Прожитковий мінімум для дітей у Москві в 2019 році для аліментів

  1. В яких випадках враховується прожитковий мінімум для дітей
  2. Що робити, якщо аліменти менше, ніж прожитковий мінімум
  3. Опіка і незаможні родини
  4. документи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для того щоб діти, які проживають в Москві, отримували допомогу або аліменти в розмірі не нижче прожиткового мінімуму (ПМ), державою передбачено відповідні надбавки Для того щоб діти, які проживають в Москві, отримували допомогу або аліменти в розмірі не нижче прожиткового мінімуму (ПМ), державою передбачено відповідні надбавки. Згідно з чинним законодавством, встановлений розмір мінімальних щомісячних виплат дітям в Москві враховується при розрахунку суми аліментів або допомоги.

У 2017 році даний показник досяг за позначку 15 477 рублів. Саме ця сума приймається в розрахунок, коли в судовому порядку вирішується питання про визначення розміру виплат, необхідних для утримання неповнолітньої дитини.

В яких випадках враховується прожитковий мінімум для дітей

Виплати аліментів та допомог на дітей, які проживають в Москві, здійснюються державою з метою збільшити суми, що виділяються на утримання дітей, до встановленого ПМ. При розрахунку доплати враховується той прожитковий мінімум, який встановлений в регіоні в поточному кварталі року. Сума визначається шляхом вирахування з 15 477 рублів (або встановленої в поточному кварталі суми ПМ) щомісячного доходу опікуна або платника аліментів. Розмір ПМ враховується тільки в тих випадках, якщо дохід платника нижче цього значення.

Читайте також: Терміни позовної давності по аліментах на дитину

Згідно з чинним законодавством, при розрахунку суми аліментів враховується прожитковий мінімум, якщо:

  • батько безробітний;
  • батько отримує зарплату в будь-якій валюті, крім рублів;
  • дитина після досягнення повноліття визнаний недієздатним;
  • колишня дружина вагітна і у неї є син або дочка у віці до трьох років.

Подати заяву на аліменти можна до досягнення дітьми повноліття, незалежно від того, перебуваєте ви в шлюбі чи ні. При наявності документів, що підтверджують батьківство, з батька будуть стягуватися аліменти в сумі, встановленої в судовому порядку. Розмір виплат не повинен бути нижче, ніж прожитковий мінімум. Виняток становить тільки одна обставина: якщо платник тяжко хворий.

Що робити, якщо аліменти менше, ніж прожитковий мінімум

Для того щоб збільшити суму виплат, є два варіанти дій. Якщо батьки укладали договір-угоду, то досить просто внести в нього зміни, вказавши нову суму в розмірі ПМ або більше, якщо дозволяє дохід платника. Нова угода вступить в силу тільки після запевнення у нотаріуса.

При цьому важливо враховувати, що визначати розмір виплат для дітей необхідно з урахуванням чинного законодавства. Якщо 1/4 щомісячного доходу платника, що проживає в Москві, перевершує прожитковий мінімум, встановлений в столиці, то потрібно вказувати в договорі саме цю суму.

Другий варіант - подати заяву до суду, щоб домогтися стягнення аліментів до розміру ПМ. Подавати заяву потрібно за місцем проживання. Крім заяви, в якому необхідно вказати фінансовий статус платника і сім'ї до розірвання шлюбу, а також необхідну суму щомісячних виплат, потрібно підготувати пакет документів. До суду треба уявити квитанцію про оплату держмита, свідоцтво про розірвання шлюбу, свідоцтва про народження дітей, довідку про склад сім'ї та довідку про доходи. Також потрібно представити виписку з будинкової книги для підтвердження того, що син або дочка проживає з позивачем. Перед тим як подавати заяву, слід уточнити повний список документів в судовому органі.

Опіка і незаможні родини

Людина, який призначений опікуном, має право на отримання державної підтримки. Однак отримати соціальну підтримку можна тільки в тому випадку, якщо для утримання дітей він виділяє меншу суму, ніж встановлений мінімальний розмір виплат. Величина допомоги визначається для кожної дитини в сім'ї індивідуально, з урахуванням його потреб.

Читайте також: Як отримати рішення суду про стягнення аліментів

Для малозабезпечених сімей, які проживають в Москві, держава надає матеріальну підтримку у вигляді доплати до тих пір, поки молодшому синові або дочці не виповниться 16 років. Щоб визначити, чи є ваша сім'я незаможної, потрібно визначити загальний щомісячний дохід батьків і розділити його на кількість осіб в сім'ї. Отримані результати треба порівняти з величиною ПМ. Таким чином, ви можете розрахувати щомісячний дохід кожної дитини. Якщо він менше, ніж прожитковий мінімум, встановлений в Москві в поточному році, ви маєте право на отримання соціальної підтримки.

документи

Якщо встановлений в Москві прожитковий мінімум нижче, ніж суми, які виділяються на утримання дітей, необхідно звернутися до місцевого відділення органу соціального захисту. Для оформлення надбавки потрібно подати такі документи:

  1. Заява.
  2. Посвідчення особи кожного повнолітнього члена сім'ї.
  3. Копії свідоцтва про народження кожної дитини.
  4. Свідоцтво про шлюб або про розірвання шлюбу.
  5. Довідки з місця роботи, в яких вказані суми щомісячної заробітної плати.
  6. Виписка з будинкової книги.
  7. Трудові книжки працюючих членів сім'ї.

Читайте також: Як бути, якщо чоловік не платить аліменти

Комісія розглядає документи і подану заяву протягом 10 днів, після чого повідомляє заявника про своє рішення. При позитивному відповіді надбавку ви почнете отримувати з наступного місяця. Сума, яка буде перераховуватися на утримання дитини, розраховується з урахуванням ваших доходів і ПМ в Москві.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online