Аліменти в твердій грошовій сумі 2017: в яких випадках нараховують, розрахунок суми, як отримати

  1. В яких випадках нараховують фіксовані аліменти
  2. Тверда сума в 2017 році
  3. Розрахунок суми, приклади
  4. Як отримати аліменти в твердій грошовій сумі
  5. Як подати на фіксовану суму аліментів
  6. Складання заяви на фіксовану суму аліментів (+ зразок)
  7. Як зменшити аліменти в твердій грошовій сумі
  8. Консультація адвоката

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

аліменти   - обов'язковий платіж, який повинен бути здійснений одним з батьків аліменти - обов'язковий платіж, який повинен бути здійснений одним з батьків. Але буває так, що оплата по аліментах не покриває видаткові операції.

Часто це стосується випадків, коли зарплата менше прожиткового мінімуму або просто відображена таким чином. Варіантом для поліпшення фінансового становища неповнолітнього стає стягнення твердої суми платежу.

В яких випадках нараховують фіксовані аліменти

Аліменти такого роду - удосконалений спосіб конкретизації суми платежу. На відміну від інших загальноприйнятих способів, цей дозволяє визначити суму виходячи з прожиткового мінімуму, що підлягає встановленню для даного регіону. Але такий спосіб можливий не у всіх випадках.

Фіксована сума має право стягуватися в судовому порядку тільки при відсутності письмової згоди між батьками. Суд визнає зобов'язаного виплачувати фіксовану суму тільки в разі:

  1. відсутність постійного заробітку;
  2. неофіційного працевлаштування;
  3. при отриманні заробітної плати в іншій валюті.

Також це можливо при порушенні прав дитини або недостатності його забезпечення кожним з батьків.

Тверда сума в 2017 році

Порядок встановлення фіксованої суми визначається в ст Порядок встановлення фіксованої суми визначається в ст. 83 і 117 СК Російської Федерації. У ньому обмовляється, що сума підлягає встановленню кратній величині ПМ, що припадає в даному регіоні.

Якщо ж для цієї території не було визначено, то показник затверджується федеральним законодавством. Для забезпечення дитини на максимальному рівні, враховується поточний матеріальний стан обох сторін.

У представлених періодах часу тверда грошова сума визначається відповідно до ПМ, встановленого на конкретній території. У 2016 році даний коефіцієнт склав 7920.

Фіксована сума визначається судовою інстанцією виходячи з наданих доказів. Вона кратна цієї суми, але не означає що дорівнює. Вона має право бути як 2, так і 1/10 поданого мінімуму.

Після отримання всіх необхідних документів суддя визначає коефіцієнт, що підлягає виплаті. Цей платіж виплачується щомісяця. Велике значення впливає надання повного пакета документів, які підтверджують матеріальне становище сторін.

Крім цього, якщо у позивача або відповідача є вже нові сімейні зобов'язання, то розраховувати на велику суму, ніж визначено в ст. 81 СК не доводиться.

Розрахунок суми, приклади

Після надання всіх необхідних документів та призначення засідання, вислухавши позиції сторін, суд аналізує рівень життя неповнолітньої дитини, потім виносить постанову про конкретну суму аліментів Після надання всіх необхідних документів та призначення засідання, вислухавши позиції сторін, суд аналізує рівень життя неповнолітньої дитини, потім виносить постанову про конкретну суму аліментів.

Всі розрахунки проводяться на підставі чинного законодавства та затвердженого ПМ.

Розрахувати самостійно цю суму неможливо. Суд буде приймати до уваги різні положення сторін і докази.

Єдине, це можна звернутися в судові органи для розрахунок а попередньої суми. Вони візьмуть до уваги матеріальний стан дитини і для збереження його колишнього рівня, вирахують оптимальний коефіцієнт. Враховується також розмір заробітку самого батька і наявність інших утриманців у родині.

При будь-якій зміні ПМ в даному регіоні - аліменти індексуються на суму підвищення. Найчастіше це лежить на плечах роботодавця або судових приставів. Якщо у платника при підвищенні прожиткового мінімуму залишилася колишня заробітна плата, то він має право звернутися в судову інстанцію для збереження того ж рівня оплати аліментів.

Найчастіше, коефіцієнт дорівнює 2/10 ПМ, що становить 1520 руб. Але доводячи додаткові доходи, батько отримує можливість збільшити цю суму до розміру ПМ.

Як отримати аліменти в твердій грошовій сумі

Для отримання аліментів потрібно звернутися з повним пакетом документів до суду Для отримання аліментів потрібно звернутися з повним пакетом документів до суду. Під час засідання кожна сторона обумовлює свою точку зору. Суддя з'ясовує наявність або відсутність обставин для призначення фіксованих виплат. При цьому оплачувати державне мито не потрібно.

