Розмір аліментів на 2 дітей - в якому розмірі повинні виплачуватися аліменти

  1. Як визначається розмір аліментів в РФ?
  2. Максимум, який може бути встановлений судом
  3. умови сплати
  4. Калькулятор розміру аліментів на дитину
  5. Правильне оформлення позову до суду
  6. Як держава бореться з неплатниками аліментів?
  7. Відео - Аліменти на дитину. Стягнення аліментів. Розмір аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Під терміном аліменти мається на увазі матеріальне забезпечення, згідно із законом надається окремо живуть родичем членам сім'ї. Сьогодні ми спробуємо розібратися в одній з типових ситуацій, коли після розлучення з дружиною залишилося двоє дітей, а саме, на які виплати вона може розраховувати. Під терміном аліменти мається на увазі матеріальне забезпечення, згідно із законом надається окремо живуть родичем членам сім'ї

Розмір аліментів на 2 дітей - як розрахувати і стягнути?

зміст матеріалу

Як визначається розмір аліментів в РФ?

При розлученні найчастіше діти залишаються з матір'ю, і сумлінну батько бере активну участь в утриманні кожного з них, причому за власним бажанням і без примусу. У житті часто так буває, що матеріальної допомоги доводиться домагатися через суд. Якщо ви зіткнулися з подібною ситуацією, тоді не завадить знати, як визначається розмір аліментів на 2 дітей.

Найвигіднішими і легким є підписання договору між колишнім подружжям. Документ має законну силу, тому що оформляється в присутності нотаріуса, завіряється його підписом. У ньому чітко прописуються обставини, при яких будуть здійснюватися платежі з метою забезпечення можливості утримання дітей в нормальних умовах.

Форми і способи виплати аліментів

Увага! Якщо платник думає, що, уклавши договір, йому вдасться зменшити суму щомісячних платежів, він помиляється. Згідно із законом відсоток не може бути менше, ніж призначив би суд в разі розгляду.

Якщо той з батьків вважається працездатним, має постійне місце роботи, відрахування із заробітної плати становлять не менше 33% від загальної суми. Непрацюючі громадяни зобов'язуються на утримання власних дітей виділяти грошові суми, що не менше встановлених на законодавчому рівні. В процесі таких розрахунків до уваги береться прожитковий мінімум в Росії.

В процесі таких розрахунків до уваги береться прожитковий мінімум в Росії

Сума аліментів повинна бути не менше покладеної згідно із Законодавством РФ

Метою підписання угоди не є погіршення фінансового становища, наприклад, батька, який розлучений з матір'ю дітей. Весь сенс полягає в благополучному вирішенні конкретного питання, що найголовніше, з урахуванням інтересів обох сторін конфліктної ситуації. В якості плати може бути визначений відсоток від заробітку, конкретна сума (фіксована). Не виключається можливість передачі цінного майна в постійне / тимчасове користування. Головне в цьому документі, щоб розмір аліментів, прописаний в ньому, не був менше, ніж передбачалося згідно із Законодавством РФ. В іншому випадку він буде вважатися недійсним. Якщо сторони домовилися про те, що одна з них буде здійснювати сплату у твердій формі, тобто у вигляді майна, будуть потрібні послуги ліцензованого оцінювача. Чи не подбавши про це, ви ризикуєте збільшити термін розглядів через неповноти угоди. Не можна забувати і про індексацію виплат.

Максимум, який може бути встановлений судом

Якщо вирішити проблему мирним шляхом не вдається, тоді є сенс в подачі позовної заяви до суду.

Якщо вирішити проблему мирним шляхом не вдається, тоді є сенс в подачі позовної заяви до суду

Шаблон позовної заяви

Майте на увазі, що мова йде не про шкільному творі, тут не потрібні якісь творчі здібності. Не варто емоційно розписувати фінансові труднощі, з якими вам довелося зіткнутися, дані повинні надаватися по суті.

Звертатися до суду з даного питання можуть і органи опіки, які беруть безпосередню участь у справах конкретної сім'ї. Більш того, вони мають право подати заяву на обох батьків, які опинилися недобросовісними. Зазвичай аліменти розраховуються на підставі відомостей про доходи батьків або одного з них, на робочому місці, займаної посади. Що стосується максимального розміру допомоги, то дане поняття дуже широке. Але! Єдине обмеження все ж є, це 70% від заробітної плати, воно стосується тільки аліментів на неповнолітніх дітей.

