Аліменти поштою Росії: як відправити, зразок, поштовий збір

  1. регулярність виплат
  2. Порядок оформлення поштового переказу
  3. Хто оплачує комісію за переказ коштів поштою Росії
  4. Скільки йде грошовий переказ
  5. Якщо переклад не дійшов до одержувача

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліментні виплати на потреби дитини повинен щомісяця здійснювати батько, який проживає від малюка окремо Аліментні виплати на потреби дитини повинен щомісяця здійснювати батько, який проживає від малюка окремо. Щоб зробити це вчасно, існує кілька способів, один з яких - відправка грошей за допомогою пошти Росії.

регулярність виплат

Регулярність виплат залежить від пунктів, заявлених в угоді, складеному обома батьками, для законності документа його потрібно нотаріально завірити. Якщо батько й мати дитини так і не прийшли до єдиної мировою угодою, тоді дату виплат встановлюють відповідно до судового наказу або постановою про перерахування аліментів, отриманим в судовому порядку.

У 2016 році фігурує кілька видів регулярності здійснення виплат на утримання дитини:

  • раз в 6 місяців;
  • кожен місяць;
  • раз в рік;
  • кожні 3 місяці.

Найбільше випадків, коли аліментник платить гроші кожен місяць і щоквартально. В якій величині і форматі повинні надходити кошти в руки іншого з батьків, зафіксовано в мировій угоді або виконавчому листі.

Порядок оформлення поштового переказу

Якщо аліментні виплати проводяться з урахуванням тексту в заявленому рішенні суду, заповніть потрібні рядки розділу «Для письмового повідомлення» на виворітного стороні талона документа з переказу коштів:

  • вкажіть місяць, в якому погашаються аліменти;
  • суму місячного доходу;
  • число відпрацьованих на роботі днів;
  • розмір ПДФО;
  • величину аліментні суми;
  • якщо є аліментна заборгованість - зафіксуйте, скільки залишилося доплатити щоб закрити борг.

Читайте також: Оформлення та розмір аліментів на дітей в Білорусі

Чи не заповнивши ці пункти, довести, що гроші були перераховані одержувачу в якості аліментів, не можна. Якщо виплати на утримання малюка здійснюються згідно добровільно створеного угоди, в бланку поштового переказу записують таку інформацію:

  • докладні реквізити отримувача грошей;
  • величину грошового переказу;
  • П. І. Б. другого з батьків, який проживає з дитиною.

До речі, відповідно до чинного законодавства, перебуваючи в поштовому відділенні, відправити кошти можна як на адресу одержувача, так і на банківський рахунок. При собі відправнику грошей потрібно мати паспорт.

Щоб потім не виникло спірних ситуацій, документи про мобілізовані кошти слід зберігати для підтвердження своєї правоти - це можуть бути квитанції із зазначенням дати і певної суми.

Хто оплачує комісію за переказ коштів поштою Росії

Аліментник повинен бути готовий до того, що, користуючись поштою Росії, йому буде потрібно додатково сплатити поштовий збір. Єдиної комісії не існує - вона залежить від величини суми, що перераховується, остаточний розмір коштів, які необхідно надати працівникові пошти Росії оголошують в ході оформлення грошового переказу.

У 2016 році служба Росії має такі розцінки на здійснення грошових переказів:

  • якщо перераховуються аліменти до 1 000 рублів, комісія складає 5%;
  • потрібно передати від 1 001 до 5 000 рублів - викласти доведеться 50 рублів плюс 4%;
  • якщо виплати на утримання малюка досягають від 5 001 до 20 000 рублів, зверху доведеться доповісти 150 рублів і 2% від суми;
  • великі величини (від 20 001 до 500 000 рублів) вимагають від платника 250 рублів плюс 1,5%.

Скільки йде грошовий переказ

Період від відправки до отримання грошей залежить від декількох факторів:

  • різновид послуги пошти Росії;
  • величина суми;
  • відстань;
  • присутність в поштових відділеннях електронних платіжних систем.

В основному аліменти доходять до кінцевого пункту призначення за пару днів, максимальний термін може досягати 8 днів (без урахування вихідних і святкових днів) В основному аліменти доходять до кінцевого пункту призначення за пару днів, максимальний термін може досягати 8 днів (без урахування вихідних і святкових днів).

Сьогодні пошта Росії працює з декількома зручними сервісами, які також визначають швидкість руху грошей:

  1. Сервіс «Форсаж» - користується у населення великий попит завдяки безлічі переваг, наприклад, висока швидкість доставки аліментів. Отримання фіксується вже через кілька хвилин після відправки, максимальний період - 1 ч., Якщо сума досягає 100 000 рублів. Якщо величина виплат більше, переклад доходить за 2 дні. Повідомлення приносять за місцем проживання.
  2. «Новий сервіс» - передбачає передачу грошей з банківської картки МастерКард або Маестро, отримати банкноти можна в поштовому відділенні Росії. Швидкість отримання - наступного дня після відправки коштів.
  3. Поштові працівники пропонують також скористатися послугою безготівкового перерахування грошей з однієї банківської карти на іншу, 5 хвилин - і відправка здійснена.
  4. Оперативність передачі аліментів за кордон стає можливою з сервісом пошти Росії під назвою «КіберДеньгі». Програма співпрацює як з країнами ближнього, так і далекого зарубіжжя. Максимальний період доставки залежить від величини виплат на утримання дитини:
    • 2 доби, якщо мова йде про суму до 100 000 рублів;
    • 3 робочих дня - сума перевалює за 100 000 рублів.

Доставка готівки, відправлених в відділення пошти Росії, де не передбачений пункт обміну на електронній основі, може затягнутися до 8 діб без урахування вихідних і святкових днів.

  1. Електронний гаманець QIWI - ще одна можливість зробити грошовий переказ, скориставшись сервісом сайту qiwi.com, якщо на смартфоні встановлено мобільний додаток, не знадобиться навіть ПК або ноутбук. Отримання грошей передбачає звернення до поштового відділення або увійти в систему з домашнього комп'ютера. Швидкість доставки - на наступний день.
  2. Моментальним перерахуванням коштів славиться надійна система WesternUnion - аліменти можна забрати вже через 5 хвилин після відправки.

Рекомендація від поштових працівників - перед застосуванням одного із сервісів бажано уточнити у оператора час доставки виплат на утримання дитини в кінцевий пункт призначення.

Якщо переклад не дійшов до одержувача

Ніхто не застрахований від непередбачених обставин, тому іноді грошові перекази не доходять до одержувачів. Факт перерахування коштів в змозі підтвердити фірма, де працює аліментник, але в той же час підприємство не зобов'язане відповідати на запити другого з батьків.

При відсутності конструктивного діалогу або виникають сумніви у одержувача аліментів про перерахування виплат, фізособа має право звернутися зі скаргою до судових приставів. У свою чергу, пристав, який передав виконавчий лист за місцем роботи аліментщика, здійснює перевірку призначення і передачі коштів відповідно до заяви.

Читайте також: Як розраховуються і індексуються аліменти

Ксерокопія скарги також передається одержувачем на фірму, де працює платник, або в поштове відділення Росії, яке не впоралося зі своїми посадовими обов'язками і спричинило порушення з боку аліментщика.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online