Юрист у спадок: правила вибору і вартість консультації

  1. Коли йти до юриста?
  2. Який юрист підійде?
  3. Які питання можна вирішити?
  4. Ситуації, коли необхідно звернення до юриста
  5. Вартість юридичних послуг
  6. висновки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вступити в спадок часом не так-то просто: після смерті спадкодавця іноді відкриваються невідомі раніше секрети, а іноді з'являються і незнайомі люди, які претендують на роль спадкоємців. Інший випадок, коли раптом розкривається заповіт, а там про рідних і близьких навіть мова не йде, і все відписане Марії Іванівні з сусідньої квартири. Тоді починаються суперечки і судові позови.

Вирішити питання законно і справедливо юридично не підкованим людям дуже важко - тут знадобиться допомога фахівця. Давайте розберемося, хто такий адвокат у спадок, коли до нього звертатися і яку суму доведеться витратити.

Зміст статті

Коли йти до юриста?

Якщо спадкова маса невелика, бажаючих її отримати трохи, то можна обійтися своїми силами:

  1. З'ясовуєте, де знаходиться нотаріус за місцем проживання покійного;
  2. Йдете в контору і пишіть заяву про прийняття спадщини;
  3. Платіть держмито. Скільки платити за вступ в спадок , Можна дізнатися тут же на сайті;
  4. Через півроку ви законний власник майна.

Якщо спадщину досить велике, родичів багато, та ще й з заповітом не всі згодні, знадобиться юридична консультація по спадковим питань.

При первинному зверненні юрист ознайомиться з вашою справою, відповість на питання, складе приблизний план дій, запропонує випробувати варіанти мирного врегулювання суперечок, а при неможливості цього зробити, порекомендує звернутися до суду.

Важливо: грамотний фахівець не стане гарантувати виграшу в суді при першому до нього зверненні. Тільки вивчивши всі нюанси і документи, він зможе прогнозувати результат звернення до суду.

Як правило, консультація у спадок платна. Деякі фірми, щоб заманити клієнта, первинний прийом проводять безкоштовно. Це хороший спосіб познайомитися з метою вибору з кількома юристами, обійшовши різні фірми.

Який юрист підійде?

Часто вибір падає на юриста за порадою знайомих. «Він такий душка, все так добре зробив!» - кажуть вони. Не факт, що він допоможе і вам. Право - це величезна система, і хороший той юрист, яка не хапається за все справи без розбору, а спеціалізується на конкретній тематиці.

Хороший спадковий юрист має великий досвід ведення подібних справ, легко оперує поняттями, відмінно підкований в нових законах. Особиста симпатія теж грає важливу роль: якщо людина вам неприємний, ні про яке виграшному суді, і мріяти не варто.

Вибираючи адвоката, пам'ятайте, що перше враження не завжди найвірніше: поговоріть, поспілкуйтеся, задайте питання, вислухайте рекомендації. Вибирайте того, хто найбільш повно відповідає, з ким вам легко спілкуватися.

Які питання можна вирішити?

Юридична фірма, яку ви виберете, буде супроводжувати вас на всіх стадіях документального оформлення. Первинна юридична консультація з питань спадщини дозволить з'ясувати:

  • як взагалі вступити в спадок після смерті , Що для цього необхідно;
  • як підтверджувати спорідненість, і які потрібні для цього документи;
  • як дізнатися, чи було заповіт і як його шукати ;
  • як відбувається спадкування за законом, за заповітом ;
  • як з'ясувати, чи є обов'язкові спадкоємці за заповітом ;
  • як і хто повинен платити держмито, як її розрахувати на всіх;
  • як оскаржити заповіт, якщо це необхідно, на які закони при цьому посилатися;
  • як дізнатися, що входить, а що не входить в спадкову масу і, що таке банкрутство спадкової маси ;
  • як оцінити всю спадкову масу;
  • як визнати спадкоємця негідним і т.д.

Безкоштовна юридична консультація у спадок зазвичай надається в усній формі і не дуже розгорнуто. Платна консультація може бути не тільки усну, але і письмовій. При переговорах з іншими спадкоємцями, юрист буде супроводжувати вас, і виступати від вашого імені.

