Аліменти на чотирьох дітей: мінімальний розмір і відсотки в 2019 році, розрахунок виплат, порядок, оформлення та особливості стягнення

  1. На що може бути накладено стягнення за виконавчим листом
  2. Доходи, що володіють недоторканністю
  3. Аліменти на дітей від різних шлюбів
  4. Як оформити виплати на 4 дітей?
  5. Як здійснюється сплата аліментів
  6. Види відповідальності за невиконання фінансових зобов'язань

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сім'я, яка виховує чотирьох дітей, є багатодітною. Якщо батьки розлучилися або знаходяться в законному шлюбі, але один з подружжя ухиляється від змісту, інший має право подати позов на аліменти.

Розмір аліментів на 4 дітей розраховується не тільки виходячи з сімейного законодавства, а й з трудового.

Сімейний кодекс Росії встановив граничний відсоток стягнень - 50% всіх доходів колишнього чоловіка Сімейний кодекс Росії встановив граничний відсоток стягнень - 50% всіх доходів колишнього чоловіка. У разі якщо чоловік подає позов і на своє утримання, відсоток зростає до 70:

  • Якщо розлучення трапився в період вагітності матері або декретної відпустки;
  • Доглядає за сином (дочкою) зі встановленою інвалідністю;
  • Сам є інвалідом або пенсіонером.

У такій складній для відповідача ситуації суд повинен враховувати всі обставини: матеріальний дохід чоловіка і дружини, здоров'я спільних дітей, стабільність матеріальних надходжень відповідача.

Трудове законодавство встає на захист колишнього чоловіка, кажучи, що за ним повинна залишатися половина заробітку незалежно від виконавчого провадження (стаття 138 ТК РФ). Однак обмеження не діють внаслідок законодавства про виконавче провадження.

Завантажити для перегляду і друку:

Відповідно до статті 99 ФЗ № 229, з колишнього чоловіка законно утримується 70% від доходу на дітей, які не досягли 18 років.

На що може бути накладено стягнення за виконавчим листом

Крім заробітної плати, виплати утримуються з іншого доходу чоловіка: Крім заробітної плати, виплати утримуються з іншого доходу чоловіка:

  • Пенсії по інвалідності та старості;
  • стипендії;
  • Гроші, отримані в результаті заподіяння шкоди здоров'ю;
  • Доходи від нерухомості, цінних паперів, дивіденди і відсотки;
  • Грошові суми від інтелектуальної власності;
  • Суми, отримані від реалізації його конфіскованого майна.

Важливо: якщо відповідач спрямований на виконавчі роботи, сидить у в'язниці або слідчому ізоляторі, частина його доходів, що залишилася від утримання за судовим рішенням, обкладається аліментних зобов'язань.

Що робити матері 4 дітей, якщо батько безробітний або приховує свою трудову діяльність? Жінка має право в позовній заяві вимагати розрахувати виплати не у відсотках від доходу, а у вигляді твердої грошової суми.

Після встановлення аліментів колишній чоловік зобов'язаний інформувати приставів про будь-якому новому фінансовому надходженні у зв'язку з новою роботою, призначенням пенсії або стипендії. Нехтування даної обов'язком загрожує адміністративним покаранням.

Доходи, що володіють недоторканністю

Незалежно від обставин, законодавець передбачив доходи, які володіють правовим захистом і ніколи не підлягають стягненню: Незалежно від обставин, законодавець передбачив доходи, які володіють правовим захистом і ніколи не підлягають стягненню:

  • Гроші, що належать при втраті годувальника, а також допомога на поховання;
  • Суми, пов'язані з пораненнями або травмами, отриманими на службі;
  • Компенсації особам, які доглядають за непрацездатними;
  • Періодичні суми, що компенсує ліки, проїзд;
  • Аліментні надходження;
  • Одноразова матеріальна допомога в разі теракту, стихійного лиха, смертю близької людини або гуманітарна допомога.

Колишня дружина не має права подати аліменти на гроші, які чоловік отримав при народженні у нього нового дитини або вступу в шлюб.

Трудові компенсації, пов'язані з відрядженнями, службовими перекладами дружина також не обкладаються стягненням.

Якщо стягнення подається на матір, вона не зачіпає дитячу допомогу, материнський капітал, компенсацію дитячих путівок в санаторії і на курорти, а також гроші, повернуті державою за проїзд до лікування її дітей.

Аліменти на дітей від різних шлюбів

За загальним правилом, один неповнолітній отримує 25% від доходу батька, 2 дітей - більше 30%, а 4 дітей половину За загальним правилом, один неповнолітній отримує 25% від доходу батька, 2 дітей - більше 30%, а 4 дітей половину. Незалежно від того, скільки разів батько одружувався, кожен його син або дочка має право розраховувати на 12,5% від його прибутку.

