Чи беруться аліменти з пенсії військовослужбовця, по інвалідності та від старості і максимум їх утримання?

  1. Основні правила і нюанси утримання аліментів з пенсії
  2. Аліментні виплати з пенсії по старості і військовослужбовців
  3. Аліменти при інвалідності
  4. Розмір аліментних виплат з пенсії
  5. Аліментний борг і пенсія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Законодавством Російської Федерації передбачено утримання і забезпечення кожним батьком своїх неповнолітніх і недієздатних дітей. Не виключенням є і те, що сам батько може бути визнаний обмеженим в працездатності з певних причин.

Звідси випливає питання - сплачуються аліменти з пенсії? Точну відповідь - так. Пенсійні виплати, незалежно від їх виду, можуть бути як основним, так і додатковим джерелом доходу для виплати аліментів.

Основні правила і нюанси утримання аліментів з пенсії

Аліменти з пенсії стягуються згідно з правилами, встановленими територіальним органом Пенсійного Фонду. Однак він має право здійснювати подібні утримання лише при наявності виконавчого листа судового діловодства.

Якщо пенсіонер є ж законослухняним, то він самостійно надає інформацію про необхідність щомісячних відрахувань з його пенсії на користь дітей, за вказаними реквізитами (банківський рахунок або поштовий переказ).

При оформленні документів на аліменти, завжди рішення приймається судом. При цьому за кожною справою прикріплюється судовий пристав, який в подальшому супроводжує і контролює весь процес їх законного утримання. Тому новоспечений пенсіонер не зможе приховати цей факт. За спробу приховати отримання додаткових доходів, передбачено адміністративне покарання.

Стягуються аліменти з першої щомісячної виплати у відповідному розмірі, який встановлює суд Стягуються аліменти з першої щомісячної виплати у відповідному розмірі, який встановлює суд. Якщо утворюється борг в зв'язку з несвоєчасним стягненням з пенсійних виплат, певна сума відповідно буде збільшена.

Подібна додаткова сума, на утримання дітей, виплачується після виходу на пенсію в результаті певних обставин, серед яких:

  • досягнення певного віку - пенсія по старості;
  • вислуга років при роботі в деяких сферах і галузях (лікарі, вчителі, вихователі і т.п.);
  • пенсійна програма військовослужбовців, працівників державних органів і МВС;
  • отримання інвалідності відповідної групи з визначенням працездатності пенсіонера.

Важливо! Єдиним винятком утримання аліментів з пенсійних видів виплат є пенсія по втраті годувальника, в разі смерті одного з батьків дитини.

З усіх же інших видів, вони стягуються в установленому законом порядку.

до змісту ↑

Аліментні виплати з пенсії по старості і військовослужбовців

При досягненні 60-ти років всі чоловіки починають отримувати щомісячну пенсійну допомогу, з якого можуть бути стягнуті в судовому порядку різного роду заборгованість. Серед таких нерідко виступають аліментні обов'язки.

Однак, іноді і пенсіонери по старості мають ще неповнолітніх дітей, що живуть окремо. В даному випадку, при відсутності місця роботи, саме пенсія стає основним джерелом засобів для оплати аліментів.

До категорії військовослужбовців відносять певних осіб, серед них:

Вони, як правило, починають отримувати службову пенсію, набагато раніше вікової. Завдяки додатковому доходу, діти вище зазначених осіб, повинні отримувати відповідну частину і з неї.

Пенсійна виплата військовослужбовця складається з:

  • основної частини військової пенсії;
  • різного роду компенсацій;
  • надбавки за звання;
  • додаткових щомісячних посібників і т.п.

З даного доходу військовослужбовці сплачують аліменти найчастіше відповідно до мировою угодою, завіреним нотаріусом.

У ньому прописуються всі моменти стосуються виплати. Рідше, так як не дозволяє статус, утримання проводяться за виконавчим листом.

до змісту ↑

Аліменти при інвалідності

Аліменти з пенсії по інвалідності визначаються головним чином в залежності від поставленої групи. Помилково вважати, що якщо людина визнаний обмеженим в працездатності за станом здоров'я, то його звільнять від обов'язку утримувати своїх дітей.

