Що буде, якщо не платити аліменти?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Привіт, Дмитро! До того, як ваша дружина подала документи на аліменти, ви ще могли б якось відрегулювати це питання. Наприклад, ви могли б домовитися з дружиною, матір'ю дитини, про те, що ви будете регулярно надавати допомогу дитині - тобто, уклали б відповідні угоду. Але, як ви говорите, дружина нічого і чути про це не хотіла, а значить, вам доведеться платити аліменти. Ви можете ще спробувати відсудити у неї дитину, але це дуже і дуже складно, для цього повинні бути вагомі причини. Ну, і бажання, звичайно.
Так що, Дмитро, аліменти вам доведеться платити. Вам потрібно зрозуміти, що ці гроші будуть витрачатися на вашу дитину, на те, щоб його життя з матір'ю була нормальною, як у всіх дітей, які живуть в повноцінних сім'ях. Тим більше ви говорите, що і так допомагаєте дитині, і готові допомагати в подальшому. І якщо вас зобов'яжуть виплачувати аліменти, то нічого не зміниться - ви також будете допомагати своїй дитині матеріально, тільки хіба що це вже стане вашою офіційної обов'язком, від якої піти не можна.
А тепер що стосується вашого останнього питання з приводу того, що може бути, якщо не платити аліменти. Це порушення закону, а тому, не варто цього робити. У статті 80 Сімейного Кодексу Російської Федерації сказано, що батьки зобов'язані утримувати своїх неповнолітніх дітей. І якщо батьки відмовляються добровільно виплачувати своїм дітям матеріальну допомогу у вигляді аліментів, то тоді їх стягнення здійснюється через суд.
Отже, якщо ви не будете платити аліменти, то ваша колишня дружина подасть на вас до суду, щоб з вас стягнули покладені на утримання дитини гроші. Суд визначить розмір платежів, і якщо рішення суду не буде виконано, у вас утворюється заборгованість по аліментах. Продовжуючи ухилятися від виплати аліментів, ви будете визнані злісним неплатником, і вас можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Це стаття 157 Кримінального Кодексу Російської Федерації. Відповідно до неї, вас можуть покарати виправними роботами на строк від 120 до 180 годин, виправними роботами на строк до 1 року, або ж навіть арештом на строк до 3 місяців.
Крім того, до вас можуть застосовуватися й інші заходи - наприклад, можуть заарештувати ваше майно, заборонити виїжджати за межі країни.
Деякі з батьків, які не хочуть платити аліменти, думають, що потрібно тільки «потягнути гуму» з несплатою аліментів до того дня, коли дитині виповниться 18 років, і тоді борг анулюється, і нічого платити не доведеться, і ніякої відповідальності не буде. Але ж ні! Платити все одно доведеться всю суму боргу, навіть якщо вас притягнуть до кримінальної відповідальності і покарає відповідно до законодавства РФ. Тому ми вам не радимо ухилятися від сплати аліментів.

Шановний читач, якщо вам сподобалася відповідь нашого юриста зробіть йому приємно :)

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online