Іноді людям досить тільки консультації зі спадкового права. При вирішенні спірних питань юрист буде супроводжувати вас далі: складе заяву в суд, збере документи і докази, знайде і забезпечить явку свідків. Ви можете не бути присутнім в суді, якщо довіряєте своєму юристу: він буде представляти ваші інтереси за дорученням

Професіонал буде завжди тримати вас в курсі справ. Жодного рішення він не прийме, не повідомивши про нього клієнта!

Ситуації, коли необхідно звернення до юриста

  • Коли потрібно оскаржити відмову нотаріуса на який-небудь запит. Це може бути відмова у визнанні частини в спадкову масу, відмова у видачі свідоцтва і т.д.
  • Коли маєте право на обов'язкову частку і не можете цього довести. Наприклад, якщо загублені документи, що підтверджують родинні зв'язки. Адвокат допоможе грамотно скласти позовну заяву про визнання спорідненості і прийняття спадщини ;
  • Якщо пропустили терміни вступу в спадщину, через хворобу або через незнання. Що робити, якщо людина не вступив в спадщину протягом декількох років, читайте тут .
  • Коли заповіт відкрито на негідного спадкоємця (щоб визнати його таким через суд).
  • Якщо необхідно вирішити спірне поділ спадщини чи потрібно.
  • Коли потрібно довести утримання (ваше, або вашого опікуваного).
  • Щоб визнати заповіт недійсним і навпаки, розповість, як оформляється заповіт і т.д.

Як правило, консультація у спадок платна.

Вартість юридичних послуг

Юридична допомога у спадкових справах не має фіксованих цін. Ознайомитися з розцінками на роботу юриста можна в офісі фірми, де він працює. Прайс-лист повинен містити чіткий опис тієї чи іншої послуги та їх вартість.

Чим більше успішного досвіду у фахівця, тим дорожче він обійдеться. «За копійки», звичайно, навіть малограмотний юрист працювати не буде, тому не женіться за марницею. Наведемо усереднені розцінки на юр. послуги в спадкових справах:

  • Консультації від 1500 руб. в залежності від складності питання.
  • Повне оформлення спадщини, тобто зустрічі з нотаріусом, збір документації, реєстрація прав - від 30.000 руб. без урахування витрат на оцінку і виплату держмита.
  • Позовна заява: складання, підготовка доказової бази - від 5.000 руб. (Залежить від складності).
  • Представлення інтересів в суді - від 30.000 рублів.

Вищенаведені цифри дуже усереднені, за фактом юридична допомога у спадок може вийти набагато дорожче (в рідкісних випадках, дешевше).

У спірних випадках з дорогої спадкової масою юрист може погодиться працювати за певний відсоток від її вартості.

висновки

  • У складних спадкових спорах без адвоката не обійтися.
  • Вибирати його потрібно ретельно, враховуючи і відгуки знайомих, і його стаж, і досвідченість, і успіх ведення подібних справ, і кількість виграних ним судів, і особисту симпатію.
  • Всім буде краще, якщо вийде врегулювати спір мирно, тобто без суду. На переговорах з родичами вам не завадить супровід юриста.

Дізнайтеся ознаки поганого адвоката на цьому відео і завжди вибирайте юриста з урахуванням цих моментів:

Хороший юрист коштує дорожче. Чи не можете дозволити «крутого» адвоката, шукайте в середньому ціновому сегменті, але не погоджуйтеся на занадто дешеві пропозиції, адже скупий платить двічі.

За додатковою інформацією з даного питання звертайтеся в рубрику « Платні послуги та оцінка при спадкуванні " за посиланням.

Безкоштовна юридична підтримка за телефонами:

Москва і Московська область: +7 (499) 703-31-45 (дзвінок безкоштовний)

Санкт-Петербург і Лен.область: +7 (812) 309-78-23

Коли йти до юриста?
Який юрист підійде?
Які питання можна вирішити?
Який юрист підійде?
Які питання можна вирішити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online