Оформлення І Стягнення Аліментів На Дитину У Росії У 2018

  1. Як примусово отримати аліменти?
  2. Як стягнути аліменти, якщо батько офіційно не працює: відео
  3. Як розрахувати аліменти з безробітного: відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як змусити платити аліменти колишнього чоловіка? Стягнення аліментів через суд в РФ. Що робити, якщо колишній не платить аліменти? зміст:

Відповідно до законів нашої країни, якщо один з батьків дитини не проживає зі своєю сім'єю, то він зобов'язаний матеріально забезпечувати свою дитину. За статистикою, батьком, зобов'язаним здійснювати аліментні виплати, як правило, виступає батько. Однак потрібно зазначити, що не завжди він виконує свої обов'язки добровільно. У разі, якщо батько недобросовісно ставиться до аліментних виплат, не виплачує належних сум або припиняє виплати повністю, не приймає участь в утриманні своєї неповнолітньої дитини, то матері, яка виховує дитину, доводиться йти на рішучі заходи і запускати механізм примусового стягнення грошових коштів на користь дитини.

Як примусово отримати аліменти?

Виходячи з того, які заходи по стягненню виплат з неплатника були зроблені раніше, потрібно скласти порядок подальших дій з отримання аліментів для утримання дитини Виходячи з того, які заходи по стягненню виплат з неплатника були зроблені раніше, потрібно скласти порядок подальших дій з отримання аліментів для утримання дитини.

Угода про виплату аліментів

Найпростіший домогтися аліментних виплат - це мирні переговори з батьком дитини. Якщо батькам вдалося досягти згоди і батько визнав свій обов'язок здійснювати виплати, то батьки дитини повинні укласти відповідний документ - угода про аліментних виплат. Цей документ повинен бути завірений нотаріально, тільки тоді він буде вагомою підставою для отримання виплат.

У такій ситуації батьки неповнолітньої дитини самостійно домовляються про суму і терміни виплат. Якщо батько не виконує умов угоди і не робить виплат, мати має право звернутися до суду для стягнення виплат на утримання дитини в примусовому порядку.

В ході переговорів сторін не зайвою буде правова допомога грамотного фахівця. Кваліфікований юрист зможе доступно пояснити недобросовісному платнику всю міру його відповідальності за ухилення від своїх обов'язків, в тому числі і накладення на нього штрафних санкцій.

І хоч на перший погляд здається, що стягнення аліментів в судовому порядку ефективніший метод отримання виплат на дитину, не варто відкидати варіант з мирним вирішенням питання. Законодавство нашої держави побудовано таким чином, що батько може працювати офіційно на мінімальну заробітну плату, а значить - виплачувати мізерну суму аліментів. Тому в інтересах дитини краще спробувати мирно домовитися з батьком.

Як стягнути аліменти, якщо батько офіційно не працює: відео

Стягнення аліментів у судовому порядку

Якщо мирні переговори не принесли плодів і батько дитини виконувати свої зобов'язання по утриманню дитини, до того ж намагається приховати реальні суми своїх доходів, у матері виникає необхідність вдатися до допомоги судової системи нашої держави Якщо мирні переговори не принесли плодів і батько дитини виконувати свої зобов'язання по утриманню дитини, до того ж намагається приховати реальні суми своїх доходів, у матері виникає необхідність вдатися до допомоги судової системи нашої держави.

В ході судового процесу сума, яку зобов'язаний буде виплачувати батько на користь своїх неповнолітніх дітей, може бути встановлена ​​як твердої, так і часткової (залежить від доходів платника).

Для того, щоб стягнути аліментні виплати через суд, необхідно, перш за все, подати відповідну заяву.

Заяву можна подавати:

  • в позовному порядку - подають в тому випадку, якщо необхідно визначитися чи будуть виплати по аліментах нараховані у твердій сумі або у спільній частковій, або в тому випадку, якщо паралельно подається заява про розірвання шлюбних відносин;
  • в наказовому порядку - подають в разі, якщо є всі необхідні дані про доходи батька відомі і немає розбіжностей по факту батьківства.

Коли судове рішення про аліментних виплат прийнято, воно негайно вступає в силу в частині виплат на утримання неповнолітньої дитини. В Управління федеральної служби судових приставів за місцем проживання особи, яка зобов'язана здійснювати виплати, передається відповідний виконавчий лист.

Статті по темі:
Аліменти на дитину - подати на аліменти через суд
Юрист онлайн: як встановити батьківство і подати на аліменти?
Чи можна подати на аліменти до розлучення?

Як розрахувати аліменти з безробітного: відео

Як вчинити, коли батько ухиляється від сплати аліментів?

Як показує практика, навіть після судового рішення про стягнення виплат багато чоловіків ухиляються від своїх обов'язків утримувати своїх неповнолітніх дітей Як показує практика, навіть після судового рішення про стягнення виплат багато чоловіків ухиляються від своїх обов'язків утримувати своїх неповнолітніх дітей. Тому досить часто в юриспруденції зустрічаються звернення матерів, які мають на руках рішення суду, але не отримують аліментні виплати.

Примусове стягнення виплат по аліментах - це безпосередня робота приставів виконавчої служби.

Найбільш часто батьки не здійснюють аліментних виплат через відсутність доходів. На перевірку це виявляється банальне приховування реальних доходів та отримання заробітної плати «в конверті». Іноді також зустрічаються випадки свідомого дармоїдства.

Як би там не було, в такій ситуації пристав виконавчої служби повинен здійснити розрахунок суми аліментних виплат з безробітного платника. Якщо ж платник злісно ухиляється від своїх обов'язків і не робить виплати тривалий час, виконавча служба повинна залучити його до кримінальної відповідальності.

Зустрічаються також випадки, коли пристав виконавчої служби не виконує своїх обов'язків. В такому випадку матері залишається оскаржити його дії в суді чи звернутися до органів прокуратури з проханням провести професійну перевірку. Як правило, такі звернення стимулюють службу судових приставів, незабаром мати може розраховувати на позитивний результат або, по крайней мере, на виконання приставом його обов'язків.

Юристи нашої фірми зможуть надати правову допомогу по стягненню аліментних виплат навіть з найзавзятіших неплатників. Їхня допомога стане неоціненною при складанні всілякої документації (в тому числі - угоди про аліментних виплат), при взаємодії з виконавчою службою і навіть в ході судового процесу.

Як стягнути аліменти з цивільного чоловіка: відео

Як примусово отримати аліменти?
Що робити, якщо колишній не платить аліменти?
Як примусово отримати аліменти?
Чи можна подати на аліменти до розлучення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online