Передача права на отримання аліментів, виплати поштовим переказом і сплата шляхом надання майна

  1. Чи можлива передача права на отримання аліментів
  2. Виплати не грошима
  3. Сплата аліментів шляхом надання майна
  4. Виплати поштовим переказом
  5. Як відправити
  6. Як заповнити бланк
  7. Чи може банк знімати гроші з аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отримання і / або виплата аліментів - справа не завжди просте. У деяких ситуаціях виникає безліч факторів, які повинні бути враховані. У кожної зі сторін аліментних відносин є свої зобов'язання і права.

Чи можлива передача права на отримання аліментів

Аліментні обов'язки - суто, виключно особисті. Це означає, що якщо ви виховуєте після розлучення дитини, то вам і виплати на нього отримувати. Тим самим передача права на отримання аліментів не допускається.

Дії, які будуть приблизно схожі на передачу права на аліменти, можуть бути тільки неофіційними. Наприклад, якщо ви творчий працівник, багато гастролюєте, а ваша дитина залишається у бабусі з дідусем.

В цьому випадку ви все одно отримуєте аліменти . Але потім ви віддаєте гроші рідним, які доглядають за вашим чадом. Увага: це все родинні стосунки, а не законодавчі дії.

Виплати не грошима

Витрати платника аліментів не завжди мають грошовий вираз Витрати платника аліментів не завжди мають грошовий вираз. Наприклад, обов'язок по виплатах може бути реалізована передачею майна.

Є ще один спосіб. Платник аліментів надає одержувачу будь-яку послугу. Або виконує (оплачує) певні роботи.

Важливий нюанс. Ви не можете, наприклад, звернутися до суду з вимогою, щоб платник аліментів відремонтував вашу квартиру. Всі альтернативні способи сплати аліментів встановлюються тільки добровільним, нотаріально завіреним угодою.

Сплата аліментів шляхом надання майна

Що стосується майна в рахунок аліментів, то в даному випадку мова йде не обов'язково про щось великому і солідному. Під майном при сплаті аліментів таким способом розуміють речі, предмети взагалі. Це може бути одяг, предмети побуту, техніка і електроніка, і навіть їжа.

Втім, квартира, автомобіль і земельну ділянку - це теж майно. Правда, часто воно передається у вигляді разової, одноразової виплати. Після такої угоди сторони нерідко підписуються в тому, що борг по аліментах сплачено повністю, на багато років вперед.

Багато юристів відносяться до подібного методу виплати аліментів із значними сумнівами. В основному, через можливих ускладнень:

  • майна в результаті може не виявитися в наявності;
  • на майно накладено заставу, арешт;
  • є обтяження майна.

Угоди по виплатах аліментів альтернативними способами вимагають особливої ​​уваги і ретельного підходу.

Наступне відео дасть відповіді на багато питань щодо аліментів, в тому числі і чи можна виплачувати їх не грошима:

Виплати поштовим переказом

Багатьох хвилює питання про те, чи можна аліменти отримувати поштовим переказом. Це один з альтернативних способів отримання аліментів. Років десять тому він був, мабуть, найпоширенішим. Особливо якщо платник і одержувач жили в різних містах.

Далі читайте детальну інформацію про те, як відправити аліменти поштовим переказом.

Як відправити

Перш за все - дотримуйтесь періодичність виплат Перш за все - дотримуйтесь періодичність виплат. Те, як часто ви повинні робити перерахування, прописується в добровільному угоді або в судових документах. Варіанти: кожен місяць, квартал, півроку або рік.

Далі ми розповімо вам про те, що собою являє зразок заповнення поштового переказу аліментів.

Як заповнити бланк

Зразок того, як заповнити поштовий переказ на аліменти, можна знайти в відділенні зв'язку. Якщо є рішення суду про виплати поштовим переказом, то всі дії робить не сам боржник. Зазвичай на пошту відправляється бухгалтер підприємства-роботодавця.

Тут потрібно особливу увагу звернути на рядки бланка під заголовком «Для письмового повідомлення». У цьому розділі необхідно вказати:

  • місяць нарахування аліментів;
  • число днів, які боржник фактично відпрацював;
  • нарахована заробітна плата;
  • сума утриманих аліментів.

А якщо з зарплати утримуються не тільки поточні виплати, а й минулі борги ? Про це теж треба написати, вказавши конкретні суми.

При виплатах за добровільною згодою писати на бланку поштового переказу доведеться менше. Буде потрібно вказати реквізити угоди, одержувача і суму і період аліментні виплати.

Зверніть увагу: поштові витрати - обов'язок платника, а не одержувача!

Далі читайте про те, чи може банк знімати гроші з аліментів.

Чи може банк знімати гроші з аліментів

Ви - одержувач документів і одночасно боржник з якихось виплат? Тоді ви можете зіткнутися з ситуацією, яка складається не за законом, але все-таки виникає. Повідомленнями про подібні події буквально сповнені численні інтернет-форуми.

Йдеться про арешт тих рахунків, куди надходять аліментні виплати. В результаті ви буквально залишаєтеся без грошей.

Увага: це незаконно. Ні пристави, ні сам стягувач не мають права вилучати кошти певних категорій. Аліменти - в їх числі.

Якщо трапилося щось подібне, дійте негайно. Заперечуйте такі арешти всіма доступними для вас способами. Бажано попередньо отримати консультацію в соціальних службах і у юристів.

Завжди і обов'язково перевіряйте правильність своїх дій, коли отримуєте або платите аліменти.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online