на оновлення.

Перший спосіб зі зверненням до приставу можливий тільки в тому випадку, якщо ви бажаєте отримати відомості про власні зобов'язання по аліментах або є стягувачем. Стороннім особам дана інформація не видається.

В якому випадку відомості заносяться в базу?

Виплати по аліментах повинні проводитися щомісяця. Якщо людина не виконує свої зобов'язання, особа, яка отримує кошти, має право звернутися до судових приставів по питанню стягнення боргу по аліментах . Підставою для звернення є судовий наказ про вчинення виплат, угода між двома батьками. Можливо це тільки тоді, коли терміни затягування оплати склали понад місяць.

Інформація заноситься в список тільки тоді, коли відповідне звернення надходить до судових приставів. Ресурс не поповнюється в тому випадку, якщо кошти на дітей виплачуються на основі усної угоди. У стягувача повинна бути папір, на підставі якої пристави зможуть стягнути гроші.

Відомості відправляються банк незалежно від суми боргів. Вона може складати і 500 рублів. Але, в більшості своїй, з такою проблемою стикаються неплатники із зобов'язаннями понад 10 000 рублів.

Коли інформація виключається з системи пошуку? Для цього потрібно дотримати дві умови:

  1. Погашення наявних зобов'язань;
  2. Оплата державного збору. Дорівнює вона 7% від обсягу боргу;

Це єдиний спосіб прибрати відомості про себе з сайту. Інформація вилучається з банку протягом 30 днів після відповідної постанови. Особі рекомендується перевірити, виключили його зі списку, так як іноді, при роботі системи, виникають помилки.

Список даних регулярно поповнюється.

Що тягне за собою потрапляння в базу?

Ресурс даних боржників - це не просто відомості для ознайомлення іншими особами. Це також свідчення того, що особа, що накопичили зобов'язання, чекають певні обмеження. Зокрема, це заборона на виїзд з країни до повного погашення боргу.

Як отримати потрібні відомості?

Для отримання необхідної інформації необхідно бути в курсі:

  • Регіону проживання неплатника;
  • ПІБ особи.

Іноді система видає однофамільців цікавить громадянина. В цьому випадку, для швидкості пошуку, можна ввести рік народження особи. У зв'язку з тим, що для доступу до відомостей потрібно знати деякі деталі, ресурс не є повністю відкритим. Однак отримати потрібну, щоб здійснити пошук, інформацію досить просто. Це дозволяє скористатися ресурсом практично будь-кому.

Кому буде корисний ресурс?

Система дозволяє точно дізнатися про наявність зобов'язань по виплатах на утримання дітей. Така можливість буде корисна:

  • Фізичним особам, що збирає інформацію про громадянина;
  • Організаціям і різним установам, які бажають перевірити особу на предмет добросовісності та платоспроможності;
  • Іноді таким банком користуються колекторські агентства в незаконних цілях. Зокрема, на адресу боржників надходять погрози про відкриту публікації персональних даних;
  • Самому особі із зобов'язаннями, так як не кожен громадянин точно знає про наявність заборгованості та її розмір.

Контроль над своїми зобов'язаннями дозволяє не допустити ситуації освіти велику заборгованість і проблем, супутніх цьому. Не всі особи, відомості про яких виявилися на сайті, є злісними неплатниками. Система дозволяє відстежити борги і своєчасно оплатити їх.

Для чого потрібен перелік боржників по аліментах? Він дозволяє отримати відомості про наявність зобов'язань та їх розмір цікавиться особам. Подібний банк даних не є повністю відкритим. Для отримання доступу до нього потрібні мінімальні дані про особу.

Відомості відправляються банк незалежно від суми боргів.

Інформація вноситься в банк даних тільки тоді, коли про наявність зобов'язань стає відомо судовим приставам. Якщо вони є, але відповідної скарги направлено в органи державної влади не було, відомості не фіксуються на сайті. Якщо вони там є, для виключення себе з переліку необхідно покрити наявні зобов'язання, а також додаткові плати. Після цього судові пристави виключають особа з переліку протягом 30 діб. Доступ до банку можливий декількома способами: через офіційний сайт ФССП, додатки в смартфоні і соціальних мережах.

В якому випадку відомості заносяться в базу?
Що тягне за собою потрапляння в базу?
Як отримати потрібні відомості?
Кому буде корисний ресурс?
З якого моменту громадянин вноситься в список?
Як отримати доступ до списку?
В якому випадку відомості заносяться в базу?
Коли інформація виключається з системи пошуку?
Що тягне за собою потрапляння в базу?
Як отримати потрібні відомості?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online