Як платити аліменти, якщо я не офіційно працюю, скільки платити

  1. Способи нарахування аліментів
  2. особливості виплат
  3. розрахунок аліментів
  4. Покарання і способи стягнення боргу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання утримання дітей є вкрай важливим, а тому багато чоловіків задаються питанням, як потрібно платити аліменти, якщо я неофіційно працюю. Така ситуація зустрічається досить часто, коли сім'я з якихось причин розпадеться, а дитина залишається з мамою. Закон зобов'язує другого з батьків виплачувати певну суму на утримання своєї дитини. Як правило, аліментник - це саме чоловік, оскільки суд в більшості випадків залишає неповнолітніх з мамою. Отже, виплачувати кошти на утримання обов'язково, але, скільки платити і як відбувається нарахування, якщо працюєш неофіційно? Яку методику використовують? Давайте розберемося.

Давайте розберемося

Способи нарахування аліментів

Коли ви працюєте офіційно, то проблем не виникає Коли ви працюєте офіційно, то проблем не виникає. Щомісяця є певна заробітна плата, від якої йдуть відрахування на утримання дитини. Якщо ж працювати без оформлення документів, то ситуація дещо інша. Такий варіант працевлаштування зустрічається досить часто, а нарахування розміру виплат здійснюється по-особливому.

В цілому розмір аліментів може розраховуватися такими способами:

  • через суд, коли встановлюється відсоток від зарплати;
  • по згоді сторін.

Якщо це перший варіант, то тут має місце наступна схема. Подається заява на розлучення, після чого відбувається розгляд справи. Суддя аналізує всі нюанси і приймає рішення, з ким потрібно залишити дитину. Коли мова заходить про суму, то тут все залежить від кількості дітей і рівня доходів чоловіки. У більшості випадків розмір аліментів встановлюється у вигляді відсотка від зарплати. Проте, можуть застосовуватися й інші варіанти. Припустимо, якщо доходи людини непостійні, то він може бути зобов'язаний виплачувати певну суму щомісяця або протягом іншого періоду.

Нерідко також зустрічається і інший варіант, коли сторони укладають між собою угоду, в якому прописуються всі умови утримання дитини. Тобто, суд не залучається, а всі нюанси обговорюються між собою. У договорі потрібно прописати, скільки зобов'язаний платити чоловік, коли і в якому обсязі. Також тут повинні бути прописані дії жінки і відповідальність чоловіки в тому випадку, якщо аліменти не виплачуються вчасно або в повному обсязі. Законодавством передбачена певна процедура для стягнення коштів з неплатника, якщо виникає проблема.

Важливо! Відзначимо, що не можна відмовитися виплачувати гроші на утримання дітей, навіть якщо не працюєш. Без офіційного працевлаштування можна отримувати дохід. Більш того, навіть якщо роботи немає ніякої, то і тут є варіанти, які ми обговоримо далі.

особливості виплат

Якщо людина обходиться без офіційної роботи, але він займається певною діяльністю, то його доходи потрібно якось фіксувати, що дозволить правильно розраховувати аліментні відрахування Якщо людина обходиться без офіційної роботи, але він займається певною діяльністю, то його доходи потрібно якось фіксувати, що дозволить правильно розраховувати аліментні відрахування. Припустимо, людина виконує роботу для різних клієнтів, за що отримує певну винагороду. Це може бути ремонт або будь-який інший вид діяльності. У таких випадках можна застосовувати цивільно-правові договори, в яких фіксуються деталі співпраці. Якщо роботи здійснюються підрядником, то така схема відмінно підійде.

Головне, що повинен включати такий договір - вартість послуг людини. Після цього підсумовуються всі доходи чоловіка за місяць, і від них віднімається певний відсоток, який і піде на утримання дітей в якості аліментів. Вкрай важливо, щоб в наявності був не тільки договір, а й чеки за оплату. Це буде гарантією оплати, якщо виникне така необхідність. Адже якщо виникає будь-який спір, то будь-які докази будуть дуже корисними.

Іноді працівники не бажають свій неофіційний дохід документувати, адже це пов'язано з певними витратами. Якщо людина працює на основі договору, то його доходи будуть піддаватися оподаткуванню. Це є недоліком, але як показує практика, з усіх доступних способів нарахування аліментів, такий варіант є найвигіднішим.

Іноді зустрічається ще одна ситуація, коли людина не має роботи взагалі. В такому випадку, він повинен звернутися на біржу праці і стати на облік. Це дає йому 2 переваги:

  • можливість отримання допомоги;
  • можливість пошуку роботи.

