Про любов і образи | Павло Зигмантовіч

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На просторах інтернету виявив замітку   Марії Летучёвой На просторах інтернету виявив замітку Марії Летучёвой . Замітка здалася цікавою. З тих, знаєте, з якими не погоджуватися хочеться, а поміркувати, подумати, пошукати свої варіанти. Подискутувати, може бути.

Вирішив поділитися.

Сардечна запрашаю.

Що є любов? А що є - пара? І чому - образи?

Є приголомшливе в своїй простоті думку, яке, на мій погляд, добре розставляє речі на свої місця і допомагає вирішити мноооогіе непонятки, яких в світі взаємин предостатньо. Авторство ідеї належить психологу Петрушин Сергію, вільний виклад - моє)))

Отже, зайдемо з простого. У нас є - що? Мізки, або наша розумна думалка-решалка. У нас є серце - душа, вмістилище почуттів. І є - тварина початок, тіло, зокрема - сексуальність. Три найважливіші сфери нашого людського життя. І тут я б нізащо на світі не стала вибудовувати будь-яку ієрархію - все три сфери равноважние.

У відносинах задіюються всі ці три сфери:
-Інтімная, або сексуальна;
-Душевная, або почуття, близькість;
-Соціальна, або договірна.

У гарній парі є всі ці 3 складові:
-секс
-Блізость
-Вибір і договір

І це дуже чудово !!

А чи може бути, наприклад, щось одне ?? Так ось, нівапрос !!

Є люди, яких просто - хочеться. На рівні звірячого бажання. Як каже моя улюблена подруга, «зловити і трахати». При цьому ні дітей з ними хрестити, ні про зірок говорити якось не хочеться. Не виходить і все. А секс офігенний.

Є люди, ставлення до яких дуже душевне. Як стверджує той самий подруга (Улечка, мур-мур!), «Обійняти і плакати». Симпатія, дружба, прихильність, ніжність і інші теплі почуття. Спільність цінностей та інтересів, на основі яких ця симпатія і виникає. Тому до речі і кажуть, що любов не буває не-взаємною. На відміну від закоханості. Тому що любов, вона з цієї сфери, про те, що у нас спільного. А в закоханості присутній большааааая частина сексуальної складової. І це бажання може бути взаємним, а може і не бути. Хоча і на цей рахунок є різні думки ...

Є люди, з якими можна класно домовлятися. Ти мені робиш ось це, я тобі це. Зустрічаємося о такій-то, з метою такої-то. У разі невиконання - відповідальність сторін така. Нічого особистого. Нормальний ділову розмову. І теж - про деяку частину взаємин.

У відносинах також можуть бути задіяні дві сфери.

Та ж закоханість, наприклад, робить глибину близькості просто зачаровує. Коли відчуваємо один одного з напівзітхання, можемо спілкуватися на рівні ультразвуков, і взаєморозуміння просто телепатичне. Тому що - на рівні тіла.

Або, наприклад, можна реалізовувати якісь спільні проекти з тими, хто тобі близький і дорогий, дуже приємне і взаємно збагачує заняття. Книжку написати, тренінг провести, в похід сходити. І результат офігенскій, і процес особистісно значущий.

Та й про секс вобщем-то часто доводиться домовлятися. Якщо це не миттєвий порив, а більш-менш тривалий зв'язок.

Фігня, складності та непорозуміння у відносинах починаються якраз тоді, коли ми плутаємо одне з іншим, «тепле з м'яким». Приклади? Будь ласка.

«Ти обіцяв, і не зробив. Ти мене не любиш! »І це не маніпуляція (ну не зовсім маніпуляція) - особисто я в такій ситуації можу відчувати себе глибоко нещасною, скривдженою, нелюбимої. А по факту - йде змішання договірної сфери (того, що «від розуму») зі сферою почуттів, душі. Але ці речі ніяк не пов'язані !! Як каже Габріель Гарсіа Маркес, «Тільки тому, що хтось не любить тебе так, як тобі хочеться, не означає, що він не любить тебе всією душею». Проблема не в сфері почуттів, а в сфері домовленостей - ось там її і треба вирішувати.

