Позовна заява про стягнення аліментів у шлюбі (зразок, бланк) - 2019, на другу дитину, розірвання, не перебувала, в твердій грошовій сумі, третьою особою

  1. Головні моменти
  2. Деталі виплат і суми
  3. Як оформити позовної заяву про стягнення аліментів у шлюбі
  4. Застереження про другу дитину
  5. Участь третьої особи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В уявленні багатьох людей виплата аліментів на дитину неодмінно пов'язана з тим, що його батьки розлучилися. На жаль, статистика призводить невтішні цифри і кількість розлучень практично дорівнює кількості шлюбів.

Законодавча база дозволяє розділити два поняття, так як сімейна пара просто зобов'язана подбати про комфортних умов для свого малюка.

Батьки можуть перебувати у шлюбі, але проживати окремо один від одного. Спільне проживання нерідко пов'язане з тим, що один з батьків не збирається давати гроші і утримувати дитину.

Подібні знайомі ситуації пов'язані з різними причинами. Очікувати того, що розірвання шлюбу вирішить проблему не варто.

Найкраще подати позовну заяву про стягнення аліментів у шлюбі, не чекаючи офіційного розлучення. Адже він може взагалі не відбутися, права дитини тут знаходяться на першому плані.

Головні моменти

Захист інтересів малолітніх дітей, в першу чергу, лежить на одному з батьків, з ким проживає дитина. Саме він зобов'язаний звернутися в судові інстанції , підготувавши пакет документів .

У ряді випадків роль позивача беруть на себе органи опіки, опікуни або адміністрація дитячого будинку, якщо батьки не були позбавлені прав, але не виконують своїх обов'язків.

Звичайно, найпростіше вирішити це питання мирним шляхом, не доводячи до судових розглядів. Іноді має сенс знайти посередника в особі свого адвоката або служби медіації. Невеликі поступки з обох сторін дозволять прийти до консенсусу і не допустять затяжного конфлікту.

Мирна угода обов'язково треба документально оформити у нотаріуса , Заздалегідь обумовивши суму і періодичність виплат. У разі порушення пунктів договору кошти будуть стягнуті примусово, за допомогою приставів .

Коли ситуація заходить в глухий кут, залишається підготувати заяву.

Законними підставами можуть бути такі обставини:

  • вік дитини ще не перевищив 3 років;
  • один з подружжя став непрацездатним;
  • дружина може знову завагітніти і піти в декретну відпустку;
  • за малюком потрібен постійний догляд, особливо якщо він є інвалідом першої групи з народження.

Законодавство допускає дві форми, що дозволяють звернутися в судові органи:

  • подається позовна заява про стягнення аліментів у шлюбі;
  • готуються папери, що дозволяють отримати судовий наказ (це можливо в тому випадку, якщо немає суперечок щодо місця проживання, батьківства або щомісячної суми).

Переваги наказу полягає в тому, що вже через 5 днів буде винесено рішення і він вступить в законну силу.

Деталі виплат і суми

Основні перепони і конфлікти зазвичай пов'язані з розміром аліментів, яких повинно вистачити на гідне утримання дитини та одного з подружжя, якщо він займається щоденним доглядом і не може працювати:

один з батьків повинен виплачувати на одну дитину щомісяця не менше 25 відсотків від суми свого заробітку для двох дітей доведеться викласти ще більше до 1/3 доходів на утримання трьох дітей знадобиться віддати до половини зароблених коштів один з батьків повинен виплачувати на одну дитину щомісяця не менше 25 відсотків від суми свого заробітку для   двох дітей   доведеться викласти ще більше до 1/3 доходів на утримання   трьох дітей   знадобиться віддати до половини зароблених коштів

Нерідко складається ситуація, коли заробіток не є стабільним і постійним, а вирішити проблему допомагає жорстка грошова сума, не пов'язана з певними відсотками

Однак коштів має цілком вистачати на підтримку гідного рівня життя. Найчастіше подібний спосіб виплат пов'язаний з мирною угодою або судовим наказом.

Злісне ухилення від сплати спричиняє негативні наслідки. По-перше, за кожен день прострочення буде нараховуватися пеня, що виливається в чималі суми.

По-друге, підключається служба приставів, яка в праві конфіскувати і продати майно, щоб погасити заборгованість .

Як оформити позовної заяву про стягнення аліментів у шлюбі

Перш ніж використовувати зразок і правильно оформити заяву, слід підготувати необхідні документи для обґрунтування своїх вимог:

  • документ про укладення шлюбу;
  • копії паспортів батьків;
  • свідоцтва про народження або паспорта дітей, якщо їм виповнилося 14 років;
  • за місцем проживання позивача береться довідка про склад сім'ї;
  • додається документ про доходи як позивача, так відповідача;
  • необхідно обґрунтувати суму, вказавши всі витрати на дитину;
  • сплачується державне мито та надається оригінал квитанції;
  • додатково додається документ про інвалідність, вагітність дружини;
  • вказуються банківські реквізити для перерахування на картку або рахунок.

