Двоє дітей від різних дружин аліменти

  1. Чи повинні зрівняти аліменти на двох дітей від різних шлюбів? Чоловік перебуває у другому шлюбі зі...
  2. Шукаєте відповідь? Запитати юриста простіше!
  3. Як діляться аліменти на дітей від різних шлюбів?
  4. Якщо нащадків 2, 3, 4 і більше
  5. Сплата за заявою або за рішенням суду
  6. Аліменти на двох, трьох, чотирьох дітей через мирового суддю
  7. За виконавчим листом з суду
  8. З яких доходів нараховуються аліменти?
  9. Розподіл змісту дітей згідно із законом
  10. Виплати в твердій грошовій сумі
  11. Коли відбувається зменшення розміру виплат?
  12. Розмір аліментів на двох дітей: скільки відсотків від доходу повинен платити батько
  13. Як визначається розмір аліментів на двох дітей за угодою
  14. Які способи обчислення розміру аліментів на 2 дітей можливі?
  15. Максимальний розмір аліментів на двох дітей, що встановлюється судом
  16. Якщо у батьків є офіційний дохід
  17. Якщо батько не працює
  18. Скільки відсотків становлять аліменти з доходу підприємця
  19. Аліменти на двох дітей від різніх шлюбів в 2017 году
  20. Чи розділять аліменти на двох дітей від різних шлюбів?
  21. Відповіді юристів (8)
  22. Є питання до юриста?
  23. уточнення клієнта
  24. Дивіться ще:

Чи повинні зрівняти аліменти на двох дітей від різних шлюбів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чоловік перебуває у другому шлюбі зі мною, платить аліменти першій дружині 1/4 частину, мені 1/6. Подав на зменшення, йому відмовили. Обмежуються права моєї дитини в цьому випадку?

Відповіді юристів (2)

Відповіді юристів (2)

Привіт, Юлія! Якщо у чоловіка двоє дітей, але вони у різних матерів від різних шлюбів, то сумарні відрахування з його доходів за законом складають саме 1/3, тобто кожній дитині дістанеться по 1/6 частині. За цим принципом розподіляються виплати на утримання дітей у всіх шлюбах чоловіки. (СТАТТЯ 81 СІМЕЙНОГО КОДЕКСУ РФ) Якщо хочете дізнатися більш детальну інформацію, пишіть. З радістю Вам допоможу. З повагою, Христина Пантелєєва.

З повагою, Христина Пантелєєва

Розмір аліментів на дітей зазначений в п.1 ст.81 Сімейного кодексу РФ. Зокрема аліменти на неповнолітніх дітей стягуються судом з їх батьків щомісячно в розмірі: на одну дитину - чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку і (або) іншого доходу батьків.

У разі, якщо на першу дитину стягнуті аліменти в розмірі ¼ заробітку чи іншого доходу або у твердій грошовій сумі кратній прожитковому мінімуму по регіону, то при народженні другої дитини в іншому шлюбі розмір аліментів на першу дитину може бути зменшений судом за заявою особи, яка виплачує аліменти .

Заява розглядається за правилами позовного провадження, тобто позивач повинен довести ті обставини, на які він посилається як на підставу своїх вимог (ч.1 ст.56 ЦПК РФ). Позовна заява про зменшення аліментів пред'являється мировому судді судової ділянки за місцем проживання відповідача. Відповідачем є одержувач аліментів на неповнолітню дитину розмір аліментів на якого на думку позивача перевищує встановлений в п.1 ст.81 СК РФ або ст.83 СК РФ. В якості третьої особи залучається одержувач аліментів на дитину в іншому шлюбі.

Підставою для зменшення аліментів на дитину є зміна матеріального чи сімейного стану однієї зі сторін (ст.119 СК РФ).

Як роз'яснено в «Огляді судової практики у справах, пов'язаних зі стягненням аліментів на неповнолітніх дітей, а також на непрацездатних повнолітніх дітей» (затв. Президією Верховного Суду РФ 13.05.2015) при розгляді питання про зменшення аліментів необхідно досліджувати питання про те, чи дійсно матеріальне і (або) сімейний стан боржника змінилося настільки, що він не має можливості надавати неповнолітнім дітям зміст в колишньому розмірі, а також як позначиться така зміна на матеріальному по додатку дітей.

Тобто, положення п. 1 ст.81, 83 СК РФ встановлюють розмір аліментів на дітей не є підставою для зменшення аліментів.

