Всі способи перевірити диплом про вищу освіту на справжність

  1. Що таке єдиний держреєстр дипломів
  2. Як перевірити справжність диплома в єдиному реєстрі РФ
  3. Інші способи перевірки диплома на справжність
  4. Офіційний письмовий запит
  5. Зразок запиту про справжність диплома
  6. Приклад підтвердження згоди кандидата на перевірку
  7. Довідка
  8. сайт вузу
  9. альтернативні методи
  10. Соц мережі
  11. бесіда

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Необхідність перевірити диплом на справжність за номером або повними даними найчастіше виникає у великих роботодавців, але нерідко убезпечити себе від некомпетентності хочуть і ті, хто наймає дитині репетитора, няню, індивідуального тренера. Підроблені документи про вищу освіту будь-якого рівня пропонують в переходах, Інтернеті і навіть вузах. Було б нерозумно вважати, що потенційні наймачі мешкають на іншій планеті або завжди переходять дорогу в недозволеному місці, а Мережа відвідують виключно, щоб дати оголошення про вакансії, тому їм і в голову не прийде перевірити справжність диплома 19-річного «фахівця зі стажем», два роки тому закінчив магістратуру, а то і аспірантуру МДУ. Тим більше що сьогодні така можливість є.

Що таке єдиний держреєстр дипломів

Якщо раніше перевірити диплом на справжність безперешкодно могли тільки держустанови, підприємства оборонного комплексу і силові структури, то сьогодні це можуть зробити комерційні організації і навіть приватні особи.

Щоб забезпечити роботодавцям високу достовірність інформації про кваліфікацію кандидатів, а також з метою припинення незаконної торгівлі вузівськими «корочками» і боротьби з корупцією з 2013 року на сайті Рособрнадзора абсолютно безкоштовно доступний реєстр дипломів про вищу освіту. Звірившись з ним, можна оперативно упевнитися в дійсності документа, в якому зазначено, що він виданий будь-яким інститутом, університетом або будь академією РФ.

Збір даних про видані вузами та коледжами дипломах, про присвоєння наукових звань і ступенів і навіть про виписку свідоцтв ЄДІ Рособрнадзор почав в 2012 році. Результатом активної роботи стала велика інформаційна база - ФРДО (Федеральний реєстр документів про освіту, кваліфікацію і навчанні), в яку на перших порах увійшли відомості про два мільйони дипломів державного зразка про вищу профосвіту, які були видані випускникам вузів протягом 2010-2011 років.

Згідно з постановою уряду № 729 всі освітні організації ВПО зобов'язані надавати інформацію для єдиного реєстру, тому база планомірно розширюється. Зараз в неї вносяться дані поки до 2009 року, в найближчій перспективі (намічений термін - до 2023 г.) по ній можна буде перевірити на справжність диплом про вищу освіту, виданий починаючи з 1992 року включно. Електронний список поповнюється цілодобово, на 26.12.17 в держреєстрі містилися відомості вже про 12 547 326 документах, дані про нових дипломах надходять в систему не пізніш 60 днів з дня видачі.

Як перевірити справжність диплома в єдиному реєстрі РФ

Щоб перевірити диплом на справжність онлайн, треба:

  1. Зайти на офіційний сайт Рособрнадзора , Проскроліть вниз і в розділі «Актуальні теми» вибрати блок «ФРДО». Необхідність перевірити диплом на справжність за номером або повними даними найчастіше виникає у великих роботодавців, але нерідко убезпечити себе від некомпетентності хочуть і ті, хто наймає дитині репетитора, няню, індивідуального тренера
  2. В відкрилося вікно онлайн-перевірки ввести всі необхідні дані, потім клікнути на «Перевірити наявність відомостей в ФРДО».
  3. Щоб уникнути помилок, можна скористатися розширеної формою пошуку.
  4. Якщо відомостей про диплом не знайшлося, не варто поспішати з висновками.

