Боржники по аліментах

  1. Повноваження судових приставів: боржники по аліментах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У цій статті розкриті питання визначення категорії боржників по аліментах. Як дізнатися, числитися певна людина в списках судових приставів для розшуку і стягнення виплат. Зазначено, як формується база заборгували на утримання неповнолітніх дітей осіб. Розкрито особливості розрахунку платежів при відсутності постійного місця заробітку.

У цій статті розкриті питання визначення категорії боржників по аліментах

Як стягують пристави з боржників аліменти

Існує два порядку пред'явлення вимоги про отримання змісту на дітей через службу судових приставів (ССП):

  • при наданні завіреної нотаріусом угоди;
  • при пред'явленні виконавчого листа.

У першому випадку батьки, які перебувають у шлюбі або розірвав його, можуть полюбовно вирішити всі питання, що стосуються утримання дітей . Закріплюють домовленості вони в угоді, яке обов'язково затверджується нотаріусом. Без відповідного запевнення з кінця 2015 документ вважається недійсним, тобто не володіє юридичної сили.

У другому варіанті розлучення і вирішення питання про виплату аліментів відбувається через судове провадження. Виноситься рішення, на підставі якого складається виконавчий лист. Даний документ передається для обов'язкового виконання в службу за місцем постійної реєстрації боржника. Також домовленості про виплати можуть містяться в мировій угоді, яке затверджується судом . При невиконанні стороною його умов в добровільному порядку також видається акт для передачі в ССП для розшуку і стягнення коштів з боржника.

Повноваження судових приставів: боржники по аліментах

В ході виконавчого провадження щодо стягнення коштів на утримання дитини пристав реалізує наступні права:

  • отримувати пояснення, довідки, запитувати інші документи про учасників справи, в тому числі персональну інформацію;
  • робити запит у роботодавця про ведення обліку боржників по знаходяться в бухгалтерії виконавчих листах і угодах про аліменти;
  • давати доручення особам, які є батьками неповнолітнього, про виконання будь-яких дій або утримання від їх здійснення;
  • входити в приміщення, що знаходяться у власності приватних осіб, робити їх огляд, розкривати замки;
  • проізвоодіть опис майна, що зберігається, заарештовувати його і вилучати для подальшого зберігання та продажу на торгах з метою отримання коштів для закриття боргу;
  • звертатися в банки для отримання інформації про наявність накопичувальних і дебетових рахунків, накладати заборону на розпорядження ними в межах суми, зазначеної у виконавчому документі;
  • подавати заяви до суду про роз'яснення порядку виконання рішення;
  • розміщувати інформацію про розшук дитини, боржника та їх майна;
  • допитувати посадових осіб державних органів і преставників муніципальної влади;
  • перевіряти документи, що засвідчують особу будь-якого учасника виробництва;
  • просити про сприяння органів внутрішніх справ або міграційного обліку, ФСБ, військовослужбовців внутрішніх військ;
  • вести базу боржників по аліментах поіменно;
  • вживати інших заходів, регламентовані законом про виконавче виробництві.

Заява боржника по аліментах про відмову у виплаті

Законодавством передбачена можливість звільнення батьків від утримання своїх дітей. Підстави для здійснення зазначеного дії встановлені ст.114 СК РФ . У практиці зустрічаються випадки, коли:

  • дитина узятий на виховання в установу державного зразка - інтернат, дитячий будинок;
  • неповнолітній, який досяг 16 років, займається підприємницькою діяльністю і отримує дохід, істотно перевищує розмір аліментів;
  • усиновлення дітей іншими особами в новому шлюбі;
  • відновлення працездатності, якщо кошти виплачувалися по інвалідності.

Безумовним умовою припинення аліментних зобов'язань є досягнення особою, на яке виплачувалися кошти, 18-річного віку.

Порядок визначення заборгованості по аліментах

Умови розрахунку боргу по зобов'язанню прописані в ФЗ №229 про виконавче провадження . У ході реалізації заходів примусового стягнення приймаються до уваги наступні факти:

  1. Пред'явити вимоги можна тільки щодо останніх трьох років з моменту пред'явлення угоди або паперу, виданої на підставі рішення суду .
  2. Якщо боржник має намір ухилявся від проведення платежів протягом тривалого часу, що перевищує встановлений період в 3 роки, то кошти можуть стягуватися за більший термін. При цьому заявник доводить, що брав всіх необхідних заходів до їх отримання.
  3. Розмір боргу, що стягується судовим приставом, відповідає сумі, зазначеній в рішенні суду або нотаріальному злагоді.

