Що робити якщо колишній чоловік перестав платити аліменти, куди звертатися

  1. Аліменти - нове життя або нові проблеми? Кожен свідомий батько розуміє важливість матеріальної складової...
  2. Послідовність дій
  3. Що робити, якщо чоловік перестав платити аліменти самостійно?
  4. Якщо чоловік перестав платити аліменти за угодою або акту суду
  5. Що робити, якщо чоловік перестав платити аліменти в ході примусових заходів?

Аліменти - нове життя або нові проблеми?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожен свідомий батько розуміє важливість матеріальної складової своєї участі в житті дитини Кожен свідомий батько розуміє важливість матеріальної складової своєї участі в житті дитини. Про виконання батьками - як батьками, так і матерями - своїх обов'язків дбає і держава. Проте, з лякаючою швидкістю в сучасному суспільстві зростає число випадків, коли перестають платити аліменти батьки. Якщо і у вас виникла така ситуація, Ви завжди можете звернутися до суду, написати заяву на встановлення батьківства і наступного стягнення аліментів. При виникненні труднощів завжди можна звернутися за безкоштовною консультацією юриста на нашому порталі.

Передбачити можливі результати заходів по напоумлення недбайливого батька завжди досить просто. Ті з них, хто не фінансує витрати на дитину з об'єктивних причин (важка матеріальна ситуація) швидше за все виправляться як тільки «встануть на ноги». Тих же, хто не платить з елементарного небажання або безвідповідальності змусити буде дуже непросто.

Хто за законом зобов'язаний матеріально підтримувати дитину

Розраховувати на підтримку держави в питаннях стягнення матеріальної допомоги малюкові можна, якщо:

  • Шлюб розірвано, колишній чоловік перестав платити аліменти;
  • Папа не бажає виділяти кошти, перебуваючи в шлюбі;
  • Коли перестає платити аліменти тато малюка, що з'явився на світ без укладення шлюбу;
  • У разі встановлення судом того факту, що чоловік є батьком.

Отже, розглянемо детально кроки постраждалої сторони у випадках, коли перестають платити аліменти.

Послідовність дій

Жінка, потрапивши в положення, коли колишній чоловік перестав платити аліменти, втрачається у великій кількості законодавчих норм Жінка, потрапивши в положення, коли колишній чоловік перестав платити аліменти, втрачається у великій кількості законодавчих норм. Але ж державою передбачені всі можливі варіанти дій у випадках, коли чоловіком не сплачуються аліменти. Тому головну роль в досягненні успіху відіграє впевнене і поетапне дотримання схеми:

  1. Досягнення угоди про добровільну сплату аліментів;
  2. Якщо компромісу досягти не вдалося або угода не виконується, звернення до суду;
  3. Коли батько не платить аліменти, призначені судом:
  • ініціювання звернення стягнення на майно, оголошення в розшук;
  • витребування пені на прострочені суми аліментів за допомогою подачі цивільного позову;
  • притягнення до кримінальної відповідальності.

Система сучасного правосуддя, в силу своєї перевантаженості, не завжди здатна дохідливо роз'яснити матері всі можливі дії в разі, коли перестає платити аліменти тато спільну дитину. Зупинимося детальніше на питаннях, які найчастіше виникають у процесі стягнення.

Що робити, якщо чоловік перестав платити аліменти самостійно?

Значне число розлучених подружжя обмежується усною угодою з приводу фінансового забезпечення потомства Значне число розлучених подружжя обмежується усною угодою з приводу фінансового забезпечення потомства. Однак раптом колишній чоловік перестав платити аліменти, які Ви могли б отримає в твердій сумі , Що робити в такій ситуації матері? Існує два варіанти того, як подати на аліменти. Серед них:

Спосіб 1. Без звернення до судових органів. Закон дозволяє батькам укласти та нотаріально засвідчити угоду про аліменти, яке, за його недотримання, буде рівносильно виконавчим документом суду. Цей спосіб краще вибрати, керуючись наступними його позитивними сторонами:

  • Швидкість оформлення;
  • Можливість самостійно визначити розміри, терміни, як будуть виплачуватися аліменти та ін.

