УралТЕСТ Сертифікат відповідності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З метою захисту споживача, встановлено, що продукція, яка надходить на ринок Росії, повинна бути відповідного її виду якості З метою захисту споживача, встановлено, що продукція, яка надходить на ринок Росії, повинна бути відповідного її виду якості. Це якість підтверджується офіційно. А підтвердженням служить сертифікат відповідності на продукцію системі ГОСТ Р або Технічним регламентам.

На митниці при імпорті сертифікат відповідності на продукцію в Єкатеринбурзі допомагає контролювати її якість для пропуску на російський ринок. Він являє собою доказову базу для споживача, що продукція не шкодить здоров'ю і життєдіяльності людей. Для деяких товарів встановлена ​​обов'язкова сертифікація.

Перелік в регіоні Урал (в Росії) такої продукції затверджений Постановою № 982 від 01.12.2009р. Останній раз в нього вносилися зміни 13.11.2010г. Сертифікат відповідності Технічному регламенту на продукцію в Єкатеринбурзі на увазі те, що товар потрапляє під область дії певного Технічного регламенту. З ініціативи виробника або імпортера на товари, які не ввійшли до переліку обов'язкової сертифікації в регіоні Урал, можна оформити добровільний сертифікат відповідності на продукцію в Єкатеринбурзі.

Також по російському законодавству можна мати одночасно і добровільний сертифікат, і декларацію про відповідність, яка оформляється обов'язково, якщо ваша продукція потрапляє до переліку обов'язкового декларування. Видається сертифікат відповідності на продукцію в Єкатеринбурзі органом або центром по сертифікації, акредитованому в Росстандарта саме на той вид продукції, яку вам потрібно сертифікувати.

Процес видачі сертифіката відбувається в кілька етапів. Спочатку потрібно подати заявку. Фахівці органу з сертифікації розглядають її, спираючись при цьому на представлені додатково документи та законодавчі акти. Визначається код ОКП, по якому з'ясовується, чи входить ваша продукція до переліку обов'язкової сертифікації в регіоні Урал, і чи потрібно на неї обов'язковий сертифікат. На підставі поданих документів, провівши аналіз нормативно-технічної та іншої необхідної документації, робиться висновок, чи є можливість сертифікувати дану продукцію.

На цьому перевірка якості товару може бути і закінчена, якщо обрана спрощена схема сертифікації (схема №9). Таким чином, оформляється сертифікат на партію. Однак таке можливо не для всіх товарів. Найчастіше потрібні і подальші додаткові випробування. При оформленні сертифіката на контракт або сертифіката на виробника в основному використовуються схеми № 2, 7, 3 і 3а. Всі вони мають на увазі обов'язкове проведення випробувань продукції в акредитованій лабораторії.

Методи досліджень і оцінка їх результатів строго регламентовані Держстандартом. В результаті такої перевірки видається протокол сертифікаційних випробувань, в який заносяться всі показники. І після оцінки всіх цих результатів експерт робить висновки про те, чи відповідає продукція встановленим обов'язковим нормативам і вимогам. І якщо всі показники в нормі, то оформляється сертифікат відповідності на продукцію в Єкатеринбурзі.

Варто звернути увагу, що якщо ваша продукція потрапляє ще і в перелік обов'язкової сертифікації в регіоні Урал будь-якої з систем сертифікації (пожежна, санітарно-епідеміологічна, екологічна, карантинна, фітосанітарна і інші), то в першу чергу доводиться отримувати сертифікати в цій системі . Так як їх необхідно надавати разом з основним пакетом документів для видачі сертифіката відповідності на продукцію в Єкатеринбурзі. Це може бути, наприклад, Свідоцтво про державну реєстрацію ТЗ (яке після 01.07.10г., Коли вступив в силу Митний Союз, замінило СЕЗ і реєстраційне посвідчення РФ), експертний висновок Росспоживнагляду (яке замінило Відмовні листи Росспоживнагляду), сертифікат пожежної безпеки, екологічний сертифікат і т.д.

Якщо дані документи відсутні, а вони для вашого товару обов'язкові, то це цілком може бути причиною відмови у видачі сертифіката відповідності на продукцію в Єкатеринбурзі. Щоб такі ситуації не виникли, краще попередньо з'ясувати, який комплект документів необхідний для вашого виду продукції. І заздалегідь подбати про правильне їх оформленні.

Тільки при наявності всіх документів можливе проведення обов'язкової сертифікації. Їх перелік в регіоні Урал можна з'ясувати у фахівців нашого сертифікаційного центру Уралтест. Зверніть увагу на те, що сертифікат відповідності на продукцію в Єкатеринбурзі оформляється на жовтому бланку, якщо він обов'язковий, або на синьому бланку, якщо він добровільний. Він повинен містити таку інформацію:

  • номер реєстрації сертифіката;
  • назва сертифікаційного органу, який видав сертифікат;
  • дата видачі та строк дії сертифіката (на виробника - від 1 до 3-х років, на контракт - 1 рік);
  • найменування продукції, коди ОКП і ТН ЗЕД;
  • нормативні документи, за якими видано сертифікат;
  • дані про виробника продукції;
  • додаткові дані про товар (при необхідності).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online