Як дізнатися заборгованість по аліментах на прізвище і номер виконавчого провадження у ФССП онлайн

  1. Як отримати інформацію про розмір заборгованості
  2. Визначення заборгованості через судового пристава-виконавця
  3. Як дізнатися борг по аліментах через інтернет
  4. Отримання відомостей про борг на офіційному сайті ФССП
  5. Перевірка боргу через сайт «держпослуги»
  6. Дізнатися аліментну заборгованість з використанням додатків
  7. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Далеко не всі платником аліментів вчасно платять аліменти. Причиною невнесення плати може бути банальне ухилення від обов'язку, відсутність постійної роботи, тимчасова нестача грошей і т.д.

Але незалежно від цих причин, аліментна обов'язок залишається на платника, а сума несплачених аліментів стає заборгованістю, яка підлягає стягненню в обов'язковому порядку.

Як отримати інформацію про розмір заборгованості

Як дізнатися чи є на мені аліменти? Отримати відповідь на це питання платником аліментів може декількома способами:

  • звернутися за допомогою до пристава-виконавця;
  • перевірити заборгованість по аліментах онлайн.

Визначення заборгованості через судового пристава-виконавця

Візит до приставу, який веде справу платником аліментів - консервативний, але найбільш надійний і інформативний спосіб визначення боргу Візит до приставу, який веде справу платником аліментів - консервативний, але найбільш надійний і інформативний спосіб визначення боргу.

У приставів завжди багато відвідувачів, тому краще заздалегідь записатися по телефону, щоб не витратити зайве час в черзі.

Допускається і звернення до пристава-виконавця в письмовій формі. Однак потрібно пам'ятати, що відповідь так само буде письмовим і надійде не раніше ніж через 3 дні, а з огляду на бюрократичні формальності, відповідь може надійти і через 10 днів.

Ще один традиційний спосіб - телефонний дзвінок. Однак почекати все ж доведеться, так як пристава-виконавця буде необхідно розшукати потрібне виконавче провадження.

У всіх випадках кінцевим результатом стануть дані про суму боргу - пристав не має права ухилятися від повідомлення цієї інформації.

Як дізнатися борг по аліментах через інтернет

В епоху інформаційних технологій існує безліч способів, як по інтернету дізнатися заборгованість по аліментах: В епоху інформаційних технологій існує безліч способів, як по інтернету дізнатися заборгованість по аліментах:

У всіх перерахованих вище сервісах відображається інформація з єдиної бази.

Отримання відомостей про борг на офіційному сайті ФССП

Отримання відомостей про борг на офіційному сайті ФССП

На сайті ФССП перевірка заборгованості по аліментах є популярним інструментом, розташованим прямо на головній сторінці. Основним же його перевагою є зручність для обивателя, оскільки сервіс дозволяє дізнатися суму боргу з наданням мінімальних даних від боржника:

  • регіону, де здійснюється виконання судового акта;
  • ПІБ;
  • дати народження.

Батькові і дату народження повідомляти необов'язково, але їх надання підвищить точність пошуку.

Важливо! Існує можливість оплатити заборгованість прямо на сайті, скориставшись послугами електронних платіжних систем.

Крім допомоги в тому, як дізнатися суму заборгованості по аліментах на прізвище, ФССП надає інші значущі дані про знайдений виробництві. Особливу увагу варто звернути на номер справи.

Дізнатися номер виконавчого провадження по аліментах може бути корисно для платником аліментів: надалі заборгованість можна буде визначати за номером, стане в нагоді він і для направлення запитів приставам-виконавцям, або для оскарження їх дій.

Для відстеження динаміки виконання судового акта має сенс оформити підписку на інформаційну розсилку, що дозволить негайно отримувати на e-mail актуальну інформацію з бази приставів.

Перевірка боргу через сайт «держпослуги»

Перевірка боргу через сайт «держпослуги»

Для використання сервісу обов'язковими є простий реєстрації із зазначенням ПІБ, e-mail адреси або телефону. Після реєстрації необхідно відкрити вкладку «каталог послуг», активувати фільтр по органам влади і вибрати службу судових приставів. Для отримання відомостей про борг так само досить ввести лише ПІБ і дату народження.

Порада! Реєстрація на порталі також може бути корисна в майбутньому при отриманні інших державних послуг, наприклад, щоб дізнатися про штрафи ГИБДД, оформити закордонний паспорт або розлучення , а також для подачі заяви про реєстрацію шлюбу .

Дізнатися аліментну заборгованість з використанням додатків

Соцмережі «Вконтакте» і «Однокласники» забезпечують роботу програми «Банк даних виконавчих проваджень», яке допоможе отримати відомості про заборгованість, не залишаючи улюблену мережу Соцмережі «Вконтакте» і «Однокласники» забезпечують роботу програми «Банк даних виконавчих проваджень», яке допоможе отримати відомості про заборгованість, не залишаючи улюблену мережу.

В цьому випадку очевидною перевагою програми є можливість підписатися на отримання повідомлень про виникнення боргу, що в майбутньому допоможе не витрачати час на пошук інформації про заборгованість, а також швидко погасити її.

Види юридичної відповідальності за несплату аліментів згідно з правовими нормами Сімейного кодексу РФ :

  1. Цивільно-правова відповідальність настає з першого дня прострочення виплат і становить 0.5% від суми боргу щодня. А якщо укладено аліментні угоду, то застосовуються пені, зазначені в ньому.
  2. Адміністративна відповідальність за статтею 35.1 КоАП РФ настає при несплаті аліментів більше 2-х місяців після порушення виконавчого провадження, і являє собою, як правило, обов'язкові роботи або арешт.
  3. Кримінальна відповідальність за статтею 157 КК РФ наступає в особливих випадках, якщо раніше людина вже притягувався до відповідальності за несплату аліментів.

висновок

Отриманню актуальних даних про борг по аліментах сприяє безліч традиційних і електронних способів. При виборі конкретного методу варто віддавати перевагу більш зручному для самого платника, так як суттєво вони не відрізняються.

Однак погашати борг у будь-якому випадку необхідно, так як бездіяльність ж може привести до серйозної юридичної відповідальності.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online