Як стягнути аліменти з безробітного?

  1. Яку суму аліментів платить безробітний?
  2. Як стягуються аліменти з безробітного?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли любов в минулому, але в стосунках встигли з'явитися діти, дорослі люди намагаються домовитися, тому що розуміють обопільну відповідальність за своїх дітей. Можна перестати бути парою, але не можна перестати бути батьками. Укладається угода, встановлюється щомісячний платіж, виходячи з реальних витрат на дитину в місяць, у кожного дорослого починається нове життя (докладніше, як скласти мирову угоду про сплату аліментів за посиланням на основній частині сайту). Але діти при цьому не страждають. Це не те щоб ідеальний, це адекватний варіант розвитку ситуації розлучення.

Але в житті часто-густо на вигляд дорослі люди демонструють далеко не саме адекватна поведінка. Колишні чоловіки, з якихось тільки їм відомих причин, намагаються ухилитися від виплати аліментів або зменшити їх до самого мінімуму, будь-якими способами. Їх зовсім не бентежить, що колишня дружина поодинці повинна нести всю фінансове навантаження за спільних дітей. Улюблений спосіб, посилатися на відсутність офіційного заробітку (законні способи, як знизити аліменти до мінімуму мають досить широкий перелік). Що робити, якщо колишній чоловік безробітний? Чи можна розраховувати на аліменти?

Законодавець стверджує, що можна. Відсутність офіційного працевлаштування не передбачає звільнення від аліментних навантаження. Колишній чоловік і батько дітей, все одно, зобов'язаний виплачувати аліменти. Стягнення аліментів з безробітного здійснюється точно також, як і з усіх інших: за фактом усною домовленістю між колишнім подружжям, в порядку судового провадження або на підставі письмової угоди завіреного у нотаріуса.

Яку суму аліментів платить безробітний?

Це, як правило, головне питання, в разі відсутності офіційного працевлаштування у колишнього чоловіка. Часто відсутність офіційної роботи - просто спосіб ухилитися від виплат. Насправді, людина платить за рахунками, користується автомобілем, по всьому видно, що доходи у нього є, але дізнатися точну величину не представляється можливим. Тоді суд звертається до статті 83 СК РФ і розраховує фінансове утримання дітей. Кожну конкретну ситуацію суддя розглядає індивідуально.

На що звертає увагу суду в справі:

  • враховує матеріальне становище відповідача (батька дітей),
  • кількість дітей і стан їх здоров'я,
  • потреби в додаткових витратах (на лікування, навчання і т.д.),
  • враховуються також і інші утриманці у боржника
  • прожитковий мінімум, встановлений в суб'єкті місця проживання дитини.

Колишня дружина має право вказати приховані доходи колишнього чоловіка: здачу в оренду житла, неофіційний заробіток, підприємницьку діяльність та ін. Всі ці факти допоможуть суду встановити гідний розмір щомісячної виплати. Але потрібно пам'ятати, що мати теж зобов'язана нести фінансове навантаження по утриманню своїх дітей, тому з колишнього чоловіка в якості аліментів правомірно вимагати лише 50% від загальної суми, яка щомісячно витрачається на утримання дітей.

Щоб розмір витрат був зрозумілий суду, матері має сенс надати чеки або будь-які інші фінансові документи, пояснити до чого дитина звикла, де він вчиться, які гуртки відвідує, до якого харчуванню або відпочинку звик, скільки все це коштує. Суд завжди стає на бік дитини. Після розлучення батьків дитина не повинна відчувати себе ущемленим, йому важливо зберегти звичний рівень життя, значить, колишнє подружжя повинні намагатися зберегти для дитини секції, гуртки, захоплення, навчання в звичній школі, якість харчування та інше.

►Еслі у батька є офіційний статус безробітного, суд розрахує посібник наступним чином:

  • на одну дитину в 2018 році - 1/4 допомоги по безробіттю, 9489 х 25% = 2372,25 рублів,
  • на двох дітей - 1/3 допомоги - 9489 х 30% = 2846,70 рублів,
  • на трьох - 1/2 допомоги - 9489 х 50% = 4744,50 рублів.

►Еслі офіційного статусу безробітного немає, суд врахує заробіток на останньому місці роботи, середній дохід в регіоні або РФ. Наприклад, у 2017 році середньою зарплатою в РФ вважався дохід розміром в 38 848 рублів. Ця сума і бралася для розрахунку аліментів на одного, двох або більше дітей.

►Суд вивчає всі нюанси кожної конкретної ситуації і прагне встановити максимально можливе, в даному випадку, зміст на дітей. Суд завжди враховує прожитковий мінімум, нижче якого, законодавчо заборонено виплачувати будь-які пенсії та допомоги на утримання неповнолітньої.

Як стягуються аліменти з безробітного?

Виплата аліментів може здійснюватися готівкою через федеральну службу судових приставів, з подальшим перерахуванням платежу на рахунок одержувача. Можна платити поштовим переказом, зі збереженням квитанції кожного платежу. Також можна передавати гроші з рук в руки, але тоді тільки під розписку. У будь-якому випадку, кожен платіж повинен бути підтверджений документально - це принципово.

Якщо платник ухиляється від виплат, включається законодавчий механізм Якщо платник ухиляється від виплат, включається законодавчий механізм. Відносно таких громадян застосовується порядок примусового виконання. Існує кілька заходів, які примушують боржника до виплат.

Якщо батько дітей довгий час знаходиться без офіційної роботи, то йому надсилають повістку для оформлення в центр зайнятості, працевлаштування або оформлення допомоги по безробіттю - з отриманого доходу щомісяця будуть списуватися гроші в рахунок погашення боргу по аліментах. Судові пристави вправі розшукувати банківські рахунки боржника і списувати з них кошти без згоди власника.

Законодавець передбачив і такий захід, як арешт майна і передачу його на реалізацію. Виручені гроші будуть спрямовані на погашення боргу. Існує також адміністративна і кримінальна відповідальність за ухилення від виплати аліментів. Нерідко батько, засуджений до реального терміну позбавлення волі, працевлаштовується в місцях позбавлення волі і з отриманого заробітку починає погашати аліментних борг. Наш адвокат не раз вирішував проблему Довірителя в боротьбі зі злісним ухильником від сплати аліментів і готовий допомогти у вашій ситуації. Але набагато частіше, як тільки з'являється небезпека кримінального переслідування, гроші, чарівним чином, знаходяться, і борг швидко погашається «добровільно». У будь-якому випадку, аліменти можна і потрібно вимагати. Законодавство дозволяє вирішити питання з недбайливими батьками і полегшити життя сім'ям з дітьми.

Пишіть в коментарях своє питання і ми підкажемо, як вирішити Вашу проблему професійно, а також дивіться відео по темі стягнення аліментів:

Яку суму аліментів платить безробітний?
Як стягуються аліменти з безробітного?
Що робити, якщо колишній чоловік безробітний?
Чи можна розраховувати на аліменти?
Яку суму аліментів платить безробітний?
Як стягуються аліменти з безробітного?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online