Скільки повинен платити аліменти безробітний через суд

  1. В яких випадках стягуються аліменти з непрацюючого особи
  2. Розміри аліментного змісту
  3. приклад розрахунку
  4. способи стягнення
  5. Ухилення від сплати
Аліменти від безробітного

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Часом, люди не уживаються разом і затівають шлюборозлучний процес .

При наявності спільних дітей ця процедура проводиться в судовій інстанції.

Тут вирішується не тільки питання про те, з ким буде проживати дитина, але так само і розмір його змісту.

Батько, на утриманні якого залишається особа, яка не досягла повноліття мають право отримувати аліменти .

Але не завжди платник змісту є працюючим, і тут мимоволі виникає питання, скільки повинен платити аліменти безробітний чоловік.

Навігація по статті

В яких випадках стягуються аліменти з непрацюючого особи

Скільки платить безробітний по аліментах

Кожен батько, який вирішив народити малюка повинен розуміти, що він бере на себе відповідальність за його виховання і утримання.

Дитина не здатний самостійно добути собі харчування і одяг.

До моменту його повноліття батька зобов'язані його утримувати.

Відсутність заробітку не звільняє він оплату грошового утримання.

Закон завжди стоїть на боці дитини, тому навіть при розлученні батьків мати і батько повинні здійснювати матеріальну підтримку свого чадо.

Звідси і виникає поняття аліментних зобов'язань. Оплачувати їх повинно особа, яка не проживає спільно зі своїм сином, але офіційно визнаним його батьком. Навіть після позбавлення прав, зобов'язання батьків не втрачається.

При цьому не має значення, працевлаштований він чи ні. Аліменти він повинен платити за будь-яких обставин. Відмінність буде лише в їх сумі.

Отже, грошове утримання платить:

  • батько сина, позначений в свідоцтві про народженні
  • до настання синові 18, а іноді 24 років поки він знаходиться на очному навчанні
  • незалежно від наявності працевлаштування

В основному діти живуть з матір'ю, тому платниками грошового утримання виступають батьки. В сукупності всіх перерахованих вище умов батько набуває зобов'язання оплачувати аліменти дітей.

Розміри аліментного змісту

Часом, матері цікавляться, скільки повинен платити аліменти безробітний батько на одну дитину? Зазвичай грошове утримання стягується з батьків відсотком від зарплати:

  • 25%, якщо єдиний син
  • 33%, коли дві дитини
  • 50% при наявності трьох більше дітей

Але трапляється, що платник аліментів втрачає роботу . Що ж відбувається в такому випадку і як відбувається нарахування змісту? Тут все залежить від ситуації:

  • Якщо платник офіційно визнаний безробітним, утримання на малюка буде обчислюватися з посібника, до моменту офіційного працевлаштування.
  • Коли платник не визнаний безробітним, і при цьому не має місця праці, пристави нараховують аліменти виходячи із середньої зарплати Росії. Також відбувається нарахування, якщо платник трудиться неофіційно.

В основному так відбувається, якщо судовий наказ був виданий на момент працевлаштування платника аліментів. Коли відповідач не має постійний стабільних доходів взагалі.

сезонні працівники

Або працює на сезонних роботах, доцільніше подавати позов з вимогою утримувати аліментні зміст у фіксованій сумі.

Тоді не буде необхідності шукати суми, з яких потрібно розрахувати відсоток .

Платник зобов'язаний буде щомісяця, не залежно від того працює він чи ні оплачувати грошове утримання.

Мінусом цього способу є в тому, що в разі працевлаштування на високооплачувану роботу розмір аліментів не змінюється. Але і тут є вихід, звернутися до суду з позовом про перегляд справи.

Важливо! Коли батько не платить грошове утримання вчасно, формується заборгованість, яку судові пристави все одно змусять віддати дитині .

приклад розрахунку

Як вже говорилося вище, при відсутності працевлаштування аліменти розраховуються виходячи із середньої зарплати по країні. Розберемо, скільки повинен платити аліменти безробітний батько на двох дітей у частковому співвідношенні на конкретному прикладі. Припустимо, в 2015 році батько ухилявся від сплати аліментів двом своїм дітям. В цей час встановлена ​​середня зарплата по Росії 34 400 руб. Отримуємо наступний розрахунок: 34 400 х 33% = 11 352 руб.

Якби в цей період платник аліментів стояв на обліку в центрі зайнятості, розрахунок аліментів проводився б з МРОТ: 5 965 х 33% = 1 968, 45 рублів.

Так як сума від середньої зарплати по країні може вийти яку можна регіоном проживання, найкращим варіантом для сторін буде домовитися про розмір аліментів між собою. В іншому випадку справа буде розглядати суд . І тут вже будуть братися до уваги всі фактори, включаючи матеріальний стан обох сторін.

способи стягнення

Існує можливість вимагати аліментні зміст з батьків трьома способами:

  • У твердому еквіваленте.Обично його визначає судова інстанція на підставі всіх обставин обох сторін. Для цього сторона, на забезпеченні якої знаходиться дитина, подає відповідний позов до суду. Тільки після розгляду справи встановлюється певна сума для стягнень щомісяця.
  • Як тільки платник влаштовується на роботу, потрібно знову звернутися до суду для перегляду справи.
  • Оформлення документального угоди. Сторони самостійно встановлюють розмір щомісячних аліментів. Але вони не можуть бути нижче, ніж належить за законом. Цей документ засвідчується нотаріусом і має юридичну силу. У разі відсутності оплати аліментів його можна віднести судовим приставам для виконання.

Важливо! Без реєстрації угоди у нотаріуса документ не визнається дійсним навіть через суд.

Ухилення від сплати аліментів

Звичайне процентне співвідношення від зарплати платника аліментного змісту.

Коли сторони не вибрали будь-який з перерахованих вище методів, аліменти будуть стягуватися відсотком від середньої зарплати по країні.

Важливо! Коли оплата утримання не проводиться, стягнення боргу може бути звернено на майно відповідача.

Так як законодавство може змінюватися, перед подачею позову до суду слід вивчити останні вийшли закони , з цього приводу.

Ухилення від сплати

Так як існує зобов'язання, відповідно є і відповідальність за його невиконання.

Законом запроваджено різні заходи покарання, з метою захисту інтересів неповнолітніх дітей.

До них відносяться:

  • Нарахування неустойки за ухилення від оплати аліментного змісту. Стягнути її можливо написавши відповідну заяву в судовій інстанції. Крім заяви доведеться надати детальний розрахунок неустойки та довідку від пристава виконавця з розміром заборгованості. Неустойка розраховується за кожен день прострочення.
  • Залучення до адміністративної відповідальності. Судова інстанція може зобов'язати відповідача виплатити штраф або покарати обов'язковими виправними роботами. Крім того, його можуть позбавити права керувати транспортним засобом і навіть виїхати за кордон.
  • Якщо в ухиленні від сплати утримання дитини присутній умисел, на підставі заяви позивача відповідача можуть притягнути до кримінальної відповідальності . Найсуворішим покаранням є арешт відповідача на рік.

Судові пристави вправі, з метою стягнення заборгованості, накласти арешт на все майно неплатника аліментів.

Про аліменти з безробітного - можна подивитися на відео:

Ще по цій темі:Що ж відбувається в такому випадку і як відбувається нарахування змісту?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online