Як оскаржити аліменти в твердій грошовій сумі

  1. Як почати процес
  2. подробиці
  3. Коли може бути подана претензія
  4. Умови для заперечування аліментів
  5. зменшення
  6. борги
  7. судовий наказ
  8. грошима
  9. Скасувати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З сумою виплат боку часто не згодні, тому нерідко виникає питання про те, як оскаржити аліменти в твердій грошовій сумі. Вихід із ситуації бачиться в апеляції, тобто розгляду справи в суді вищої інстанції.

Вихід із ситуації бачиться в апеляції, тобто розгляду справи в суді вищої інстанції

Як почати процес

Відповідно до закону подібна скарга може подаватися протягом місяця з моменту винесення рішення суду Відповідно до закону подібна скарга може подаватися протягом місяця з моменту винесення рішення суду. Протягом цього періоду вважається, що воно ще не вступило в силу. При цьому рішення є, і в ньому викладено, на чому суд ґрунтувався.

Насамперед, судді направляють заяву про те, щоб отримати мотивоване рішення. Тоді термін становить три дні з моменту оголошення. Але термін для виготовлення самого документа більше. Він триває п'ять днів.

У цьому рішенні містяться факти, норми закону, які суддя використав, і конкретні обставини. В процесі оскарження, коли пишуть скаргу, в неї слід включити всі можливі підстави оспорюваних аліментів, які можуть послужити підмогою в зменшенні суми або скасування виплат взагалі. Правда, знайти їх буває не так-то просто. Кожен випадок індивідуальний. Тому перед тим як оскаржити рішення, потрібно уважно вивчити всі документи.

подробиці

У питанні про аліменти суперечки - часте явище У питанні про аліменти суперечки - часте явище. В основному, вони пов'язані з їх розміром. Скасування аліментів може відбутися в наступних випадках:

  • коли дитині виповнилося 18 років;
  • при наявності емансипації до досягнення нею 18 років;
  • при настанні смерті платника або одержувача;
  • при здійсненні одержувачем злочину або замаху на нього в відношенні грошових коштів платника;
  • при інших обставинах, зазначених в угоді.

Однак скасувати виплати не вийде через втрату роботи, настання інвалідності або одруження платником аліментів. У той же час його матеріальне становище можна розглядати як привід, щоб зменшити суму виплат. При цьому беруться до уваги наступні моменти:

  • звільнення з роботи;
  • наступ непрацездатності;
  • наступ інвалідності;
  • переклад на роботі зі зниженням оплати праці;
  • Вихід на пенсію;
  • виникнення інших витрат на нову сім'ю платника.

Оскарження можна подавати в декількох видах:

  • процесуальному;
  • як пояснення;
  • як оспорювання.

У першому випадку можна, наприклад, заперечувати паперу на предмет їх автентичності. У другому, розкривається предмет, який відповідач заперечує. Він повинен бути підкріплений достатніми доказами. Претензія про те, щоб була змінена грошова сума, подається саме при третьому варіанті.

Коли може бути подана претензія

Для обґрунтування своєї незгоди з розміром аліментних зобов'язань, в апеляції потрібно детально викласти суттєві обставини Для обґрунтування своєї незгоди з розміром аліментних зобов'язань, в апеляції потрібно детально викласти суттєві обставини. До них можна віднести наступні.

  1. Важке фінансове становище відповідної сторони. Якщо платник, дійсно, не здатний проводити виплати в повному обсязі, то, по крайней мере, буде переглянуто розмір аліментів. Також може ставитися питання про їх повне скасування.
  2. Непрацездатність. Якщо чоловік став непрацездатним внаслідок алкоголізму чи наркоманії або вчинив злочин, то аліменти легко можна опротестувати.
  3. Нетривалий період шлюбу. Цей пункт береться до уваги, якщо терміни шлюбу складають менше 5 років.
  4. Неналежне виконання обов'язків нерідних батьків. Виріс дитина оскаржить аліменти, якщо на них подали вітчим або мачуха, використовуючи це підстава.
  5. Наявність неповнолітніх дітей в новій родині платником аліментів.
  6. Проживання дитини з чоловіком, який негідно поводиться.