Як правило, допомога платять в розмірі, який залежить від попередньої зарплати. Більш того, якщо людина неофіційно працює і звернувся в службу зайнятості, то платити йому доведеться набагато менше, ніж в разі наявності офіційного місця роботи. Однак і тут є один нюанс. Подібний варіант може тривати не більше 6 місяців в кращому випадку. Далі доведеться шукати роботу, адже в іншому випадку борги за несплату аліментів будуть збиратися, а це вже загрожує серйозними проблемами. Відзначимо, що підробка документів і навмисне заниження своїх доходів також може привести до певної відповідальності.

розрахунок аліментів

Якщо у людини немає офіційної роботи, то необхідно розраховувати виплати на якійсь основі Якщо у людини немає офіційної роботи, то необхідно розраховувати виплати на якійсь основі. Тут є два варіанти нарахування аліментів. У першому випадку може враховуватися розмір середньої заробітної плати в регіоні. Оскільки в різних областях оплата праці здійснюється по-різному, то необхідно використовувати саме такий варіант. По-друге, при розрахунку розміру аліментів може враховуватися та сума, яку отримувала людина на попередньому місці роботи. Конкретний варіант залежить від безлічі факторів, які аналізуються при розгляді справи.

Якщо у людини немає роботи, і він стоїть на біржі праці, то для розрахунків буде використовуватися його посібник. Як ви знаєте, посібник залежить від попередньої зарплати, а тому аліменти будуть залежати від того, скільки отримувала людина раніше. Що стосується розмірів аліментів, то тут є кілька варіантів:

Перший і другий відсоток стягується на утримання одного і двох дітей відповідно. Якщо ж дітей більше, то з посібника буде відраховуватися половина на утримання. Подібна норма закріплена в законодавстві. У виняткових ситуаціях можливе збільшення цієї суми до 60-70%. Як правило, це робиться в тих випадках, коли людина накопичила борги і не платить аліменти. Зворотна ситуація можлива в тому випадку, коли відсоток зменшується. Якщо на виховання дитини аліменти не потрібні, то від них можна відмовитися або ж зменшити. Фіксовані аліменти у вигляді певної суми можуть застосовуватися тоді, коли доходи чоловіка нестабільні. Як показує практика, середній розмір виплат на утримання однієї дитини в місяць становить 7 тис. Рублів.

Покарання і способи стягнення боргу

Що робити в ситуації, коли у людини немає можливості отримувати дохід взагалі, оскільки робота відсутня, а на біржу праці він не може стати Що робити в ситуації, коли у людини немає можливості отримувати дохід взагалі, оскільки робота відсутня, а на біржу праці він не може стати? Оскільки у людини немає грошей через відсутність доходу, то і виплачувати аліменти він ніяк не зможе. Така ситуація може призвести до серйозних проблем, оскільки наявність боргів досить часто призводить до інших наслідків. В першу чергу, буде нараховуватися пеня, адже він офіційно не працевлаштований, а значить, не платив. Крім цього, до неплатника можуть застосовуватися різні види покарання.

Повторимося, що для початку нараховується пеня на суму заборгованості. Якщо людина працювала, а погашення боргу не відбулося, то будуть застосовуватися інші заходи. Це може бути штраф, що передбачено Адміністративним кодексом. У більш складних випадках можуть накладатися арешти на рахунки порушника, припинятися дії посвідчення водія та інше. Зустрічалися і такі ситуації, коли злісного неплатника притягували до кримінальної відповідальності. Це можуть бути і примусові роботи, і взяття під варту.

Якщо є борг, чоловік не працює, але у нього є якесь майно, то його можуть продати. Виручені від продажу кошти будуть передані на утримання дитини. Щоб залучити боржника до відповідальності, необхідно звернутися в суд, направивши позов. Далі буде здійснюватися розгляд справи, і аналізуватися всі обставини. Перед прийняттям рішення суддя оцінить добробут відповідача, його стан здоров'я і т. Д. Це означає, що якщо наявність боргу пов'язано з якоюсь хворобою і необхідністю лікування, або ж є інші об'єктивні причини для прострочення, то як виняток ніякі санкції можуть не застосовуватися. Причому навіть якщо відповідачі працюють, виняток може діяти. Якщо ж працюючи, несплата аліментів пов'язана з небажанням людини давати кошти на утримання своєї дитини, то суд примусово буде стягувати гроші з боржника.

Відзначимо, що якщо у відповідача є інша сім'я і діти, то розмір аліментів може бути зменшений. Оскільки вони також вимагають фінансового забезпечення, то відсоток виплат буде визначатися з урахуванням цього факту.

Отже, виплачувати кошти на утримання обов'язково, але, скільки платити і як відбувається нарахування, якщо працюєш неофіційно?
Яку методику використовують?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online