Московські інваліди-колясочники можуть знайти "зручну" станцію метро онлайн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Сергій Фадеічев

На порталі "Метро для всіх" запустили інтерактивну карту підземки з позначенням станцій, доступних для маломобільних груп населення. Про це M24.ru повідомили в адміністрації порталу. На карті можна буде дізнатися, які станції найбільш пристосовані для інвалідів-візочників, а також прокласти маршрут, зручний людям з обмеженими можливостями або мамам з колясками.

На карті можна переглянути інформацію про доступність кожної станції для маломобільних громадян. Йдеться про наявність ліфтів, кількості ескалаторів, виходів. Можна дізнатися навіть число сходинок в переходах між станціями. "Складено список з десятків показників, за якими ми провели оцінку: від простого" де є ліфти ", до більш складного" яка мінімальна ширина проходу на станції "Калузька", - пояснили в адміністрації проекту.

Крім того, запущено мобільний додаток, правда, поки для тільки для пристроїв на платформі Android , Яке дозволяє знайти найближчий вихід на карті, подивитися схеми станцій, прокласти маршрут і дізнатися параметри його доступності. Після первинного завантаження даних програма не потребує підключення до інтернету.

За інформацією з порталу, більшість маршрутів, доступних для інвалідів-візочників, знаходиться на станціях Арбатсько-Покровської та Люблінсько-Дмитрівській ліній. В цілому найбільш пристосованою для громадян з обмеженими можливостями вважається Бутовська лінія. Головними проблемами для маломобільних пасажирів як і раніше залишається відсутність ліфтів, недостатня кількість пандусів, повсюдна установка дверей на входах і виходах з метро, ​​а також наявністю на багатьох станціях застарілих турнікетів, які не пристосовані для входу інвалідів-візочників.

Посилання по темі

Відзначимо, що в московській підземці працює центр допомоги маломобільних пасажирам, проект був запущений в кінці 2013 року. Його працівники допомагають пересуватися людям з обмеженими можливостями, пасажирам з дітьми та літнім людям. Співробітники Центру чергують на 80 станціях московського метро. Вдатися до їх допомоги можна, перебуваючи на будь-якій станції підземки. Для цього необхідно подати заявку на обслуговування по телефону підтримки 8 (495) 622-73-41 або в спеціальному розділі на сайті підземки.

Нагадаємо, з 2014 року в Москві реалізується програма "Транспорт Москви без кордонів". Її завдання полягає в створенні безбар'єрного транспортної середовища для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями.

Анатолій Федотов

сюжети: метро 2020 , Новини Міста Довіри

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online