Єдиним відмітним моментом, даної категорії пенсіонерів, є особливі правила розрахунку утримань у випадках інвалідності першої та другої групи Єдиним відмітним моментом, даної категорії пенсіонерів, є особливі правила розрахунку утримань у випадках інвалідності першої та другої групи. Це пояснюється тим, що при цих обставинах відзначається наявність серйозних проблем зі здоров'ям, а також практично повна недієздатність.

В даних випадках, тільки в судовому порядку визначається максимум того, що може бути стягнуто з пенсії конкретного інваліда. При цьому враховується сума його щомісячних витрат для забезпечення нормального життя (належного харчування та необхідного лікування при певній групі).

Якщо ж людина працездатний, і отримує за інвалідність якусь надбавку до своїх доходів, то з неї на користь дитини будуть відраховані відсотки відповідно до закону в повному обсязі.

до змісту ↑

Розмір аліментних виплат з пенсії

Підсумкова сума пенсії, з якої утримуються аліменти, складається з:

Якщо пенсіонер має кілька видів пенсійних виплат, вони також підсумовуються, любо відрахування провадяться з кожної окремо. Так, наприклад, аліменти з пенсії військовослужбовця можуть підсумовуватися з виплатами з пенсії по інвалідності або при наявності з трудовою (цивільної) пенсії по старості.

З пенсійних виплат повинні бути такі ж відсотки, як і з основного заробітку, визначальним фактором є кількість дітей батьків, які потребують матеріальному забезпеченні.

Розмір відсоткового стягнення аліментів:

Число дітей Утримання з пенсії (у відсотках) 1 25% 2. 30% -33% 3 і більше 50%

У деяких випадках за рішенням суду щомісячна величина може бути збільшена аж до 70%, якщо це дозволяє загальна сума доходів, і навпаки, зменшена до 20% при певних обставинах, наприклад, перша і друга групи інвалідності.

В останніх випадках, іноді можливо звільнення від сплати.

до змісту ↑

Аліментний борг і пенсія

Відповідно до законодавства і сімейним кодексом нашої країни, аліментних борг не має терміну позовної давності. Це означає, що дитина, навіть після повноліття і повної дієздатності, має право подати позов до суду про стягнення заборгованості зі свого батька.

В даному випадку судовими приставами утримуються або борг в повному обсязі при продажу майна або нерухомості, або встановлюються певні суми з будь-яких доходів, в тому числі і одержуваної пенсії, протягом конкретного періоду В даному випадку судовими приставами утримуються або борг в повному обсязі при продажу майна або нерухомості, або встановлюються певні суми з будь-яких доходів, в тому числі і одержуваної пенсії, протягом конкретного періоду.

Таким чином, безвідповідальний батько, який не забезпечує своїх неповнолітніх дітей, ризикує залишитися без засобів існування в старості. Адже перевагою пенсії є її відкритість, і якщо заробіток можна приховати, то інформація з Пенсійного фонду ніякої корекції не піддається.

За виконавчими документами з пенсійних виплат боржника стягуються в односторонньому порядку суми накопиченого боргу перед дітьми. На власне проживання йому може бути залишено не менше 30% від його щомісячного пенсійної допомоги.

Зобов'язання зі сплати аліментів закінчуються: Зобов'язання зі сплати аліментів закінчуються:

  • при досягненні дитиною повноліття;
  • в разі її усиновлення;
  • в разі смерті дитини;
  • після закінчення і виконання певних умов мирової угоди.

Після виходу на пенсію практично ніхто не звільняється від сплати аліментів, а передбачається їх додаткова виплата в такому ж процентному розмірі, як і з основного офіційного заробітку.

До того ж пенсійні посібники є повністю відкритими і виключають можливість поділу на «білі» і «чорні», як у випадку із заробітною платою. Пенсія - це постійний і гарантований джерело щомісячного доходу, для утримання і забезпечення неповнолітніх дітей.

Звідси випливає питання - сплачуються аліменти з пенсії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online