Аліменти на трьох дітей - скільки потрібно платити і чим керуватися

  1. Тип доходу, з якого стягують кошти
  2. величина виплат
  3. Угода про виплату
  4. Перерахування в разі відсутності заробітку
  5. збільшення виплат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Наявність дітей зобов'язує забезпечувати їх необхідними засобами до моменту, як вони зможуть забезпечувати себе самостійно. Розмір аліментів на трьох дітей за методом свого визначення дещо відрізняється від того, як обчислюють суму, необхідну на одну дитину або двох. Крім того, враховуються і інші фактори, які стосуються способу життя платника і одержувача.

Тип доходу, з якого стягують кошти

Визначаючи розмір аліментів на 3-х дітей, в рахунок тих доходів, з яких вони можуть відніматися, приймають такі:

  • зарплата громадянина, що розглядається в якості платника, і прибуток, що отримана ним від підприємницької діяльності;
  • премії, доплати до заробітної плати та отримані гонорари;
  • прибуток суб'єкта, отримана від наявності цінних паперів або надання нерухомого майна в оренду;
  • дохід тих громадян, які за скоєний злочин відбувають покарання у виправній колонії або засуджені до виконання корисних робіт, знаходяться на лікуванні в нарко- або психдиспансері.

зарплата громадянина, що розглядається в якості платника, і прибуток, що отримана ним від підприємницької діяльності;   премії, доплати до заробітної плати та отримані гонорари;   прибуток суб'єкта, отримана від наявності цінних паперів або надання нерухомого майна в оренду;   дохід тих громадян, які за скоєний злочин відбувають покарання у виправній колонії або засуджені до виконання корисних робіт, знаходяться на лікуванні в нарко- або психдиспансері

Пояснення. Окремі види доходів особи не можуть розцінюватися як грошова маса, з якої перераховуються кошти на утримання. Зокрема, до них відноситься компенсація пільговикам на посилене харчування, материнський капітал, допомога на поховання родича, по вагітності та пологах, по інвалідності тощо

величина виплат

Відповідно до СК РФ (основним законодавчим актом, який визначає порядок вирішення спірних питань після розлучення) розмір коштів, що повинен нараховуватися щодо неповнолітнього, знаходиться в прямій залежності від кількості осіб, перед якими суб'єкт несе такі зобов'язання:

  • щодо одного - 25% від офіційного розміру заробітної плати;
  • на двох - 33;
  • на трьох від 50.

Важлива інформація. При визначенні суми, яка в загальному буде перераховуватися для потреб дітей, враховують їх загальна кількість. При цьому неповнолітні можуть бути від різних шлюбів - обов'язково мати спорідненість тільки з платником.

Вираховуючи точну величину перераховуються зобов'язань, крім загальної величини заробітку громадянина на розмір аліментів також будуть впливати такі фактори:

  1. Положення платника, що впливає на його фінансове забезпечення.
  2. Стан здоров'я суб'єкта і наявність інших зобов'язань, які передбачають відрахування коштів у відношенні банківських організацій, третіх осіб.
  3. Положення одержувача і здоров'я дитини.

Корисно. При наявності відхилень у здоров'ї і необхідності грошей на лікування, відновлення, батько, який проживає з ним, може вимагати суму коштів більше, ніж належить відповідно до норм СК РФ.

Визначення розміру виплачуваної суми здійснюється двома можливими способами:

  1. В відсотковій частці від доходу платника. Такий спосіб використовується в разі, якщо суб'єкт має сталу суму заробітку. Встановлена ​​сума повинна буде перераховуватися в термін, зазначений в угоді, укладеній між особами, або щомісяця, якщо слід примусова виплата відповідно до рішення суду.
  2. У твердій сумі. Такий спосіб використовується, якщо заробіток виражається не в постійній величині. Подібний варіант найбільш прийнятний для тих громадян, які оформлені як індивідуальний підприємець, є засновниками юридичної особи. У такій ситуації визначаючи, скільки платять аліменти на трьох дітей, враховують мінімальний прожитковий мінімум, але тільки того регіону, де проживають діти, щодо яких виплачуються зобов'язання.

Угода про виплату

Дорогі читачі! Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію:

8 800 350-13-94 - Федеральний номер

8 499 938-42-45 - Москва і Московська обл.

8 812 425-64-57 - Санкт-Петербург і Ленінградська обл.

Сума аліментів на 3 дітей може визначатися на підставі волевиявлення обох сторін. Така дія полягає в оформленні офіційного документа, який підписує мати дітей і батько. У ньому вказується величина коштів, що перераховуються, частота виплат та інші обставини, які є значущими для колишнього подружжя.

