В Одесі відкрили «аферу століття»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про те, як в Одесі обдурили вкладників корпорації «Альянс» хвилерізи писав вже не раз. Зараз ситуацію намагаються виправити як міські, так і обласна влада. На жаль, неохайність керівників цієї корпорації відома вже в усій Україні. І ось спливли нові факти шахрайства керівництва цієї фірми.

Як з'ясувалося, скандальна корпорація «Альянс» в липні 2008 року взяла кредит під заставу майнових прав на квартири, в споруджуваних будинках, які згодом продала. Кредит на поповнення обігових коштів на суму 1633197 доларів був отриманий в Київській філії Укрсоцбанку. У цій ситуації, як стверджують ошукані інвестори «Альянсу», нечесні співробітники Укрсоцбанку і Людмила Добровольська (двоюрідна сестра господаря «Альянсу» Сергія Кононова, яка отримувала кредити за дорученням) знайшли один одного.

Справа в тому, що в заставу були віддані квартири у неіснуючих будинках. Ось у інвесторів і виникає питання: як такий серйозний банк як заставу міг взяти 44 квартири, наприклад, в котловані на вулиці Головковская 5-7?

Ось у інвесторів і виникає питання: як такий серйозний банк як заставу міг взяти 44 квартири, наприклад, в котловані на вулиці Головковская 5-7

При цьому з'ясувалося, що в порушення вимог Національного банку України про те, що сума застави (8250071,5 доларів США) повинна максимум в 2 рази перевищувати суму кредиту., При отриманні цього кредиту, сума застави перевищувала в 7 разів виділяються кошти.

Спливли і інші порушення. Згідно з регламентом по роботі із заставним майном «Укрсоцбанку» в заставу майнових прав приймається тільки дебіторська заборгованість, та й то 80%, решта 20% застави повинні бути твердими. Також відповідно до цього Регламенту платежі повинні йти через сам Укрсоцбанк. Чи треба говорити, що у «Альянсу» всі платежі за продані квартири йшли через рахунок в іншому банку (в даному випадку - «Райффайзен банк Аваль»). При цьому застава повинна моніториться кожні 3 місяці, а, як відомо, довгобуди «Альянсу» тривають не один рік.

Далі є ще дуже «цікаві» факти. Наприклад: Договір реєструвався у київського нотаріуса Кравченко Інеси, хоча такі угоди за законодавством повинні виробляти за місцем розташування застави - в Одесі.

Вся ця ситуація дуже схожа на те, що тут була присутня шахрайська схема в особливо великих розмірах.

- У грудні 2012 р Сергій Кононов запропонував інвесторам нашого 10-ти поверхового будинку в неіснуючому житловому комплексі перейти в закладені квартири в 16-поверхівці при цьому доплатити ще по 200 доларів за квадратний метр, - пишуть до редакції хвилерізи ошукані вкладники. - Уявіть наше здивування, коли ми випадково дізналися про те, що всі вільні квартири ще в 2008 році були закладені в Укрсоцбанку. Складається таке враження, що цей кредит спеціально тримали 4 роки, нічого не робили, а потім він випадково «сплив», коли всі закладені квартири були продані.

- Ми, одинокі матері, пенсіонери, вдови, молоді сім'ї, знімаючи квартири і виплачуючи кредити, не можемо собі дозволити навіть держмито в 3,5тис.грн.чтоби подати позов до суду, - йдеться в листі інвесторів.

Відповідно до чинного законодавства людям, які купили закладені квартири у «Альянсу» повинні повернути гроші, тому що угода є недійсною.

Ошукані вкладники упевнені, що «... нечесні співробітники« Украсоцбанка »і« Альянсу »створили шахрайську схему і шахрайським шляхом реалізували квартири. Вони позбавили людей не тільки останніх накопичень, а й надії жити в своїй квартирі ».

Крім того, панове з «Альянсу» створили додаткову «головний біль» і міським, і обласній владі.

Схожі Записи

Ось у інвесторів і виникає питання: як такий серйозний банк як заставу міг взяти 44 квартири, наприклад, в котловані на вулиці Головковская 5-7?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online