Також слід зазначити, що з вищезгаданого Огляду слід, що наявність на утриманні платника аліментів інших дітей, щодо яких питання про стягнення аліментів в судовому порядку не дозволявся, не була для судів безумовною підставою для зміни розміру аліментів, що слід визнати правильним.

За змістом даного роз'яснення для зменшення аліментів на дитину необхідно щоб і на іншу дитину також сплачувалися аліменти.

До позовної заяви слід додати документи, що підтверджують сплату аліментів на дітей, які підтверджують матеріальне становище, копії свідоцтв про народження дітей, одруження, постанов про відкриття виконавчого провадження.

При подачі позову необхідно сплатити держмито виходячи з ціни позову за правилами ст.91 ЦПК РФ.

Юлія, якщо у вас залишилися питання, задавайте, з радістю відповім. Також ви можете написати мені в чаті і замовити персональну консультацію або підготовку документа з вашого питання. Всього найкращого!

Шукаєте відповідь?
Запитати юриста простіше!

Як платити аліменти на 2 дітей від різних шлюбів - розглядаємо варіанти

Як платити аліменти на 2 дітей від різних шлюбів - розглядаємо варіанти

Аліменти - тема, болюча і для жінок, і для чоловіків.

А якщо розставання відбувається не в перший раз, і діточок кілька в різних шлюбах, то виникає питання, скільки ж буде платити тато, і на що може розраховувати мама, залишилася без чоловіка.

Дорогі читачі! Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа або телефонуйте за телефонами нижче. Це швидко і безкоштовно!

Слід пам'ятати, що платить аліменти не обов'язково чоловік, а той з батьків, хто проживає окремо, без дітей. Аліменти передбачені на нащадків, яким не виповнилося 18 років.

Як діляться аліменти на дітей від різних шлюбів?

Як діляться аліменти на дітей від різних шлюбів

Законодавчо фінансове забезпечення дітей після розлучення регулюється ст. 80-81 СК РФ. Принцип нарахування аліментів наступний: певна законом частину доходу велелюбного татуся на аліментні відрахування ділиться відповідно між кількістю дітей в кожному шлюбі.

Наприклад, якщо у чоловіка є 3 дітей (в першому шлюбі двоє малюків, у другому шлюбі - один), то згідно із законом він повинен виплачувати не більше 50% свого сукупного доходу на утримання нащадків. Таким чином, на кожного дитинчати доводиться по 16,6%.

Значить, першу дружину бухгалтерія відправить на 2 дітей 33%, а друга екс-дружина може витрачати на свого хлопця залишилися 16,6% заробітку тата.

Це означає, що якщо тато буде продовжувати в кожному черговому шлюбі заводити потомство, то постраждає матеріально кожен з дітей і в попередніх шлюбах.

Якщо нащадків 2, 3, 4 і більше

Якщо нащадків 2, 3, 4 і більше

Отже, батько зобов'язаний (якщо немає угоди) платити аліменти в процентному відношенні від свого сукупного доходу (заробітної плати, дивідендів, пенсії, стипендії тощо) щомісяця:

  1. на одну дитину - 25%;
  2. на двох дітей - 33%;
  3. на трьох, чотирьох і більше дітей - 50% від доходу.

Якщо дітей двоє, але вони у різних матерів від різних шлюбів, то сумарні відрахування з його доходів за законом складають саме 1/3, тобто кожній дитині дістанеться по 1/6 частині. За цим принципом розподіляються виплати на утримання дітей у всіх шлюбах чоловіки.

Це мінімальні аліментні відрахування. Папаша може погодитися і на велику частку відрахувань на користь діточок, але тут на його захист виступає закон.

Стаття 138 ТК РФ обмежує відрахування на дітей. Вони не можуть перевищувати 70% сукупного доходу батька. На решту 30% він повинен жити сам.

Сплата за заявою або за рішенням суду

Можливо оформлення обопільного угоди, завіреного нотаріусом, про суму та дату отримання коштів на утримання спільних нащадків. Такий документ сам по собі має юридичні повноваження, рівні по силі виконавчим листом (ст. 109 СК РФ).

Форма угоди по аліментах на дитину: Завантажити зразок

Аліменти на двох, трьох, чотирьох дітей через мирового суддю

Є можливість обійтися без судової тяганини, якщо немає питань про встановлення батьківства або материнства чи інших ускладнень, то для витребування аліментів можна звернутися із заявою до мирового судді про видачу судового наказу.