Єдине обмеження все ж є, це 70% від заробітної плати, воно стосується тільки аліментів на неповнолітніх дітей

Розмір аліментів

умови сплати

Аліменти можуть виплачуватися з боку батька на адресу матері спільних дітей і навпаки. Все залежить від того, хто їх виховує. Є ще одна категорія отримувачів, це законні представники неповнолітніх, наприклад, родичі, прийомні батьки, дитячий заклад. Є певні умови, які повинні бути дотримані. В іншому випадку, матеріальна допомога не надаватиметься на законних підставах.

  1. По-перше, діти повинні бути кровними родичами чоловіка або жінки, а з юридичного боку продовжувачами роду. Пояснення: спорідненість матері з дитиною підтверджено записом у свідоцтві про народження, а ось якщо в графі «Батько» в даному документі стоїть прочерк, то спорідненість має встановлюватися в судовому порядку.
  2. По-друге, діти повинні бути неповнолітніми, тоді вони мають право на матеріальну допомогу з боку батьків, які не живе разом з ними. Виплати не припиняються і по досягненню 18-річного віку тільки в тому випадку, якщо мова йде про інваліда.

Розмір аліментів за відсутності угоди про сплату аліментів між батьками

Важливо! Якщо ваш чоловік протягом багатьох років не допомагав матеріально, то заборгованість враховується лише за 3 роки, що передували вашому зверненню в судову інстанцію.

Калькулятор розміру аліментів на дитину

Принципи розрахунку в різних ситуаціях

Як вже стало зрозуміло, з офіційно працевлаштованого людини аліменти стягуються в розмірі 33% від заробітної плати, причому вона не повинна бути нижчою за мінімальну. Якщо один з подружжя знає, що у другого є додатковий дохід, то в суді потрібно буде надати докази. Не зробивши цього, розраховувати на аліменти більше мінімального рівня не варто.

У ситуаціях, коли дохід платника не регулярний і не офіційний, судом розмір виплат встановлюється відповідно до прожиткового мінімуму на території, де він і проживає. Але! То не означає, що сума буде рівна цим показником, частіше вона в кілька разів більше. Судом береться до уваги і такі фактори, як фінансове становище сторін конфліктної ситуації, сімейний стан колишнього подружжя, необхідні умови для проживання дітей в неповнолітньому віці. Індексація здійснюється при змінах прожиткового мінімуму на території країни.

Якщо платник не має офіційного або регулярного доходу, то розмір виплат становить розмір прожиткового мінімуму

Що можна сказати про непрацюючих батьків? Для них розмір аліментів становить 33% від допомоги, призначеного державою з безробіття. Право на таку допомогу має тільки той громадянин, який стоїть на обліку в службі зайнятості. Якщо це не так, щомісячні виплати розраховуються з урахуванням зарплати на колишньому місці роботи, іноді середнього показника доходів в конкретному регіоні. Якщо безробітному припиняються виплати з бюджету, але він продовжує перебувати на обліку в центрі зайнятості, він вважається невинуватою у несплаті аліментів.

А який розмір аліментів на двох дітей передбачений для підприємців? В даному випадку до уваги беруться відомості, які відображаються про прибутковість здійснюваної діяльності в деклараціях, які регулярно подаються платником. Сума виплат розраховується за вирахуванням податків і сум, які потрібні на розвиток своєї справи. Дана категорія осіб здійснює виплати один раз на рік.

Дана категорія осіб здійснює виплати один раз на рік

Участь батьків у додаткових витратах на дітей

Кожен підприємець зобов'язаний вести облік доходів і витрат своєї діяльності. Грунтуючись на ці дані, і визначається аліментних відсоток. Якщо щорічні платежі на утримання дітей не здійснюються, той, хто їх виховує, має право звернутися з позовом до суду за місцем проживання боржника.

Правильне оформлення позову до суду

Розмір аліментів на 2 дітей обговорили, тепер перейдемо до головного, як скласти заяву? У ньому повинні бути відомості про дату реєстрації шлюбу, народження дітей. В обов'язковому порядку вказується, що неповнолітні перебувають на утриманні матері / батька, а допомога від відповідача відсутня. Також потрібно відзначити той факт, що угода про сплату допомоги не складалося.