Позовна заява разом з доданими документами направляється на розгляд конкретного судді. Саме ця людина буде вести справу до кінці. Варто також пам'ятати, що аліменти можна стягнути лише за останні три роки. Обчислення провадиться з дня подання документів до судової інстанції.

Заява може подаватися як позивачем, так і його представником. В останньому випадку потрібно мати довіреність в трьох примірниках, один з яких залишиться у заявника. Якщо у позивача є фінансові труднощі і у нього немає часу на судові розбирання, він може представити клопотання про тимчасове забезпеченні.

Як тільки судові тертя будуть закінчені, всім сторонам передається рішення. Ця постанова можна оскаржити протягом 10 днів. Якщо за цей період часу не було звернень, то документи відправляються в службу судових приставів.

Видача аліментів проводиться безготівковим шляхом на банківський рахунок позивача на щомісячній основі, якщо іншого не передбачено додатковою угодою.

Як подати на фіксовану суму аліментів

Якщо немає письмової угоди між двома сторонами, то процес стягнення такого роду платежу проводиться в Світовому суді Якщо немає письмової угоди між двома сторонами, то процес стягнення такого роду платежу проводиться в Світовому суді. Для отримання аліментів необхідно звернутися в канцелярію суду з вимогою стягнення.

Подається заява у світовій суд за місцем реєстрації відповідача. Заява повинна мати такі реквізити:

  1. назва установи, в яке звертається позивач;
  2. відомості про відповідача і позивача, а також про наявні дітей;
  3. опис вимог;
  4. перелік необхідних документів.

До позовної заяви необхідно додати:

  1. копії документів, що засвідчують особу;
  2. свідоцтва про народження всіх наявних детей4
  3. свідоцтво про шлюб або розлучення;
  4. довідки з БТІ;
  5. документи про зарплату або інші доходи позивача та відповідача;
  6. обгрунтування додаткових витрат на неповнолітню дитину;
  7. розрахунок необхідної фіксованої суми аліментів на забезпечення дитини з додатком доказів витрат та інших платежів.

В якості останнього можуть виступати всі різні чеки про придбання, квитанції про оплату, медичні карти.

Потрібно пам'ятати! Часто платники вкривають офіційні свої доходи. Тому потрібно всіляко довести його платоспроможність у вигляді додаткового чи іншого заробітку. Як цього може виступити свідоцтво фізичної особи або довідки 2НДФЛ, документі про здачі в оренду власності.

Складання заяви на фіксовану суму аліментів (+ зразок)

Подається позовна заява однієї із сторін Подається позовна заява однієї із сторін. Суд має право стягувати аліменти на всіх неповнолітніх дітей в конкретну суму.

Складає позовну заяву юрист. Але законодавство не забороняє це робити самому відповідачеві, якщо він впевнений, що зробить все юридично правильно.

До складу позовної заяви повинні включатися відомості про індексацію. Тут також повинні бути присутніми причини відносини до неповнолітньої дитини, можливість спільного проживання і наявності заробітку батька.

Позивач повинен орієнтуватися на правові документи та брати до уваги порядок, встановлений чинним законодавством.

Як зменшити аліменти в твердій грошовій сумі

Коефіцієнт аліментів може переглядатися виходячи з різних факторів Коефіцієнт аліментів може переглядатися виходячи з різних факторів. Чи вправі як збільшуватися, так і зменшуватися за ініціативою обох сторін. Фактором може стати погіршення матеріального становища.

Всі ці дії підлягають регулюванню тільки в судовому порядку. Ні сам відповідач, ні підприємства не мають права самостійно вирішувати такі питання без судової постанови.

Зменшити коефіцієнт виплати можна тільки у випадках:

  1. встановлення інвалідності або 2 групи;
  2. маленького заробітку;
  3. появі або наявності інших утриманців;
  4. при досягненні дитиною 16 років і влаштування на роботу;
  5. при появі у неповнолітнього майна, яке приносить додатковий прибуток.

При угоді сторін по фіксованій сумі платежу можна не звертатися до судової інстанції. Досить самостійно визначити суму і записати її в додатковій угоді, а потім завірити в нотаріуса. Документ буде нести юридичний характер, що дозволить в подальшому, при виникненні конфліктних ситуацій, вирішити питання в суді.

Консультація адвоката

На відео нижче адвокат Сергій Богатко розповідає про порядок стягнення аліментів у твердій розмірі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online