У цьому випадку не буде засідань, розборок, і не пізніше, ніж через 5 днів можна отримати судовий наказ з функціями виконавчого листа. Це самий простий, швидкий і безпроблемний метод витребування матеріального утримання на дитину від батька.

У цьому методі є і підводні камені: якщо аліменти не будуть перераховані протягом 10 днів, рахуючи з призначеного числа, то судовий наказ відкликають що не виправдало себе засіб, і все одно потрібно буде звертатися в суд.

Бланк позовної заяви на дитину, а також 2-х і більше дітей: Завантажити.

За виконавчим листом з суду

За виконавчим листом з суду

Подають позовну заяву до мирового суду, де буде проходити судовий розгляд по повній програмі, з урахуванням загальних правил.

Результатом суду буде рішення, за яким слід отримати виконавчий лист і передати його службовим приставам в службу за місцем проживання платником аліментів.

Суд може призначити і більший розмір виплат на дітей, ніж мінімальні відсотки. Все залежить від заробітків, умов життя чоловіка і його сімей в попередніх шлюбах, а ще від кількості утриманців на шиї аліментщика в даний момент.

З яких доходів нараховуються аліменти?

Огульно вважається, що нараховувати виплати на дітей слід від всіх видів доходу, але це не зовсім так.

Точна інформація про те, з яких коштів слід утримувати аліменти, а з яких ні, викладена в переліку, затвердженому Урядом РФ в його Постанові №841 від 18.07.1996г.

Для користування службою судових приставів виданий ФЗ «Про виконавче провадження», де роз'яснено всі тонкощі даного питання.

Узагальнено можна стверджувати, що утримання будуть зроблені із зарплати, пенсії, стипендії, допомоги, дивідендів по акціях, доходів від бізнесу і т.п. Чи не беруться до уваги тільки суми одноразові, як премії чи інші види доходів.

Розподіл змісту дітей згідно із законом

Розподіл змісту дітей згідно із законом

Всі діти, рідні одному батькові, повинні бути забезпечені однаково - так каже закон в особі ст.81 СК РФ. Згідно з цим правилом, на кожного дитинчати батько повинен платити 1/6 частину своїх доходів.

Якщо у жінки є діти від різних шлюбів, то кожен з батьків платить своєму кревного сина 25%, якщо дитинча у нього один, і по 1/6, коли діток двоє і більше.

Жінці, що мають дітей від різних шлюбів, варто знати, що розмір аліментів на кожну дитину буде різним і залежить він від доходів колишніх чоловіків. Гідніше може бути забезпечений той малюк, чий тато заробляє більше.

Виплати в твердій грошовій сумі

Є варіанти, коли батько:

  • не має постійної роботи,
  • його дохід нестабільний протягом року,
  • він числиться на роботі неофіційно,
  • з ним розраховуються валютою інших країн,
  • замість грошей йому платять натурою.
  • Тоді можна полюбовно з колишньою дружиною вирішити, яку суму платити повинен чоловік в чітко окресленої сумі. Це називається аліментами у твердій сумі.

    Коли відбувається зменшення розміру виплат?

    Розмір виплат може бути знижений, якщо у платника аліментів змінилися життєві обставини:

  • аліментник став інвалідом першої або другої груп;
  • у нього на утриманні стало більше ротів;
  • людина отримує високий дохід, і його виплати у відсотках складають суму, яка набагато більше розумної на утримання сина;
  • якщо діти перебувають на повному забезпеченні держави, і мати на них не витрачає коштів;
  • доходи від майна одного з дітей перевищують розмір виплат;
  • зарплата аліментщика різко і значно впала, і т.п.
  • Як дізнатися заборгованість по аліментах можна в цій статті.

    При цьому не потрібно спеціально і штучно вишукувати привід, щоб зменшити виплати, це не додає гідності і честі. Але якщо дійсно склалася непідйомна матеріальна ситуація, то слід спробувати відсудити рівень виплат.

    Коли становище стабілізується, то з'явиться можливість збільшити грошове утримання на дітей.

    Пропонуємо Вам ознайомитися з порадами юриста з питання аліментів на дітей:

    Чи не знайшли відповіді на своє питання? Дізнайтеся, як вирішити саме Вашу проблему - зателефонуйте прямо зараз:

    Це швидко і безкоштовно
    Це швидко і безкоштовно!