Умови для заперечування аліментів

Таким чином, ситуації, коли платником аліментів має право звернутися до суду, можуть бути різними. Суд же може позовну заяву задовольнити або відмовити в ньому.

зменшення

Оспорюване вимога полягає у встановленні меншого обсягу виплат Оспорюване вимога полягає у встановленні меншого обсягу виплат. Точного переліку підстав для цього в законі не передбачено. Але в більшості випадків розмір зменшують в наступних ситуаціях:

  • загальні причини можуть полягати, наприклад, в тому, що у одержувача з'явилося майно, яке він здає в оренду, і тим самим отримує достатній прибуток для власного забезпечення;
  • наступ інвалідності або непрацездатності у платника після встановлення розміру виплат;
  • зниження заробітку;
  • зміна обставин у платником аліментів;
  • виховання неповнолітнього, якому здійснювалися виплати в державній установі;
  • отримання власного доходу, наприклад, ведення бізнесу вже в 16 років.

Щоб не вдаватися до суду, замість того, щоб оскаржити аліменти, сторони можуть укласти між собою угоду. Його обов'язково слід завірити в нотаріуса. Але, як правило, домовитися по аліментах не виходить. Тоді доводиться звертатися до суду для визначення оспорюваного розміру виплат.

борги

Розмір боргу вважає судовий пристав. В результаті цього він виносить постанову, після чого платник виконує одну з таких дій.

  1. Знайомиться з документом, і у разі незгоди, в певний термін, подає скаргу про зменшення боргу.
  2. Подає позов про звільнення від обов'язку.
  3. Погоджується з постановою і виплачує встановлену заборгованість.

судовий наказ

Коли документ вже винесено суддею, то процес спрощується Коли документ вже винесено суддею, то процес спрощується. Він може бути проведений і без судового засідання, тобто заочно. В його основі можуть служити паперу, надані позивачем. Такий порядок винесення наказу здійснюється, щоб діти не залишалися без вмісту якийсь проміжок часу.

У випадку з судовим наказом термін для подачі заперечення у відповідача, становить десять днів. Тоді суддя скасує свій наказ, і справа буде розглядатися в звичайному порядку. Але якщо було пропущених строку з поважних причин, то відповідач може подати клопотання про те, щоб його відновити. Однак після десяти днів і без наявності поважної причини зберігається право подачі касаційної скарги.

грошима

Тверда сума аліментних виплат - це один із способів розрахунку. При цьому аліменти вважають від частки зарплати, і їх розмір повинен бути кратним від прожиткового мінімуму. Цей спосіб можна встановити, якщо платник не має постійної роботи, або зарплата обчислюється в іноземній валюті.

Що стосується того, як оскаржити аліменти в твердій кількості або грошима, то для цього також подають позов. У ньому викладають докази про те, що позивачем були надані невірні паперу. Тільки в разі вагомих доказів суд змінить рішення і зменшить розмір виплат.

Згідно із законом розмір аліментів також переглядається при зміні сімейного або майнового стану. Наприклад, якщо відповідач одружився або завів іншу дитину, то розмір існуючих аліментів може бути оскаржений.

Скасувати

В окремих випадках виплати можуть скасувати повністю В окремих випадках виплати можуть скасувати повністю. До таких належать наступні:

  • платник сам хоче виховувати дитину;
  • у нього є сумніви щодо свого батьківства;
  • виникли інші обставини.

Бувають ситуації, коли сторони міняються місцями, наприклад, дружину, з якою перебував дитина, позбавили прав. Таким чином, є багато можливостей, як оскаржити аліменти в частках або твердій грошовій сумі. Керуються при цьому положень Сімейного кодексу (5 розділу). Але найкраще звернутися за кваліфікованою допомогою до юриста.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online