Заявник не завжди може сам зібрати всі документи, особливо пов'язані з доходами відповідача. Тут треба звернутися до судді за допомогою, щоб зібрати і представити відсутні паперу, особливо ІПН. Оформити прохання треба в письмовому вигляді.

Слід заздалегідь вибрати судова установа, де буде проходити розгляд. Воно може пройти за місцем проживання платника або заявника.

Новий 2019 рік не вніс особливих змін в порядок оформлення, потрібно тільки дотримуватися певних стандартів. Обов'язковий бланк тут відсутня, викласти суть можна в довільній формі.

Умовно заяву розбивається на кілька частин:

  • в число необхідних реквізитів входить точну адресу і найменування судової установи;
  • вказується місце проживання, а також прізвище, ім'я та по батькові обох батьків, контактні телефони;
  • дата народження і повні дані одного або декількох дітей;
  • в описовій довільної частини потрібно викласти суть основних вимог, спираючись на документи і дати, починаючи з дня реєстрації шлюбу;
  • не завадить представити найбільш точну інформацію про спільне проживання і дитину;
  • бажано підтвердити документально (особисте листування, свідчення свідків, листи і телеграми) методи, вжиті для мирного врегулювання;
  • мотивування полягає у відсутності матеріальної підтримки або часткових і недостатніх виплати, вироблених нерегулярно (тут слід посилатися на зконодательние норматив і акти, щоб підтвердити і зміцнити позиції);
  • в прохання встановити суму аліментів включають конкретне обгрунтування, пов'язане з витратами на харчування, лікування, транспорт, освіту, одяг, відпочинок (прикладені чеки і квитанції підтвердять стан справ);
  • доказова база повинні бути представлена ​​в переліку документів, які додаються до заяви;
  • не варто забувати про форму отримання, пов'язаної з процентним відношенням або твердою сумою;
  • в самому низу проставляється дата і особистий підпис.

Позовна заява про стягнення аліментів на дитину

Від часу подачі заяви, складеного в 3 примірниках, буде залежати термін розгляду і прийняття позитивного вердикту.

Застереження про другу дитину

Довільна форма робить звернення до чимось індивідуальним, але є деякі нюанси, коли в сім'ї росте загальний друга дитина .

Сама процедура підготовки, збору документів і оформлення паперів ідентична, якщо не вдалося вирішити питання мирно. Заявником виступає один з подружжя, прийомні батьки, опікуни, органи опіки або директор установи, де перебувають діти.

Заповнюється стандартна шапка. В основній частині присутня інформація продовжують складатися подружжя у шлюбі або він офіційно розірваний.

Подача на аліменти в шлюбі Подача на аліменти в шлюбі

цілком можлива, якщо позивач зможе довести, що необхідну матеріальну допомогу від свого законного чоловіка не отримує.

Як вирахувати середню заробітну плату для розрахунку аліментів в 2019 році - ви можете знайти ось тут .

Докладно описується період спільного проживання, дати народження та прізвища малюків. У платника можуть бути інші діти, що може вплинути на суму виплат .

В принципі заявник може розраховувати на одну третину заробітку або доходів. Але на трьох і більше дітей доведеться виплачувати до половини заробленої суми, яка буде поділена рівномірно.

Участь третьої особи

У справі стягнення аліментів головною зацікавленою особою вважається дитина, який потребує постійної турботи і матеріальної допомоги. Інвалідність або непрацездатність дозволяє йому особисто звернутися до суду після досягнення повноліття.

Крім батьків в процесі може брати участь третя особа. Зазвичай в цій якості виступають зацікавлені люди, так як вони вже отримують аліменти з платника.

При призначенні офіційного опікуна саме він повинен провести процедуру збору документів і подачі заяви. Коли малюк залишається на утриманні інших осіб або родичів, то їм необхідно отримати статус опікуна або піклувальника, щоб діяти на законних підставах.

В даному випадку заявник фактично не є позивачем, оскільки представляє інтереси дитини. Позовна давність не залежить від термінів. Тільки треба пам'ятати, що стягнути кошти зможуть лише за останні три роки.

Судовий наказ розглянуть за 5 днів і він не вимагає безпосередньої участі подружжя. Заява ж може пролежати довгий час, відповідач має право подати свої контраргументи і навіть зустрічний позов.

Чим ретельніше підготовлена ​​доказова база, тим більше шансів скоротити час на розгляд і винесення вердикту. Виконавчий лист дасть можливість приставам стягнути всю накопичену заборгованість і забезпечити матеріальне утримання одного або декількох дітей.

Відсоток аліментів на 1 дитину

- 25% від заробітку, якщо у зобов'язаного батька стабільний дохід, і вони можу бути стягнуті за місцем роботи.

Наші фахівці допоможуть вам дізнатися до якого віку виплачуються аліменти - ось тут .

Звідси ви можете дізнатися про фіксовану суму аліментів на дитину.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online