    Також рекомендуємо до прочитання:

    18 Коментарів

    Здравствуйте.Скажіте ласка, у мене у чоловіка від першого шлюбу 2 дітей, і від нашого шлюбу 4 детей.Сколько він повинен платити аліментів?

    Добрий день. Перебуваю в шлюбі. Нещодавно народилася дитина. Хочу подати на аліменти без розлучення. Чоловік платить аліменти дитині від першого шлюбу в розмірі 25% від зп. При подачі мною заяви, чи буде перша дитина автоматично отримувати менше, так як на двох максимум 33% можуть утримувати. Або перша дружина буде отримувати 25%, а я 8%? Дякуємо.

    Вам належить 33/2 = 16,5%. Анна пам'ятайте, ви в будь-який момент можете опинитися на місці першої дружини, подумайте чи варто так робити.

    Про що ви говорите, Анна, вона вже все продумала! До якої моральності ви її закликаєте !? Дебільні закони! Бідні діти безвідповідальних татусів!

    Вибачте, Лана, мій емоційний коментар до вас був звернений (помилково вас Ганною назвала)

    Доброго дня! у чоловіка від першого шлюбу 2 дитини. в нашій з ним сім'ї народилася друга дитина. грошей стало не вистачати. так ще й кредит платимо. могул я подати на аліменти до суду. і скільки він буде тоді платити колишній дружині.

    У мого колишнього чоловіка від першого шлюбу двоє несовершеннолететніх дітей і від мене одна дитина. На тих дітей алементов ні платить. Скільки відсотків від з.п я можу отримати на свою дитину?

    Все можете! Навіть не сумнівайтеся більше трьох дітей 50% не вище! Якщо у чоловіка 5 дітей то на кожного по 10%! Дійте! Все у ваших руках

    У мого хлопця утримують 50% аліментів з зп. Два шлюбу і двоей дітей від різних жінок! Як знизити відсоток по аліментах ?! Якщо перша дружина в добавок перебувати в іншому місті.

    На практиці закон не працює. Суддя може і не знизити відсоток аліментів на 1 дитину, навіть якщо батько платить 1/6 на другу дитину.

    Доброго дня! У чоловіка від першого шлюбу дитина, виплачує їй 25%. Ми з ним розійшлися (з ним у нас двоє дітей, молодшій навіть року немає), я подала на аліменти і нам присудили 33%. Питання: якого такого ... .. першої 25%, а моїм всього 33% на двох?

    Привіт від першого шлюбу 2 дитини плачу 33% аліментів, зараз ще 2 дитини появілость і моя громадянська дружина подала на аліменти, і я плачу їй 25%. У підсумку я зараз плачу 58%. Хотів подати позовну заяву про зменшення аліментів від першого шлюбу з 33 до 25% і посилатися на статтю 81 СК РФ. Але в позові мені відразу відмовили, сказали треба посилатися на іншу статтю, зібрати купу довідок з БТІ, податкової тощо, Підкажіть як правильно скласти заяву і які потрібні документи для подання до суду.

    Здравствуйте! Мій чоловік платити першій жінці, навіть не дружині, колишній аліменти на свою першу дитину 1 / 4часті заробітку Я офіційна дружина подала теж на нього на аліменти Мені присудили 1 / 6частей заробітку Чи може він подати позов до суду на зменшення аліменов на першу дружину тому що як би виходить не по закону?

    Ваш чоловік може подати в суд на зменшення аліментів, тому що за законом він зобов'язаний виплачувати на двох дітей третину свого заробітку, тобто приблизно по 1/6 від своїх доходів. Чоловік повинен проявити ініціативу сам, оскільки суд завжди на стороні дітей.

    А яка різниця: дружина - не дружина? Аліменти покладаються дітлахам незалежно від того, в шлюбі вони народжені чи ні.

    Привіт, розлучився з другою дружиною, є-син шести років, від першого шлюбу -двое дітей, один неповнолітній-14 років, я -безработний, в якій сумі нараховуються аліменти на молодшого?

    Добрий день, Денис. З тексту питання слід, що Ви є батьком двох неповнолітніх дітей. При нарахуванні аліментів не має значення, в шлюбі чи ні тато з мамою дитини. Аліментами буде 33% доходу на обох синів як зазначено в статті. При цьому з допомоги по безробіттю вони теж утримуються. Безробітного тата можуть зобов'язати працевлаштуватися.

