Сам собі адвокат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

розрахунок заборгованості по аліментах

Розрахунок заборгованості по аліментах входить в компетенцію судового пристава-виконавця, у якого знаходиться виконавче провадження. Розрахунок заборгованості по аліментах здійснюється відповідно до положень ст. ст.102, 113 СК РФ і главою V Закону РФ «Про виконавче провадження».

Розмір заборгованості по аліментах визначається за постановою судового пристава-виконавця. Заборгованість по оплаті аліментів визначається виходячи з розміру аліментів певним судовою ухвалою або угодою про сплату аліментів між батьками. Розмір заборгованості по аліментах розраховується за весь час несплати аліментів.

Якщо боржник по аліментах на дітей не працювало, або не надав судовому приставу документи, що підтверджують розмір його заробіток або доходу, розмір заборгованості по аліментах розраховується виходячи з розміру середньої заробітної плати в Росії на момент стягнення заборгованості, тобто моментом до моменту фактичного погашення заборгованості боржником .

Відомості про середню заробітну плату судові пристави щомісяця запитують у відділах Росстат. Розрахунок заборгованості по аліментах на дітей судовий пристав повинен проводити не рідше одного разу на квартал. Як зазначалося вище, цей розрахунок оформляється постановою судового пристава, яке може бути оскаржене шляхом подачі скарги на дії судового пристава з вимогами про визнання цієї постанови незаконною і нечинною або шляхом подання позовної заяви до суду «про визначення заборгованості по аліментах». При винесенні постанови судовий пристав повинен роз'яснити порядок її оскарження.

Розрахунок заборгованості по аліментах за середнім заробітком, не завжди відповідає інтересам стягувача або боржника. Наприклад, в регіонах з високим рівнем заробітної плати (Чукотка) боржника навіть вигідніше, щоб розрахунок проводився з середнього заробітку за Росії. Такий порядок розрахунку може бути вигідний боржника з високим неконтрольованим доходом. Тому, зацікавлена ​​сторона вправі звернутися до суду з позовом «про визначення розміру заборгованості по аліментах» з урахуванням матеріального та сімейного стану сторін та інших обставин які мають значення для справи.

При визначенні розміру заборгованості по аліментах суд враховує:

1) всі види доходів боржника, з яких утримуються аліменти

2) якщо боржник не працює, то враховується розмір середньомісячної заробітної плати в Росії;

3) наявність або відсутність вини боржника в освіті заборгованості по аліментах.

Якщо аліменти були стягнуті судом у твердій грошовій сумі, то при розрахунку заборгованості проводиться індексація аліментів. Боржник так само може стягувати по суду неустойку за несплату аліментів.

Якщо заборгованість утворилася з поважних причин, і він не в змозі її погасити, суд за позовом боржника може звільнити його від сплати заборгованості повністю або частково.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online