Приклад: суд встановив неповнолітньому від першого шлюбу виплати в розмірі 1/4 зарплати. Незабаром батько одружився повторно і у нього народилися діти. Нова дружина подала на нього позов про стягнення аліментів, так як чоловік не забезпечує сім'ю. Таким чином, кожна дитина отримає 1/8 частина його грошей.

Зміна матеріального становища відповідача служить підставою для перегляду розміру виплат. У разі якщо суд встановив на кожну неповнолітню різну суму, мати може оскаржити цей факт в судовому порядку, просячи встановити однакові суми.

Як оформити виплати на 4 дітей?

Дорогі читачі! Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію:

8 800 350-13-94 - Федеральний номер

8 499 938-42-45 - Москва і Московська обл.

8 812 425-64-57 - Санкт-Петербург і Ленінградська обл.

Якщо батьки не змогли мирно домовитися, або батько ухиляється від матеріальних обов'язків (приховує місце роботи, розмір доходу), чоловік, який здійснює виховання, подає в суд позов Якщо батьки не змогли мирно домовитися, або батько ухиляється від матеріальних обов'язків (приховує місце роботи, розмір доходу), чоловік, який здійснює виховання, подає в суд позов.

До нього додаються: паспорт, дитячі свідоцтва, свідоцтво про одруження і довідка про сімейний складі.

У суді кожна сторона доводить свою правоту. Подача позову необхідна і в разі вимог з боку самої матері на утримання.

Крім позовної порядку існує наказовий. Він використовується, якщо матері відома офіційна трудова діяльність колишнього чоловіка. В цьому випадку можливий розгляд справи за відсутності однієї зі сторін.

Підставою для призначення стягнення послужить видача судового наказу. Пред'явити його до виконання можна не пізніше 3 років з моменту видачі.

Якщо сторони уклали угоду про аліменти, запевнили його у нотаріуса, а чоловік відмовляється його виконувати, мати має право звернутися до приставам з проханням про виконавче провадження.

Як здійснюється сплата аліментів

При укладанні угоди батьки самі визначають порядок виплат При укладанні угоди батьки самі визначають порядок виплат. Це може бути певна частка від прибутку батька або конкретна сума. Гроші можна перераховувати на банківську карту, відправляти поштою, передавати під розписку.

Якщо колишнього подружжя влаштовують натуральні виплати, грошові суми замінюються дитячим одягом, ліками, харчуванням та іншим.

Аліменти, встановлені за рішенням суду, стягуються з заробітної плати роботодавцем відповідача. Утримані гроші переводяться одержувачу протягом 3 діб з дня зарплати.

Пристави мають право примусити відповідача до виконання своїх фінансових обов'язків:

  • Вилучивши його майно, гроші, цінні папери;
  • Вилучивши його майнові права, пов'язані з орендою або наймом нерухомості;
  • Звернувши стягнення на інтелектуальні права.

На що має право мати 4 дітей в процесі виконавчого провадження, якщо її вимоги не виконуються колишнім чоловіком: на письмову відповідь від приставів про процес стягнення, на оскарження їх роботи в суді, подачу нового цивільного або кримінального позову до відповідача.

Види відповідальності за невиконання фінансових зобов'язань

Якщо колишній чоловік затримав виплати і судом доведено його вину, він повинен заплатити пеню за кожну прострочену добу: половину відсотка від встановленого розміру аліментів Якщо колишній чоловік затримав виплати і судом доведено його вину, він повинен заплатити пеню за кожну прострочену добу: половину відсотка від встановленого розміру аліментів.

Крім цивільно-правової неустойки, існує адміністративний штраф від 1000 до 2000 рублів. Штраф накладається, якщо відповідач не повідомила приставам про зміну навчання, роботи, адреси проживання, нових доходах.

Батько може бути притягнутий до кримінального покарання, якщо є злісним порушником вимог:

  1. Приховує свої доходи;
  2. Спеціально не влаштовується на роботу;
  3. Має великі борги з аліментів;
  4. Тривалий час їх не сплачує.

В цьому випадку відповідач може бути на рік спрямований на виправні або примусові роботи, заарештований на 3 місяці або позбавлений волі на один рік. Додатковим заходом покарання є позбавлення батьківських прав.

Важливо: кримінальне переслідування виникає лише в разі невиконання судового рішення на підставі позову судових приставів. Порушення аліментного угоди не тягне кримінального покарання.

Відеоконсультацій юриста: складні ситуації з аліментами на дітей.

Увага! У зв'язку з останніми змінами в законодавстві, юридична інформація в даній статті могла застаріти! Наш юрист може безкоштовно Вас проконсультувати - напишіть питання в формі нижче:

Що робити матері 4 дітей, якщо батько безробітний або приховує свою трудову діяльність?
Як оформити виплати на 4 дітей?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online