    Додати коментар Скасувати відповідь

    2supruga.ru

    Розмір аліментів на двох дітей: скільки відсотків від доходу повинен платити батько

    Відповідальність за своїх дітей, їх виховання та утримання, несуть обоє батьків, незалежно від того, оформлений між ними шлюб чи ні. Виплата аліментів - один з варіантів допомоги дітям, найчастіше, при розлученні подружжя. Дана процедура регулюється законодавчими нормами. Розглянемо, як розрахувати і стягнути аліменти на 2 дітей, а також, в якому розмірі вони повинні виплачуватися в 2017 році.

    Як визначається розмір аліментів на двох дітей за угодою

    Сумлінний батько бере участь в утриманні кожного свою дитину за власним бажанням, без складання договору або рішення суду. Але суми, які він витрачає, можуть бути недостатніми для створення неповнолітнім належних умов. При таких обставинах одержувач коштів може запропонувати платнику скласти аліментні угоду або спробувати вирішити питання через суд. Чи обов'язково це і як розрахувати аліменти на двох дітей?

    Які способи обчислення розміру аліментів на 2 дітей можливі?

    Договір між батьками - один з дуже поширених і вигідних способів офіційного оформлення аліментів. Цей документ засвідчується нотаріусом, в ньому вказуються всі обставини перерахування платежів на утримання дітей, зокрема, їх суми.

    Тим платникам, які мають намір, уклавши договір, знизити суму аліментів на двох чи іншу кількість дітей, важливо знати наступне: відповідно до закону, відсоток аліментів, прописаний в угоді, не повинен бути менше, ніж може призначити суд. Іншими словами, існує законодавчо встановлена ​​мінімальна сума виплат на утримання дітей:

  • Для працевлаштованого платника аліменти на двох дітей складають не менше 33% заробітної плати.
  • Непрацюючий батько в якості аліментів повинен сплачувати кошти не менше конкретної суми, при розрахунку якої враховується російський прожитковий мінімум.
  • Сенс угоди по аліментах в тому, щоб з урахуванням інтересів обох сторін і дітей вирішити всі питання, що стосуються виплат, а не в погіршенні фінансового стану платника. У цьому документі прописується спосіб сплати коштів на користь дітей. Зазвичай він являє собою:

  • відсоток від заробітку;
  • фіксовану суму;
  • передачу рухомого або нерухомого майна в постійне або тимчасове користування;
  • інші варіанти, встановлені обома сторонами.
  • При підписанні договору важливо пам'ятати: він буде визнаний недійсним, якщо названий в ньому розмір аліментів менше, ніж передбачалося за законом. Якщо батьки домовилися про сплату коштів дитині в натуральній формі, тут будуть необхідні послуги оцінювача, який має ліцензію. У разі відсутності таких заходів, суд вправі визнати зазначену угоду не повним, згідно зі статтею 107 СК РФ.

    Сторонам необхідно згадати і про індексацію аліментних виплат (див. Ст. 105 СК РФ), в іншому випадку цей процес буде проведений за правилами статті 117.

    Максимальний розмір аліментів на двох дітей, що встановлюється судом

    Якщо добровільно домовитися не виходить, батько, з яким залишаються жити діти, як правило, звертається до суду з позовом, щоб мати можливість отримувати грошові кошти на їх потреби.

    При відсутності у неповнолітніх батьків, який може виступити в ролі аліментополучателя, представляти в суді їхні інтереси можуть інші особи. В такому випадку, аліменти розраховуються відповідно до статті 81 СК.

    Зокрема, звертатися до суду з питання аліментів можуть органи опіки, які беруть участь в сімейних відносинах. Вони мають право скласти позовну заяву як на обох недобросовісних батьків, так і на одного з них, якщо другий аліменти не вимагає.

    Колишнє подружжя не завжди можуть домовитися. На цей випадок передбачена можливість звернення до суду з позовом або заявою про отримання наказу. Аліменти будуть розраховуватися на основі доходів батька та інформації про його робочому місці.

    Якщо у батьків є офіційний дохід

    Якщо платник працевлаштований, розрахунок аліментів проводиться в судовому порядку, у вигляді відсотка від його заробітку. У випадку з двома дітьми це 33%. У свою чергу дохід батька не може бути нижче за мінімальну оплату праці, встановленої в Росії. У 2017 році МРОТ досягне 8800 рублів. Якщо сукупний дохід платником аліментів відповідає такому рівню, і одержувач нічим не підтвердить наявність у нього інших видів прибутку, аліменти на двох дітей будуть виплачуватися по мінімуму і становити 2904 рубля. Можливе збільшення або зменшення вказаної суми, за рішенням суду, з урахуванням різних факторів.