Як розрахувати аліменти, якщо боржник не працює

Згідно вимог закону про виконавче провадження, коли громадянин не має постійної зайнятості або доходу, аліменти розраховуються виходячи із ставки середньої зарплати по Росії. Ця вимога поширюється на випадки, коли стягнення провадиться за минулі періоди. За основу береться показник на момент отримання коштів в рахунок заборгованості. Наприклад, борг утворився за період з 2011 по 2016 рік. У розрахунок береться тільки сума за 2013- 2016 рік. Розмір аліментів розраховується на момент пред'явлення ісполітельного листа, наприклад, 1 травня 2016.

Якщо той з батьків не працював тривалий час, то підтверджується цей факт довідками з центру зайнятості. за надання недостовірних відомостей з метою зниження розміру виплат і виготовлення фальшивих документів, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. При виявленні даних про зайнятість особи в зазначений період борг по аліментах буде перерахований як в основній частині, так і пені.

Коли при встановленні виплат у вигляді частки від середнього заробітку порушуються права іншої сторони і дитини, то суд, з урахуванням фактичних обставин, може встановити фіксовану суму коштів. Процесуальні документи підлягають оскарженню за заявою будь-якого з батьків або зацікавлених осіб. Відповідач також в ході судового провадження має право подати зустрічний позов і надати власний розрахунок виплат.

Батько визнається невинною в призупинення виплат , А неустойка не нараховується, коли боржник по аліментах не працює тривалий період в силу стану здоров'я або інших обставин непереборної сили.

Коли платником аліментів довгий час переховується від влади, то дитині призначається допомога. Кошти перераховуються за рахунок скарбниці. При успішному вжиття заходів щодо розшуку гроші повертаються з урахуванням 50% ставки, що спрямовується в дохід бюджетів регіонів РФ.

Як дізнатися про нараховані виплати на сайті боржників по аліментах

Для перевірки відомостей про заборгованість можна звернутися в ССП за місцем проживання. У спрощеному порядку онлайн доступна повна база по особам, які мають борги по виплатах для неповнолітніх осіб. Інформація відкрита для необмеженого кола осіб.

Здійснити пошук можна двома способами:

Перегляд відомостей доступний як з комп'ютера, так і мобільного пристрою або планшета, підключених до інтернету. Крім того, інформація проглядається через додатки, прив'язані до соцмереж.

Портал містить повний список прізвищ боржників по аліментах . Кожному виконавчого провадження, а їх буває кілька відносно однієї особи, присвоєно номер. За його реалізацію відповідає судовий пристав, ПІБ яке, адреса відділення і контакти для зв'язку вказані в базі.

Пошук даних про конкретний боржнику на сайті Федеральної служби судових приставів здійснюється наступним способом:

  1. Необхідно зайти на сторінку ФССП .
  2. Далі вибирається регіон, де проживає особа, щодо якої може відкриватися виконавче провадження.
  3. Вводяться прізвище та отчетством. Після цього потрібно натиснути кнопку «Знайти» або скористатися розширеним пошуком. Копіюються знаки капчі з картинки.
  4. В результаті на екрані з'являється форма з усіма виробництвами, відкритими на обличчя з зазначеними даними.

Виглядає результат пошуку боржників по аліментах як список за номером справи, відкритого в ССП, якщо такий є у сторони виконавчого провадження.

При використанні сайту державних послуг слід дотримуватися наступного алгоритму:

  1. Зареєструватися на порталі, отримати ідентифікаційний номер користувача.
  2. Увійти до системи через сайт .
  3. В меню «Органи влади» знайти Мін'юст РФ - ФССП.

4. Скористатися посилання з надання інформації про виконавчі справах.

  1. Натиснути «Отримати послугу», потім авторизуватися для отримання відомостей.

Розшук боржника по аліментах здійснюється за прізвищем.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online