Цікаво. Угода підписується тільки в разі, якщо сторони приходять до спільної думки. В іншому випадку буде потрібно вирішувати питання в судовому порядку.

На відміну від стягнення через суд сторони можуть вибрати наступний спосіб перерахування:

  • щомісячний. Визначається в процентному співвідношенні до розміру доходу особи або в твердому значенні;
  • одноразово в певний період (один раз в квартал, рік, кілька років);
  • одноразово за весь період, що залишився до досягнення дітьми віку, коли вони зможуть забезпечувати себе самостійно. Така ситуація найчастіше має місце в разі, якщо платник переписує будинок, квартиру, інший об'єкт нерухомості, автомобіль, мотоцикл і т.д. і таким чином повністю закриває наявні зобов'язання.

Важливо. При передачі майна фахівці радять в першу чергу проводити незалежну оцінку матеріальних цінностей. Таким чином у платника і у одержувача будуть дані щодо того, на яку суму коштів в загальному було передано майна.

Перерахування в разі відсутності заробітку

Багато платники аліментів необгрунтовано вважають, що якщо вони офіційно не працевлаштовані, то і перераховувати гроші не зобов'язані. Згідно СК РФ відсутність роботи (постійної або тимчасової) і, як следсьтвіе, джерела заробітку, не є приводом для відмови у сплаті аліментів. У такій ситуації величина визначається судовим рішенням і встановлюється у твердій сумі. Батько або мати, які будуть нести зобов'язання, в цій ситуації повинні стати на облік як безробітні за умови, що їхня спроба знайти роботу не дала бажаних результатів. Якщо особа згодом не працевлаштуватися, будуть накопичуватися борги з аліментів, а сам неплатник може бути притягнутий до адміністративної або (при великій сумі заборгованості) до кримінальної відповідальності.

Для довідки. Єдиною причиною, яка дозволяє не виплачувати гроші, може служити втрата працездатності (інвалідність), в результаті чого суб'єкт не може бути працевлаштований.

збільшення виплат

Законодавчо встановлений мінімум щодо виплат передбачає можливість збільшення суми перерахувань. Така дія можливо в такій ситуації:

  1. Якщо одному з неповнолітніх ще не виповнилося 3 років. У такій ситуації виплачуються аліменти на 3 дітей і дружину, яка не має можливості працевлаштуватися.
  2. Якщо потрібно більше коштів на забезпечення дитини в зв'язку зі станом його здоров'я.
  3. За умови високого рівня інфляції або знеціненні національної валюти.

Якщо колишнє подружжя не може дійти згоди добровільно, в такій ситуації одержувач (мати, батько, офіційний опікун) звертається до суду із заявою, в якому послідовно викладається причина необхідності збільшення виплат і прикладаються необхідні документальні докази. Позивачу необхідно розуміти, що при зверненні до суду необхідна величина коштів найчастіше розподіляється порівну між батьками - фактично платник аліментів буде нести зобов'язання виплати тільки половини необхідного.

На замітку. Якщо приймається рішення про можливість виплати більшої суми, методика визначення її не змінюється. Тобто при частковому визначенні збільшують відсоток від офіційного заробітку. Якщо аліменти встановлювалися в твердій сумі, відповідно збільшують фіксований розмір.
Можливість зменшення аліментів.

Можливість зменшення аліментів

У певних ситуаціях суб'єкт, який виплачує аліменти, має може направити звернення для зменшення величини виплачуваних коштів. У разі, якщо одержувач не згоден з такою пропозицією платника, вирішення питання переносять в суд. Підставою для розгляду поданої позовної заяви можуть служити такі фактори:

  1. Інвалідність суб'єкта, який сплачує аліменти. Підтвердженням є довідка, видана медичною комісією.
  2. Поява третіх осіб (утриманців), які також повинні частково або повністю утримуються за рахунок особи.
  3. Неповнолітній на момент звернення має дохід.
  4. Офіційний заробіток громадянина зменшився. В такому випадку більш ймовірно знизити величину аліментів у разі, якщо сума була призначена в грошовому (твердому) вираженні, а не в процентному.

Перерахування аліментів - зобов'язання, яке виникає в результаті наявності родинних стосунків з неповнолітнім. Перерахування грошей повинно тривати до того моменту, поки дитина не зможе себе забезпечувати самостійно - законом встановлено поріг в 18 років. Ухилення від виплат - порушення норм законодавства, в результаті чого суб'єкта можуть подати в розшук, заборонити виїзд з країни або стягнути заборгованість в примусовому порядку.

Увага! У зв'язку з останніми змінами в законодавстві, юридична інформація в даній статті могла застаріти! Наш юрист може безкоштовно Вас проконсультувати - напишіть питання в формі нижче:

Коментарі

Коментарі відключені

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online