    Якщо платник має неофіційними і нерегулярним доходом, суд встановлює, скільки належить аліментів на 2х дітей, згідно з регіональною прожиткового мінімуму на території, де проживає батько, зобов'язаний матеріально допомагати своїм дітям.

    Але це ще не означає, що розмір виплат буде точно відповідати прожитковому мінімуму. Ця сума є йому кратної і нерідко перевищує його в декілька разів або навпаки. Даний показник залежить від таких факторів, як: фінансове становище кожної зі сторін, сімейний стан матері та батька, необхідні умови для проживання дітей. У разі зменшення або збільшення прожиткового мінімуму, відбувається індексація і величини аліментів.

    Якщо батько не працює

    Розмір аліментів безробітного дорівнює 33% державної допомоги платника, який перебуває на обліку в службі зайнятості. Коли ж формально статус безробітного громадянина у батька відсутня, аліменти розраховуються на основі заробітної плати на колишньому місці працевлаштування або середнього значення регіональної величини доходу.

    Особі, якій потрібно нарахування аліментів, бажано своєчасно встановити, скільки відсотків від зарплати або яку тверду грошову суму повинен перераховувати другий батько, в судовому порядку. Якщо не взяти це до уваги і покладатися на сумлінність платника, останній може і не розрахуватися з боргами, спираючись на те, що виробляв перерахування, незважаючи на їх недостатній розмір.

    Довівши відсутність виплат або їх недостатність, аліментополучателя може стягнути неустойку. Але вина за такі дії може лежати і на третіх осіб (працівників бухгалтерії, службі зайнятості, судових виконавців і т.д.), і тоді громадянин, не за правилами сплачує кошти на дітей, відповідальності не несе.

    У разі, коли безробітний перестає отримувати від держави допомогу, після закінчення певного терміну, але залишається на обліку на біржі праці, він також не є винним за невиплату коштів на дітей. У РФ громадяни не можуть перебувати на обліку в даній службі і спеціально не працевлаштувався, тому що їх діяльність піддається серйозному контролю.

    Скільки відсотків становлять аліменти з доходу підприємця

    Якщо платник зареєстрований як ІП, в його обов'язки входить регулярне надання дохідної декларації. Саме сума, прописана в ній, впливає на те, як нараховуються аліменти на дітей зазначеної особи. Виплачуваний розмір грошових коштів визначається за вирахуванням податку і суми, потрібної для подальшого розвитку справи.

    Виплати даної категорії осіб є щорічними, і не кожен одержувач, всерйоз покладається на матеріальну допомогу, згоден з таким станом справ. Тому, другого з батьків має сенс домовитися з підприємцем про щомісячні платежі.

    Діяльність ІП супроводжується урахуванням потоку коштів: прибутку і витрат, тому не важко вирахувати, який відсоток від доходу піде на аліменти.

    Підприємець, який має патент, повинен вести записи про надходження і витрати грошових коштів. Тільки грунтуючись на них, він може отримати вірно розрахований аліментних відсоток, і перевести потрібну суму на рахунок, який стягувач зазначає особисто або за допомогою виконавчого листа.

    У разі невиплати коштів на утримання дітей підприємцем, як і будь-якими іншими категоріями платників, аліментополучателя вправі звернутися до мирового суду за місцем проживання іншого боку.

    Аліменти на двох дітей від різніх шлюбів в 2017 году

    Відомі випадки, коли спочатку матеріальну допомогу від батька отрімує только один малюк від первого брака, но пізніше батько становится винен платіті аліменти и дитині від Другої дружини. При цьом Відсоток аліментів на Утримання первого неповнолітнього автоматично зменшується. ВІН получит Вже не 25%, а 16,5% заробітку платника, такий же буде и величина аліментів на одного дитину. Загальний відсоток аліментів на двох дітей, згідно із законодавством, не перевищує однієї третини сукупного заробітку батька, і кожному утриманцю належить рівна частина.

    Подібні випадки негативно впливають на добробут сім'ї, де проживає перша дитина, адже фінансова допомога останньому зменшується вдвічі. Однак, закон не може вимагати від платника, у якого зросла кількість утриманців, перераховувати кошти одному з них в тому ж обсязі, тому що тоді батькові довелося б виплачувати на забезпечення дітей основну частку своєї заробітної плати.