Також потрібно відзначити той факт, що угода про сплату допомоги не складалося

Розмір аліментів на неповнолітніх дітей

Майте на увазі:

якщо ви хочете отримувати матеріальну допомогу в конкретній сумі, то вам потрібно буде надати причини того, чому вам не підходить стандартна система обчислення. Орієнтуватися треба на статтю 83 Сімейного кодексу.

Позивач також вказує бажану суму, пояснює, чому його влаштує саме така. Не зайвим буде надати довідку про свої доходи, продемонструвати витрати на утримання двох неповнолітніх, рівень життя після розлучення. До позовної заяви додається довідка Ф9, свідоцтва про народження кожної дитини (оригінал). Якщо відповідач є індивідуальним підприємцем, про це слід повідомити.

Шаблон довідки про реєстрацію

Як держава бореться з неплатниками аліментів?

Одним з найважливіших факторів стягнення заборгованості є визначення причини її утворення. Вона може бути умисною або ненавмисної. У першому випадку вина платника очевидна, при таких обставинах міра впливу може досягти кримінального покарання. У другому вина відсутня, а значить, розмір боргу може бути знижений або громадянин може зовсім бути звільнений від його сплати.

У другому вина відсутня, а значить, розмір боргу може бути знижений або громадянин може зовсім бути звільнений від його сплати

Одним з найважливіших факторів стягнення заборгованості є визначення причини її утворення

Вид відповідальності визначається з урахуванням характеру ухилення, як вже стало зрозуміло, він може бути навмисним чи ні. Законодавством передбачається:

  • громадянська - вона має на увазі виплату неустойки, що нараховується за кожен день прострочення аліментних платежів. Сюди ж відноситься позбавлення батьківських прав, дана міра застосовується в разі умисного та неодноразового ухилення від сплати, із затримкою від 6 місяців. Ініціатором позбавлення прав на виховання та спілкування з дитиною може стати другий батько, який доглядає за ним;
  • адміністративна - в даному випадку передбачено накладення штрафу (1-2,5 тисячі рублів), арешт рахунків в банку / майна, позбавлення прав на керування транспортним засобом. Заборона на перетин кордону відноситься до розряду покарання;
  • кримінальна - має місце, коли доведено факт умисного і неодноразового ухилення від матеріальної допомоги кревного родича. Мірою запобіжного заходу можуть бути виправні, примусові роботи, взяття під варту. Найсуворішим покаранням є позбавлення волі.

До неплатникам аліментів може застосовуватися кримінальна відповідальність

Найсуворіше покарання передбачено за наявності адміністративного покарання за ухилення від сплати аліментів. Від виконання обов'язків, передбачених законом, батько не звільняється при частковій втраті працездатності, звільнення, досягненні пенсійного віку. Сюди ж відноситься банкрутство, боргові та інші зобов'язання, відбування терміну в місцях позбавлення волі.

Що стосується звільнення від обов'язку погашення заборгованості, це можливо при виникненні обставин непереборної сили, форс-мажору. Якщо говорити точніше, то мова йде про стихійні лиха, аварії техногенного характеру, бойових діях.

Відео - Аліменти на дитину. Стягнення аліментів. Розмір аліментів

Способи оплати аліментів

Важливим моментом в описуваному питанні є відображення порядку руху грошових коштів між сторонами аліментних правовідносин. У документі чітко прописуються терміни, періоди виплат на дитину.

  1. У випадку з аліментних угодою початком виплат вважається момент підписання документа сторонами, а закінченням терміну вважається наступ 18-річчя дітей. Батько має повне право самостійно визначати дату, на яку дію договору вважається закінченим. Це може бути момент закінчення навчання дітей у вищому навчальному закладі, їх влаштування на роботу. Це ж стосується періодичності платежів.
  2. За рішенням суду виплати починаються в момент подання позовної заяви, а закінчуються, коли дитині виповнюється 18 років. Періодичність в даному випадку встановлюється в примусовому порядку, передбачає щомісячні виплати на адресу опікає боку.

Аліменти в твердій грошовій сумі

І останнє, аліментні платежі не вважаються доходом, а тому не обкладаються податком.

Як визначається розмір аліментів в РФ?
Розмір аліментів на 2 дітей - як розрахувати і стягнути?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online