Як стягнути аліменти з злісного неплатника за минулі роки

  1. Особливості судового розгляду
  2. Як стягнути зміст на дитину за минулий період
  3. Стягнення заборгованості по аліментах
  4. Як отримувати гроші в твердій грошовій сумі
  5. Перед аліментами усі рівні
  6. Відсутність штампа в паспорті - не привід не платити
  7. Немає роботи - є аліменти
  8. Як прискорити отримання виплат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При розлученні подружжя одним з найбільш животрепетних питань часто стає оплата утримання дитини. Трапляється, що батько відмовляється виплачувати належні за законом кошти на його навчання, лікування, одяг, іграшки та інші потреби або вдається до різноманітних неохайним хитрощів і хитрощів, щоб платити якомога менше. У подібних випадках важливо знати, як стягнути аліменти з колишнього чоловіка в примусовому порядку.

Особливості судового розгляду

Тим, хто зважився «вибивати» гроші на утримання дитини через суд, потрібно знати, що можна отримати аліменти не тільки на дату подачі позову, а й за три роки до цього моменту, і виплати можуть обчислюватися не в процентах від доходу батька, а в твердих грошових сумах.

до змісту ↑

Як стягнути зміст на дитину за минулий період

Буває, що батьки намагаються мирно домовитися дуже довго і позов подається тільки через пару років, коли вичерпані способи мирного досягнення домовленості, а суд присуджує виплачувати зміст тільки з моменту подачі заяви. Але за певних обставин можна вибити аліменти і за три роки, що передували судовому розгляду.

Важливо враховувати - для стягнення аліментів за останні три роки позивачеві в суді доведеться доводити, що за минулий період їм робилися заходи для отримання платежів від відповідача. Тому потрібно заздалегідь збирати всю доказову базу (довідки, листи, заяви).

Часу для копіювання потрібно трохи і при досягненні угоди документи не знадобляться. Але якщо мирно домовитися не вийде, то судовий розгляд позивач зустріне у всеозброєнні, і шанси стягнути аліменти за минулий період різко зростуть.

до змісту ↑

Стягнення заборгованості по аліментах

Якщо платник ухилявся від присуджених судом зобов'язань, і утворилася заборгованість по аліментах, то належні за минулий період гроші теж можна отримати. При цьому немає терміну давності - боржник зобов'язаний розрахуватися за всі минулі роки. Сума заборгованості визначається судовим приставом виходячи з розміру аліментів, встановленого угодою або судовим актом.

Щоб суд приступив до розгляду нової справи, необхідно зібрати документи, що підтверджують ухилення батька від виплат. На жаль, на практиці стягнути заборгованість по аліментах за кілька років вдається нечасто.

до змісту ↑

Як отримувати гроші в твердій грошовій сумі

Як отримувати гроші в твердій грошовій сумі

«Тверді» платежі встановлюються рішенням мирового судді. Домогтися їх набагато складніше, ніж відсотки від доходу недбайливого чоловіка, але зате в разі успіху мати буде твердо знати суму утримання дитини і бути впевнена, що колишній благовірний не зможе вже перераховувати на утримання частину від мізерної мінімальної зарплати.

Щоб стягнути аліменти в твердій грошовій сумі, потрібні підстави. Відповідач повинен мати нестабільний заробіток, зовсім не мати офіційного доходу, отримувати його натурою або у валюті. Таке рішення приймається і в випадках, коли відсоткова визначення суми аліментів порушує інтереси дитини.

до змісту ↑

Перед аліментами усі рівні

Вибити гроші з колишнього чоловіка можна за будь-яких обставин: іноземець, цивільний чоловік, безробітний - платити доведеться всім.

Закордон не врятує

Багато жінок, що перебували в шлюбі з громадянами інших держав, намагаються з'ясувати у юристів, як стягнути аліменти з іноземця і чи можна взагалі це зробити.

Це цілком можливо. У Росії зміст повинні платити всі батьки неповнолітніх дітей. І громадянство іншої країни не є причиною для ухилення від виплат на утримання неповнолітньої. Але є кілька нюансів:

  1. Якщо неповнолітній має громадянство іншої країни, то стягнення і виплата аліментів з батька дитини буде проходити по її законодавству та подавати позов необхідно до іноземного суду.
  2. Якщо дитина і його батько є громадянами іншої країни, а мати є росіянкою, і дитина проживає з нею в РФ, можна подавати позов про стягнення аліментів в російський суд за місцем проживання.
  3. Якщо батько дитини є громадянином країни, з якої Росія уклала угоду про уніфікацію процесу стягнення аліментів, подавати позов також можна в російський суд. Наприклад, подібну угоду існує між членами СНД, воно було прийнято ще в 1994 році. Але якщо справа буде виграна, процедура стягнення стане трохи складніше. Стягнути заборгованість по аліментах можна буде лише звернувшись до іноземного суду за місцем проживання колишнього чоловіка з клопотанням про визнання рішення російського суду.
до змісту ↑

Відсутність штампа в паспорті - не привід не платити

Стандартний позов про визнання батьківства

загрузка ...

Є категорія людей, які вважають, що при спільному проживанні без укладення шлюбу не з'являється ніяких зобов'язань. Це абсолютно невірно. Колишній цивільний чоловік також зобов'язаний платити аліменти на свою дитину. Процедура стягнення виплат і їх суми стандартні. Але є один важливий нюанс.

Якщо в свідоцтві про народження не написано, що цивільний чоловік є батьком, важливо ще довести факт батьківства. Якщо колишній коханий навідріз відмовляється визнавати спорідненість з малюком, необхідно подавати в суд позов про визнання батьківства. У цьому ж позові можна заявити і вимога про стягнення аліментів з цивільного чоловіка.

до змісту ↑

Немає роботи - є аліменти

У разі наявності завіреного у нотаріуса угоди батьків про суми і дати виплат, що не має доходу батькові доведеться платити аліменти добровільно. Якщо добровільне угоду відсутня, то суму аліментів встановить суд.

Якщо аліментник є офіційним безробітним і отримує допомогу, то платіж виплачується з цієї допомоги в установленому судом розмірі.

  1. Платник - безробітний, але в центрі зайнятості не перебуває. Тоді за основу береться рівень доходу за останнім місцем роботи або середня зарплата по регіону.
  2. «Колишній» - безробітний інвалід або пенсіонер. Виплати нараховуються на підставі сукупного доходу платника, включаючи пенсію або допомогу.
  3. Якщо безробітний фіктивний, допомоги не отримує і платити аліменти відмовляється, то визначається розрахунковий розмір заробітку шляхом відстеження доходів і витрат платника (сума аліментів встановлюється в наступному судовому розгляді).
  4. Можливо встановлення фіксованої суми аліментів виходячи з колишнього рівня добробуту дитини, нинішнього матеріального і сімейного стану батьків.
до змісту ↑

Як прискорити отримання виплат

Рішення суду про стягнення платежу є, але колишній чоловік так нічого і не платить. Як же вибити аліменти, якщо пристави не діють? Варіант - заявити на нього в прокуратуру. Загроза порушення кримінальної справи зазвичай благотворно впливає на світогляд злісних неплатників.

Щоб потрапити в категорію злісних неплатників досить не виплачувати аліменти в повній сумі понад 4 місяців. Або приховувати свої доходи. Або відмовлятися від роботи, будучи працездатним. Або в деяких інших випадках.

Але в будь-якому випадку допомога досвідченого юриста допоможе знайти управу на несумлінного батька, стягнути аліменти і повернути дитині матеріальне благополуччя.

Як же вибити аліменти, якщо пристави не діють?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online