    Отже, процентна частка відрахувань на забезпечення дітей безпосередньо залежить від їх кількості.

    Як правило, аліменти на другу дитину встановлюються судом в такій же частці, як і на першого, з урахуванням їх рівних прав. Але як виняток, якщо, наприклад, одна з сімей потрапила в безвихідь або дитина перебуває в дитячому віці, цій сім'ї перераховуються додаткові кошти. Таким чином, в залежності від обставин суд може приймати різні рішення про те, який розмір аліментів повинен платити батько.

    sudotvet.ru

    Чи розділять аліменти на двох дітей від різних шлюбів?

    Добрий день. Ми з чоловіком одружені і у нас 4 місячна дочка. Від попереднього шлюбу у нього є дочка 4 років. З колишньою дружиною він в розлученні з 2012 року, але до 2014 року вони кілька разів сходилися заради дитини і вели спільне господарство. На аліменти соответсвенно вона не подавала, а після 2014 року чоловік щомісяця передавав їй гроші на дитину, що і робить донині, це 5 тисяч рублів + садочок + підготовча школа + танці + подарунки з приводу і без. Сьогодні йому прийшло повідомлення про суд з приводу аліментів, ми в шоці! Його колишній дружині мало грошей, вона хоче більше! Скажіть з якого часу він повинен буде виплачувати аліменти? Чи маю я право теж падати на аліменти на нашу дитину перебуваючи у шлюбі, щоб на кожну дитину було по 16% від зарплати, а не 25% на його дочку від колишньої дружини? І яка ймовірність успіху?

    14 Марта 2016, 16:36 Еліна, г. Уфа

    Відповіді юристів (8)

    Відповіді юристів (8)

    Добрий день Еліна. Оскільки у вас так само є спільна дитина, який знаходиться в шлюбі ви маєте право подати на аліменти на свою дитину. При цьому я б вам радила робити це зараз, що б ваш чоловік заявив в судовому засіданні, що є ще одне провадження у справі про нарахування аліментів щодо нього. Аліменти при цьому нараховуються з моменту подачі позовної заяви. Що стосується ймовірності успіху, то вона 100% оскільки діти в даному випадку мають рівні права. При цьому до досягнення дитиною 3-х років ви так само маєте право на аліменти, тому тут є ще й ваше право, але оскільки ви живете з чоловіком разом реалізовувати його немає необхідності.

    Є питання до юриста?

    Є питання до юриста

    Привіт, колишня дружина подала в суд на аліменти на утримання неповнолітньої дитини шляхом винесення судового наказу і швидше за все не вказавши, що у нього є друга дитина, то є на 1/4. Чоловікові необхідно подати заперечення щодо виконання судового наказу або в порядку позовного провадження подати позов про зменшення розміру аліментів до 1/6 на тій підставі, що є ще дитина. Вам на аліменти подавати не обов'язково. Якщо чоловік подасть позов на зменшення розміру аліментів, то позов задовольнять і буде платити 1/6 від доходів

    Ви ще з чоловіком можете оформити угоду про аліментних зобов'язаннях і пред'явити його в суді. Судового наказу я думаю там не було. А заяву на зменшення розміру аліментів подається в разі якщо вже видано виконавчий лист, тобто прийнято рішення по справі.

    Величезне спасибі за консультацію, у мене ще питання про угоду про аліментних зобов'язаннях, що це і як оформляється, у юриста?

    14 Марта 2016, 18:20

    бажано оформити у нотаріуса, але це не обов'язково

    1. Ви також, як і колишня дружина маєте право подати на аліменти, при цьому його колишня дружина повинна бути також залучена до справи як третя особа (якщо не вкажіть в позові її Ви, це зробить суд шляхом винесення ухвали про притягнення колишньої дружини третьою особою , відкласти справ і відповідно термін його розгляду збільшиться).

    2. Аліменти виплачуються з моменту подачі заяви до суду.

    3. Спробуйте домовиться з його колишньою дружиною про те, щоб у нотаріуса укласти угоду про сплату аліментів, як один з доводів для її переконання - то що по суду вона буде отримувати менше, ніж зараз.

    Анастасія, здрастуйте! Чоловік сьогодні у мирового судді, йому сказали, що потрібно дочекатися провадження справи його колишньої дружини і тільки потім на аліменти зможу падати я. Потім буде розгляд про розподіл аліментів між двома дітьми. Але одна жінка адвокат сказала сьогодні нам, що все це займе близько 3 місяців і весь цей час колишня дружина буде отримувати по 25% від з / п. Адже це несправедливо, у нас з чоловіком теж дитина, що можна зробити. як нам вчинити?

