Реєстрація (прописка) без права на житлоплощу

  1. Види реєстрації на житловій площі
  2. Прописка без права на житлоплощу
  3. Реєстрація без права на житлоплощу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Російській Федерації реєстрація на житлоплощі регулюється чинним законодавством і є обов'язковою для всіх громадян Росії, а також для нерезидентів - громадян інших країн, які прибули на тривалий період проживання в РФ.

Види реєстрації на житловій площі

У Російській Федерації реєстрація на житлоплощі регулюється чинним законодавством і є обов'язковою для всіх громадян Росії, а також для нерезидентів - громадян інших країн, які прибули на тривалий період проживання в РФ

Існує два види реєстрації на житлоплощі:

  • реєстрація в житловому чи іншому приміщенні, де громадянин тривалий час знаходиться. В цьому випадку реєстрації підлягають громадяни, які перебувають за місцем перебування понад 90 днів.
  • реєстрація за місцем постійного проживання громадянина РФ . В цьому випадку зареєструватися необхідно протягом семи днів, з моменту зміни постійного місця проживання.

Реєстрація може бути здійснена на підставі заяви власника житлового приміщення або особи, що проживає за місцем свого тимчасового проживання.

Прописка без права на житлоплощу

У Росії прописка без права на житлоплощу здійснювалася на підставі вже недіючих правил, які застосовувалися в СРСР. Незважаючи на скасування інституту прописки в дев'яностих роках 20-го століття, фактично нічого не змінилося. Слово «прописка» замінили словом «реєстрація».

Незважаючи на фактичну підміну понять, свої нюанси у прописки без права на житлоплощу, звичайно, були. Розглядати їх не має сенсу через зміну законодавства.

Реєстрація без права на житлоплощу

Постановою Уряду РФ № 713 здійснюється реєстрація громадян, відповідно до якого регулюються відповідні правила. Позначку в документах про те, що дана процедура є реєстрацією без права на житлоплощу, ніхто не робить.

Необхідно знати, що кількість зареєстрованих на житловій площі впливає на вартість комунальних послуг , Збільшуються такі платежі: оплата послуг за опалення, водовідведення, електрику (при відсутності електролічильника), газ. Даних витрат можна уникнути, встановивши лічильники, що вимірюють перераховані вище витрати. В цьому випадку ви платите за фактичними витратами, а не за нормативами; які завжди завищені.

У разі реєстрації громадянина в приватизованому житловому приміщенні проблем особливих не виникає. Ви зможете його в будь-який момент «виписати», т. Е. зняти з реєстраційного обліку .

Неприємним сюрпризом може бути реєстрація неповнолітньої дитини до 14 років громадянином, якого ви зареєстрували «на свою біду». Реєстрація дітей вашої згоди не вимагає, а здійснюється самим, тепер уже зареєстрованим, громадянином. При виникненні будь-яких розбіжностей виписати вашого мешканця проблем не складе на відміну від дитини. У гіршому випадку доведеться звертатися до суду самостійно або звернутися до компетентних фахівців, тобто - в юридичну компанію.

З реєстрацією без права на житлоплощу в неприватизованій приміщенні все складніше. Якщо приміщення, в яке ви зареєстрували громадянина, не є приватизованим, ви ризикуєте отримати цілий букет проблем.

По-перше, якщо ви будете займатися приватизацією, то в приватизації можуть брати участь всі зареєстровані громадяни. Для того, щоб зареєстрований мешканець не претендував на участь в приватизації, вам необхідно отримати від нього письмову відмову завірений нотаріально.

Зареєстровані неповнолітні беруть участь в приватизації в обов'язковому порядку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online