Можливо, при заповненні були допущені помилки або дані ще не внесені. Можливо, при заповненні були допущені помилки або дані ще не внесені

Перехід на форму зворотного зв'язку - через головну сторінку сайту Рособрнадзора або по цим посиланням . Перехід на форму зворотного зв'язку - через головну сторінку сайту Рособрнадзора або по   цим посиланням

Інші способи перевірки диплома на справжність

Відповідно до встановленої процедури при оформленні на роботу в держструктури, силові відомства, організації та підприємства, пов'язані з державною таємницею та безпекою, запит від наймача обов'язково відправляється в вуз, який зобов'язаний надати всю необхідну йому відправника інформацію. Але що робити, якщо у представників комерційної організації виникли сумніви в оригінальності документів про освіту кандидата або треба перевірити диплом «родом з СРСР» або виданий вже після його розпаду - в 90-х і нульових роках?

Офіційний письмовий запит

Вихід - офіційний запит до вузу, який робиться по письмово оформленим згодою здобувача. Воно додається до бланку і має відповідати вимогам закону про персональні дані і трудового кодексу .

У листі вказуються:

  1. П. І. Б. випускника, документ якого перевіряється.
  2. Серія, № диплома.
  3. Реєстраційний номер.
  4. Дата видачі.

Запит на ім'я проректора або ректора оформляється на фірмовому бланку, завіреному печаткою закладу, і реєструється в вихідних документах.

Зразок запиту про справжність диплома

ТОВ «...»

Г. Москва, вул. ________

Тел. _______

16 серпня 2018 р № 89

Ректору Автономної некомерційної освітньої організації вищої освіти «Алтайська академія економіки і права» ААЕП Ф. І. Про .________

Прошу підтвердити або спростувати факт навчання П. І. Б. в Вашому вузі за фахом ___________________ в період з _______ по ________, а також факт видачі диплома про вищу освіту серія, № __________ від ___________ року.

Копія диплома і доповнення до нього додаються.

Начальник відділу кадрів Рекрутерів С. С.

На перевірку за допомогою такого запиту піде близько місяця. Якщо навчальний заклад відмовляється надати інформацію - за законом вона повинна відповідати навіть на офіційно зареєстровані листи приватних комерційних підприємств - або вуз закрився, а його правонаступника немає, то справжністю диплома можна поцікавитися безпосередньо в Рособрнадзора.

Якщо претендент не дає добровільної інформованої згоди на перевірку відомостей про себе, в університет або інститут можна відправити клопотання про підтвердження або, навпаки, спростування факту видачі диплома конкретної серії і номера без посилання на прізвище і ім'я таємного кандидата. У відповіді теж не будуть значитися паспортні дані відмовника, але вуз напише, чи видавався диплом з позначеними номером і серією.

Приклад підтвердження згоди кандидата на перевірку

Згода на отримання персональних даних від третіх осіб

Я, Ф. І. Про .____________________________, паспорт _______ номер ________,

виданий ____________________________________________________________________

зареєстрований (а) ___ за адресою: ____________________________________________,

даю згоду компанії «...», розташованої за адресою: __________________________,

на отримання моїх персональних даних про освіту у третьої сторони - вузу (назва вищого навчального закладу) ___________________________________,

розташованого за адресою: ______________________________________________,

шляхом надіслання письмового запиту. Отримання персональних даних здійснюється з метою підтвердження обгрунтованості видачі мені диплома про вищу освіту.

Права, що надаються у зв'язку з обробкою моїх персональних даних, мені роз'яснені.

Згода діє протягом шести місяців з моменту його видачі.

П. І. Б., підпис Дата

Довідка

Не всі навчальні заклади, особливо приватні, з готовністю йдуть назустріч роботодавцям і надають такого роду інформацію, але вуз зобов'язаний підтвердити справжність диплома, коли в альма-матер звертається сам випускник. У разі якщо верифікація в інтересах перевіряється, процедуру можна прискорити, попросивши потенційного співробітника пред'явити офіційну довідку, завірену ректором.