    15 Марта 2016, 18:03

    Якщо у вас є документи, що підтверджують, що чоловік оплачує колишньої 25%, то Ви падаєте на аліменти, а чоловік в ході розгляду Вашої справи подає зустрічний позов, де просить зменшити аліменти з урахуванням двох дітей. Якщо у нього на руках оригінал суд. акту по колишній дружині з відміткою про вступ в силу, то суду не за ніж запитувати справу за першим аліментах. Іншими словами, при названих умовах рішення суду повинно бути, що ваш позов задовольнити частково і стягнути 16%, а зустрічний позов чоловіка задовольнити повністю та стягнути на користь другої дружини також половину від половини. Майте на увазі, що при подачі зустрічного позову колишня дружина повинна бути також вказана в ризику як третя особа і для неї також повинен бути наданий пакет документів: позов, копія свідоцтва про другу дитину. Що стосується часу, то час піде. колишня дружина в будь-якому случае.ю при зменшенні аліментів проходить у справі третьою особою і якщо вона живе в ін. глроде, то суд при розгляді справи про ументшеніі аліментів повинен цю справу припинити і направити в це місто судове доручення, тільки після того як суд того міста, де проживає колишня дружина її опитає у справі і вручить їй позов, судове доручення повертається назад і справа поновлюється. Що стосується того часу з якого будуть зменшені аліменти, то я відпишу Вам завтра. На жаль пишу зараз з дому, а вдома немає ОДЕКС і законодавчої бази, щоб бфть зовсім чітким і не вводити Вас в оману.

    уточнення клієнта

    Ми всі проживаємо в одному місті

    15 Марта 2016, 20:21

    • Подати позовну заяву це ваше право і подати його ви можете в будь-який момент. Те що говорить суддя це не правда і він взагалі не може вам давати ніяких консультацій в даному випадку (це я вам як працівник суду говорю). Так що йдіть до суду і подавайте заяву його об'єднають в одне провадження. Що стосується зустрічного позову не думаю що це вихід в даній ситуації. У вас є права і ви маєте право їх реалізовувати незалежно від колишньої дружини.
    • У вас є права і ви маєте право їх реалізовувати незалежно від колишньої дружини

      В такому випадку, подаємо позов на аліменти і прикладаємо свідоцтва про народження обох дітей, рішення суду по першим аліментах з відміткою про вступ в силу. Як тільки суддя призначає справу до розгляду, нехай чоловік долучить зустрічний позов про зниження аліментів з урахуванням обох дітей. У підсумку, як я говорила раніше, у вас буде в одному провадженні розглянуто два позови: про стягнення в Вашу користь аліментів і про зниження розміру аліментів, що виплачуються з боку чоловіка.

      Задайте питання нашим юристам - це набагато швидше, ніж шукати рішення.

      m.pravoved.ru

      Дивіться ще:

      • Яка страхова пенсія в 2018 році Додадуть раніше і більше Що важливо. У 2018 році індексація страхових пенсій відбудеться не 1 лютого, як зазвичай, а 1 січня. Інфляція за підсумками 2017 року очікується менше трьох відсотків, а пенсії підвищать на [...]
      • Офіційний сайт першотравневого районного суду ярославської області Офіційний сайт першотравневого районного суду ярославської області 22 січня 2015 року Арбітражний суд Ярославської області в складі судді Кузнецової Т.Г. при секретарі судового засідання секретарями [...]
      • Скільки пенсія по старості в москві Зміст статті: В Україні діє кілька видів пенсій. Страхова пенсія ставиться до щомісячних перерахувань, які дозволяють компенсувати громадянам, який вони одержували при веденні трудової [...]
    Чи повинні зрівняти аліменти на двох дітей від різних шлюбів?
    Шукаєте відповідь?
    Як діляться аліменти на дітей від різних шлюбів?
    Обмежуються права моєї дитини в цьому випадку?
    Шукаєте відповідь?
    Як діляться аліменти на дітей від різних шлюбів?
    З яких доходів нараховуються аліменти?
    Коли відбувається зменшення розміру виплат?
    Сколько він повинен платити аліментів?
    Або перша дружина буде отримувати 25%, а я 8%?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online