Спосіб 2. Судовий порядок. Якщо домовитися «по-хорошому» не виходить, жінці слід звернутися за допомогою до суду. Існує два варіанти судочинства щодо стягнення аліментів:

  • Спрощений вид - наказне провадження. Застосовується, якщо всі обставини справи очевидні, і у виклику сторін немає ніякої необхідності (відомі джерела доходу батьків і їх розмір);
  • Позовна виробництво. Застосовується у випадках, коли суду необхідно з'ясувати такі обставини, як наявність доходу, його регулярність і як необхідно виплачувати аліменти (у фіксованому розмірі або у відсотковому співвідношенні до заробітку).

В обох випадках жінці належить зібрати передбачений законом комплект документації та подати його до суду за допомогою поштового відправлення або особисто на прийомі у судді. Всі складні моменти судового провадження (написання заяв, заперечень) і питання (який розмір виплат, яким законним способом платити менше аліментів, так само ми розглядали випадок, як подати на аліменти без розлучення ) Краще адресувати адвокату.

Приблизно половині боржників досить акту суду або офіційної угоди для встановлення нормального графіка аліментних виплат. Але що робити, якщо тато знову перестав платити аліменти, куди звертатися? Безкоштовна консультація юриста на порталі LAudit.ru дозволить знайти рішення вашої ситуації.

Якщо чоловік перестав платити аліменти за угодою або акту суду

Коли перестають платити аліменти відповідно до виконавчої документацією або прирівняним до неї за юридичною силою угодою про аліменти, єдиним варіантом стає початок виконавчого провадження Коли перестають платити аліменти відповідно до виконавчої документацією або прирівняним до неї за юридичною силою угодою про аліменти, єдиним варіантом стає початок виконавчого провадження.

Ініціювати початок примусових заходів слід за допомогою звернення в службу виконання суду з відповідною заявою та оригіналом виконавчої документації.

Пристав має широкий комплексом повноважень від простої розмови і контролю за тим, як сплачуються аліменти, до накладення арешту на належні боржнику речі.

Застосування цих заходів дуже ефективно, але нерідко виникає ситуація, коли в ході виконання вимог органів правосуддя колишній чоловік перестав платити аліменти, що робити тоді?

Що робити, якщо чоловік перестав платити аліменти в ході примусових заходів?

У провадженні по виконанню мати дитини, як стягувач, наділена безліччю прав. На практиці найчастіше ними користуються саме в тому випадку, коли чоловік перестав платити аліменти. Куди звертатися, залежить від ситуації, що склалася:

  • Коли причина того, що батьком дитини не сплачуються аліменти, криється в недостатньому увагу, приділену приставом-виконавцем виробництва, слід звернутися зі скаргою до старшого судового виконавця;
  • У разі якщо період несплати аліментів досяг півроку, це підпадає під норми кримінального закону. Жінка може заявити про порушення в спеціальний відділ виконавчої служби або в поліцію;
  • Дієвим заходом може стати звернення до суду з новим позовом про стягнення пені на аліменти.

Багато жінок в сучасному світі залишаються один на один з фінансовими проблемами, коли тато малюка перестав платити аліменти. Що робити в цій життєвій ситуації - вирішувати тільки матері, закон же в свою чергу надає для цього широке коло можливостей.

Відео про те, що робити якщо чоловік перестав платити аліменти

Аліменти - нове життя або нові проблеми?
Аліменти - нове життя або нові проблеми?
Що робити, якщо чоловік перестав платити аліменти самостійно?
Але що робити, якщо тато знову перестав платити аліменти, куди звертатися?
Застосування цих заходів дуже ефективно, але нерідко виникає ситуація, коли в ході виконання вимог органів правосуддя колишній чоловік перестав платити аліменти, що робити тоді?
Що робити, якщо чоловік перестав платити аліменти в ході примусових заходів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online