Прийняття спадщини | Юристи, адвокати, нотаріуси України

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Адвокат Гліб Миколайович Дубров (Свідоцтво № 1894)   Член Одеської обласної колегії адвокатів і Спілки адвокатів Адвокат Гліб Миколайович Дубров (Свідоцтво № 1894)

Член Одеської обласної колегії адвокатів і Спілки адвокатів.
Автор численних публікацій в юридичних ЗМІ.
Спеціалізація: адвокат по спадкових справах.

Запис на консультацію за тел. (067) 556-72-86; (048) 795-60-65
(Юридична консультація по телефону не надається)

Прийняття спадщини - процедура, в ході якої спадкоємці підтверджують свої права на майно померлого. Внаслідок процедури вступу в спадщину, спадкоємці знаходять право власності на майно спадкодавця згідно із законом чи заповітом. Оформлення спадщини виробляють державні і приватні нотаріуси.

Термін вступу в спадщину становить 6 місяців, з дня смерті спадкодавця. Пропуск строку прийняття спадщини тягне необхідність звернення до суду з позовною заявою про поновлення строку прийняття спадщини. Відновлення строку прийняття спадщини дає можливість для відкриття спадкової справи.

Документи для вступу в спадщину залежать від підстав його прийняття. Однак завжди потрібно паспорт спадкоємця, його ідентифікаційний номер, свідоцтво про смерть спадкодавця. При наявності правовстановлюючих документів на майно померлого, їх також потрібно надати нотаріусу, який відкрив спадкову справу.

Заява про відкриття спадкової справи подається за місцем проживання померлого, або за місцем знаходження більшої частини його майна. Список документів для вступу в спадщину також може включати довідку з ЖЕКу про прописку померлого, характеристику БТІ, свідоцтво про народження чи шлюб та інші документи.

Податок на спадщину залежить від ступеня споріднення померлого і спадкоємця, іншими словами - від черги спадкування. Ставка податку періодично змінюється, тому за роз'ясненням щодо оподаткування спадщини слід звернутися до нотаріуса, який веде справу. Відповідальність за сплату податку при вступі у спадок несе спадкоємець.

Процедура прийняття спадщини відрізняється в залежності від того, відбувається спадкування за законом або спадкування за заповітом . Правові аспекти цих процесів детально розкриті у відповідних статтях, які розміщені на сайті. У спеціальному розділі сайту можна отримати відповіді на додаткові питання і скористатися юридичними послугами фахівців з спадкових справах.

23.02.2017 Верховна Рада України спростила процедуру оформлення спадщини для близьких родичів померлого. Скасовано вимогу про оцінку успадкованого майна, а родичі першого та другого ступеня споріднення не обкладаються ПДФО.

Консультація юриста зі спадкового права:   оформлення прийняття спадщини Консультація юриста зі спадкового права: оформлення прийняття спадщини .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online