Яким чином проводиться розрахунок заборгованості по аліментах

  1. Розрахунок від прожиткового мінімуму
  2. Розрахунок від середнього значення ЗП
  3. Розрахунок за обсягом доходів
  4. Перерахунок заборгованості по аліментах
  5. Нюанси, проводки і перерахування заборгованості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розрахунок заборгованості по аліментах входить в компетенцію судових приставів, які мають відповідну справу про стягнення у виробництві. Можливо також, щоб порахувала заборгованість бухгалтерія підприємства, що виробляє відрахування з заробітної плати аліментообязанного.

Коли пристав, виконуючий стягнення, розглянув справу і визначив обсяг заборгованості, він виносить постанову і надсилає його боржникові, роботодавцю боржника і особі, яка отримує виплати. Після цього пристав починає контролювати відрахування.

Варто мати на увазі терміни розгляду подібних справ: Термін розгляду справ про стягнення аліментів обмежується межами місяці, термін їх дозволу аналогічний.

Відповідно до положень статей 102 закону «Про виконавче провадження» та 113 Сімейного кодексу РФ, розрахунок заборгованості може здійснюватися трьома способами:

  1. згідно прожиткового мінімуму, зафіксованого на регіональному або федеральному рівні
  2. відштовхуючись від середнього значення заробітної плати, визначеного державою
  3. згідно з обсягом доходів боржника

Розрахунок від прожиткового мінімуму

Перший спосіб використовується, якщо утримання на аліменти запропоновані судом або при наявності угоди про грошову виплату в твердій валюті. Обсяг такої виплати суд встановлює, намагаючись забезпечити підтримку рівня утримання дитини, враховуючи матеріальне та сімейне становище сторін.

Підрахунок розміру заборгованості здійснюється відповідно до прожиткового мінімуму за кожен квартал, який визначається державою, і цей фактор не залежить від доходів сплачує аліменти. Встановлений розмір обов'язкових щомісячних утримань кратний цим показником, він залежить від певної ситуації і становить, наприклад, 0,75 від обсягу прожиткового мінімуму.

Виконавець здійснює розрахунок заборгованості по аліментах за кожен квартал при збільшенні або зменшенні цього показника. Якщо відрахування здійснено не було, його обсяг обчислюється згідно з його останнім значенням. При аліментірованіі, що здійснюється регулярно, заборгованість за кожен місяць встановлюється при зміні розміру прожиткового мінімуму.

Розрахунок від середнього значення ЗП

Другий метод знаходить своє застосування, якщо платником аліментів не має документа, що підтверджує обсяг його доходів за певний час, або якщо доходи були отримані неофіційно Другий метод знаходить своє застосування, якщо платником аліментів не має документа, що підтверджує обсяг його доходів за певний час, або якщо доходи були отримані неофіційно. Цей вид обчислення розміру боргу застосовується, і якщо платник - індивідуальний підприємець, який відмовляється надати судовому виконавцю первинну документацію з фінансів.

Представлена ​​схема діє при визначенні аліментів в частках від заробітку платника. Порядок підрахунку аналогічний способу, що застосовується в першій ситуації. За весь той час, коли аліменти не були сплачені, нарахування проводяться відповідно до розміру середнього заробітку, актуальному в даний момент, і обчислюється та частина, яку необхідно виділяти на забезпечення дитини щомісяця. Вона встановлюється судом або аліментних угодою. Потім отримана сума множиться на число місяців, узятих в розрахунок.

Розрахунок за обсягом доходів

Останній метод застосовується тоді, коли особа, у якого виявлено заборгованість, має офіційне джерело прибутку, але в силу невідомих причин аліменти за будь-який період виплачено їм не були.

У цій ситуації судовий виконавець встановлює джерела доходу сплачує аліменти, визначаються згідно з Переліком видів заробітку і доходів, з яких відраховуються кошти на забезпечення дітей, які не досягли повноліття, а також з Постановою Уряду РФ №841. Потім здійснюється відрахування з обчисленого обсягу коштів обов'язкових податкових відрахувань, які виробляються з встановленого доходу фізичної особи (13%) і, нарешті, обчислена сума множиться на число місяців, узятих в розрахунок.

Перерахунок заборгованості по аліментах

Розрахунок заборгованості по аліментних виплат зазвичай здійснюється за кожен квартал при підвищенні або зниженні рівня прожиткового мінімуму, а також середньої заробітної плати, але, тим не менш, досить нерідко мають місце зволікання в ухваленні урядом даного рішення, що призводить до зміщення графіка, згідно з яким повинен здійснюватися перерахунок обсягу заборгованості. Крім того, заборгованість за певний період може бути визначена згідно із заявою одержувача про несплату боржником.

Якщо у відсутності виплат винен платником аліментів, 3-річний термін давності на стягнення в такому разі не поширюватиметься.

Коли виконує особа вважатиме заборгованість, буде випущена постанова, яке прямує як платником аліментів, так і одержувачу, що має можливість з'ясувати у нього розмір заборгованості по аліментних виплат.

Нюанси, проводки і перерахування заборгованості

Суму аліментів в бухгалтерському обліку висловлює наступна проводка: Д70 К76 обрахування «Розрахунок за виконавчим документом» - утримання аліментів із зарплати співробітника. Аліменти можуть бути переведені на рахунок одержувача або за допомогою пошти: для підрахунку поштових витрат існує онлайн-сервіс , А власне суму аліментів зрозуміло розрахує спеціальний калькулятор тут . Так само наш сервіс, пропонують послуги юристів-консультантів які розрахують вам заборгованість в онлайн режимі.

При досягненні дитиною повноліття аліменти з батька більше не утримуються. Що стосується порядку розрахунку розміру виплат в такому випадку, він не визначається нормативними актами, і розрахунок утримуваних коштів проводиться за період, що закінчується днем, коли настав повноліття дитини (читати статтю мінімальний розмір аліментів ).

Це вам буде цікаво:


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online