Як дізнатися заборгованість по аліментах на прізвище?

  1. Як визначити розмір боргу Як розрахувати заборгованість по аліментах? Згідно з нормами чинного законодавства,...
  2. Як дізнатися розмір боргу по аліментах
  3. Додаткові джерела інформації, як дізнатися суму боргу по аліментах
  4. Терміни позовної давності
  5. Який порядок дій одержувача?
  6. Як стимулювати боржників
  7. Звільнення від виплати заборгованості

Як визначити розмір боргу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як розрахувати заборгованість по аліментах? Згідно з нормами чинного законодавства, щоб розрахувати заборгованість по аліментах, використовуються три основних методики, виходячи з:

  • певного нормами законодавства розміру прожиткового мінімуму;
  • розміру середньої оплати праці;
  • розміру доходів особи, що виплачує кошти на утримання дитини.

Стягнення заборгованості по аліментах за минулий період можливо в судовому порядку.

Як стягнути борги з аліментів

Згідно з нормами законодавства сьогодні можуть використовуватися два способи, для стягнення аліментів в судовому порядку з платника, а також суму боргу по аліментах:

  • звернення до суду;
  • укладення мирової угоди.

Як дізнатися розмір боргу по аліментах

Коли виникає борг по аліментах, важливо звернутися до виконавчої служби, де пристав, який веде справу, повинен надати інформацію. також можна борг по аліментах дізнатися суму на прізвище в інтернеті.

Даний спосіб дізнатися суму заборгованості по аліментах має свої недоліки, оскільки потрібно буде дізнаватися графік роботи пристава, відстояти чергу, адже компенсаційні виплати не виходять в повному обсязі багатьма. До того ж, відомості про заборгованість приставом на прізвище видаються виключно одержувачу. Ускладнює процес, як дізнатися на прізвище заборгованість по аліментах, якщо проживання одержувача і платника в різних містах. В такому ситуації необхідно скласти письмовий запит на ім'я пристава. Відповідь надається не пізніше ніж через 10 днів письмово.

Завдяки сучасним технологіям крім звернення до судового пристава, заборгованість по аліментах можна дізнатися, знаючи прізвище боржника. Для цього необхідно мати доступ до Інтернет. Завдяки сучасним технологіям крім звернення до судового пристава, заборгованість по аліментах можна дізнатися, знаючи прізвище боржника

На сайті ФССП (служби приставів) потрібно знайти розділ відділення, який веде справу боржника. Далі, щоб дізнатися заборгованість по аліментах, знаючи прізвище та маючи доступ до мережі інтернет, на сторінці сайту потрібно сформувати запит. Щоб заповнити запит, необхідно знати дані боржника, його прізвище, бажано номер справи. Прискорити процес і дізнатися суму боргу, що утворився з виплати аліментів, через інтернет дозволить знання номера справи. Це також виключить допущення при формуванні відповіді на запит помилок. Дані бази ФССП постійно оновлюються, що дозволяє дізнаватися актуальну на конкретну дату суму заборгованості.

Ще одним методом, як дізнатися про суму заборгованості через інтернет, є звернення до спеціального порталу «держпослуги». Перш ніж поставити своє запитання, і дізнатися про суму боргу у судових приставів по аліментах, вказавши прізвище, на порталі необхідно пройти реєстрацію. Вона знадобиться і для майбутніх звернень, у випадках виникнення проблем з виплатами.

Зареєструвавшись, потрібно знайти в меню розділ Міністерства юстиції і перейти в розділ служби приставів. У графі «пошук» формується запит. Якщо в базі є інформація про заборгованість по аліментах, її дізнатися на прізвище можна буде практично миттєво. Отримані результати можна зберегти, відправити на друк.

Додаткові джерела інформації, як дізнатися суму боргу по аліментах

Офіційні джерела, якими є сайти державних органів, звернення до судових приставів, щоб дізнатися заборгованість по аліментах, знаючи прізвище, можна замінити, використовуючи додаткові джерела інформації. Такими джерелами можуть бути:

  • соціальні мережі;
  • програмні продукти, розроблені для користувачів мобільними гаджетами.

Соціальні мережі пропонують своїм користувачам скористатися додатками, які дозволяють відстежувати інформацію, як зменшити суму боргу по аліментах. На відміну від офіційних джерел інформації, тут інформація оновлюється не так оперативно, але це дозволить хоча б орієнтуватися в тому, яка сума заборгованості по аліментах сформувалася на дату запиту.

Користувачі мобільними пристроями зможуть завантажити на свої девайси спеціальні додатки, які дозволять приймати інформацію про суму боргу і сумі заборгованості на певну дату.

Терміни позовної давності

Чи існують для боргів з оплати аліментів терміни давності, і як стягнути суму боргу, якщо дитина вже досяг 18 років? Відповідно до Сімейного кодексу для заборгованості з виплати аліментів терміну позовної давності не встановлено. Тому, якщо дитина вже досяг повноліття, а сума боргу залишається невиплаченої, він має право вимагати її погашення.

Який порядок дій одержувача?

накопичилася заборгованість за виконавчим листом по аліментах , Не знаєте, що робити і куди звернутися? Після винесення судом рішення, призначення розміру і термінів виплат по аліментах, державним приставом відкривається провадження щодо боржника. За місцем його роботи надсилаються документи, які служать підставою для утримання виплат з суми його доходів. накопичилася   заборгованість за виконавчим листом по аліментах   , Не знаєте, що робити і куди звернутися

Якщо борг виникає через несвоєчасність перерахування аліментів бухгалтерською службою з місця роботи відповідача, одержувачу необхідно звернутися до виконавчого приставу. Він зможе застосувати до боржника заходи примусового стягнення, щоб погасити суму боргу.

У випадках, коли пристави не в силах забезпечити стягнення заборгованості, і сума боргу продовжує тільки збільшуватися, одержувач може звернутися до представника виконавчої служби для отримання відомостей щодо сум накопиченого боргу. З отриманих даних одержувач звертається до мирового суду.

У позовній заяві може звучати не тільки сума боргу, що підлягає оплаті, а й клопотання щодо застосування до боржника заходів щодо забезпечення виконання прийнятого судом рішення, зміни розміру щомісячних виплат. Отримане рішення суду на руки передається виконавчій службі. Після цього залишається чекати, що боржником буде погашена сума боргу і нарахованих штрафних санкцій.

Як стимулювати боржників

Якщо при розлученні подружжя досягають згоди щодо виплат аліментів та уклали про це нотаріальне угоду, одержувач в разі утворення заборгованості, ми можемо претендувати на отримання неустойки по аліментах . Розмір штрафу обмовляється в укладеній угоді.

Якщо сума боргу виникла з вини платника, одержувач може звернутися до суду для отримання неустойки. До речі, може бути цікавою інформація про те, як розраховується неустойка по аліментах .

Звільнення від виплати заборгованості

Інформація щодо суми заборгованості, отримана у судового пристава, не є гарантією того, що вся сума боргу буде погашена боржником. Згідно з діючими нормами законодавства передбачені випадки, коли боржник може бути повністю або ж частково звільнений від зобов'язань погасити борг.

Підставами для списання суми боргу повинні бути тільки дійсно поважні причини: хвороба, скрутне фінансове становище, зміна сімейного стану. Якщо суд визнає зазначені платником причини поважними, і представлена ​​ним доказова база переконливою, сума боргу може бути списана частково або анульована повністю. У разі прийняття такого рішення, виконавчою службою обов'язково переглядається розмір виниклого боргу з виплати аліментів.

Як визначити розмір боргу Як розрахувати заборгованість по аліментах?
Який порядок дій одержувача?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online