сайт вузу

Велика частина вищих навчальних закладів створює власну онлайнову базу випускників, по якій майже завжди можна «пробити» і документи про освіту, відшукавши на сайті вузу відповідний розділ, в якому нескладно перевірити диплом на справжність номеру. Якщо документ справді був виданий, то виводяться відомості про його власника: прізвище, ім'я, по батькові, терміни навчання, факультет і т. Д.

На офіційному сайті Санкт-Петербурзького університету, в підрозділі « диплом СПбГУ »Блоку« Роботодавцям », це можна зробити за QR-кодом, який з 2017 року наноситься в усіх його дипломах.

На офіційному сайті Санкт-Петербурзького університету, в підрозділі «   диплом СПбГУ   »Блоку« Роботодавцям », це можна зробити за QR-кодом, який з 2017 року наноситься в усіх його дипломах

В онлайн-режимі наймачі можуть не тільки перевірити справжність диплома, а й дізнатися про досягнення здобувача за час навчання.

Якщо на сайтах вузів інформація відсутня, це не означає, що випускник липовий: не виключені помилки через недосконалість електронної системи, але найчастіше це свідчення того, що документи про закінчення університету не видавались або були отримані нелегально, простіше кажучи, куплені за подібною ціною .

альтернативні методи

Всі вони схожі способам роботи приватного детектива або дослідної ворожки, але можуть принести більш-менш показові результати, коли невідомий номер диплома.

Соц мережі

Дані, зазначені в профілі кандидата, звичайно, не стовідсоткова гарантія справжності його диплома, а всього лише непрямий аргумент «за». Активні користувачі соціальних соцмереж в курсі, що наступний крок менеджера з персоналу після знайомства з резюме - вивчення сторінки здобувача «ВКонтакте», Facebook, «Однокласниках» і т. Д., Тому можуть внести в віртуальну анкету відомості, що відповідають інформації, що міститься в фейковий дипломі.

В якості підтвердження більше підходить список друзів: якщо в ньому багато випускників того ж вузу, диплом якого представив кандидат, швидше за все, він дійсно його закінчив. Але знову ж таки - не факт: це не доводить, що претендент благополучно завершив навчання, а не був відрахований, скажімо, з останнього курсу, так і не захистивши ВКР . Такий епічний провал зовсім не заважає йому підтримувати хороші відносини з екс-одногрупниками або колишніми однокурсниками.

бесіда

Вимагає від інтерв'юера певної підготовки. Для початку треба зібрати інформацію про факультет, викладачів, тонкощах порядку навчання, щоб мати можливість порівняти її з відповідями майбутнього співробітника на питання про вузі, які задаються виключно з метою перевірити справжність диплома, а не підтримати високоінтелектуальну світську бесіду. Студент, чесно і старанно провчився на бакалавра мінімум чотири роки, знає інститут уздовж і поперек і на каверзні запитання відповість без запинки.

Ще один нестандартний варіант визначити справжність диплома - поговорити (необов'язково особисто, можна і по телефону) з методистом кафедри або факультету, попросивши його дати усну характеристику випускника або заручитися згодою найближчим часом надіслати письмову. Якщо такого студента не пригадують і не знаходять в списках, це серйозний привід засумніватися і подумати, а чи був хлопчик?

Якщо побоювання серйозні, краще вдатися до більш надійним способам: офіційним запитом, перевірку диплома за номером в держреєстрі, електронного листа в Рособрнадзор.

Але навіть найефективніший метод не допоможе підтвердити справжність диплома про вищу освіту, виданого випускнику відомчих вузів - інститутів, університетів і академій федеральних служб охорони, безпеки, зовнішньої розвідки. В інших випадках доступні і безкоштовні способи перевірити диплом на справжність гарантують практично стовідсотковий успіх.

Якщо такого студента не пригадують і не знаходять в списках, це серйозний привід засумніватися і подумати, а чи був хлопчик?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online