«У нас охололи почуття, пристрасть вже не та. Напевно ми вже не любимо один одного ... »- знову лажа! Так, з часом пристрасть подостивает, та й складно бути весь час на піку сексуальної активності. Але любов-то тут при чому ?? Відповідно і рішення - в тому, щоб урізноманітнити сексуальне життя з партнером, або тупо відпочити один від одного - освіжити відчуття. А не в тому що «пройшла любов».

«Я тебе трахаю, тому що ти живеш у мене і на мої гроші». Мда ... Спроба вирішити сексуальні труднощі через домовленості, тим більше такі, швидше за все посилить ситуацію до взаємного відрази ...

Я вже не кажу про такі прості речі, коли ми плутаємо інтерес і симпатію до людини з закоханістю, а закоханість з любов'ю - прикладів більш ніж достатньо.

Особисто мені стає сильно простіше, коли я поділяю.

Наприклад, окремо гідно згадки поділу сфери почуттів - і сфери сексу. Пам'ятаю, я сама опрацьовувала не так давно це вірування. Після чого і з почуттями, і з сексом стало все на свої місця.

Я, пам'ятається, тоді написала:
«Секс - це просто секс.

Як часто ми наповнюємо його смислами і змістами, дуже далекими від того, чим власне секс є. Вірність і зрада, любов і престиж, спорт або помста ... все що завгодно!

А ще - найстрашніші табу, увечащім життя - і самі перебільшені очікування неймовірного, ексклюзивного щастя, реального щастя в житті не додають.

А секс - це просто секс. Чи не нице - і не вища, чи не брудна - не чисто, чи не соромно - не чудового, не порожні - не наповнює, що не грішне - не святий, не любов і не повинність ... Секс - це просто секс.

Поєднання спраглих ».

Резюме.
Пара тримається на трьох китах:
-Вибір, домовленості.
-Блізость, почуття.
-Секс.

Складнощі в парі можуть виникати в якийсь із цих сфер, і це нормальна частина життя. У глухий кут ми заходимо, коли починаємо змішувати різні сфери, і труднощі, що виникли в одній з них, вирішувати засобами, придатними для іншого.

Навіть при відсутності якоїсь з цих трьох складових відносини - можливі. І чудові відносини !! Як говорить той же Сталкер, «не треба плутати сім'ю (договірні відносини), пару (близькість душевну) і проживання під одним дахом (близькість територіальну, фізичну). Ось і я про те ж.

І вже якщо говорити про мене - я можу захотіти чоловіка до тремтіння, тільки подивившись на його руки)))) Можу відчувати величезну ніжність, коли я йду поруч з ним вечірнім містом. Але при цьому - абсолютно не представляти якогось спільного побуту.

Або - говорити про високе і сокровенне, навіть не бачачи один одного. Розуміти і приймати. Відчувати і довіряти. Розвиватися в загальному напрямку. А секс? Що ж, іноді сексуального партнера знайти простіше, ніж хорошого співрозмовника і близького друга ...

Або - спільно виховувати дітей, цілком шанобливо і дбайливо один до одного домовлятися про важливе для нас, підтримувати один одного в складні моменти, навіть розлучившись як пара.

Можна, можливо. І тому я не буду знецінювати ці відносини, називати їх «несправжніми» і викидати зі свого життя. Тому що це мій кайф, чорт забирай! і це теж - любов.

Хоча, звичайно, хочеться всього і відразу)))) але це вже від жадібності))))

До речі, щодо своїх варіантів ... Я останнім часом вважаю, що «китів» у пари взагалі два - інтерес один до одного і радість. А вже звідси випливає все інше.

А у мене все, спасибі за увагу.

Що є любов?
А що є - пара?
І чому - образи?
У нас є - що?
А чи може бути, наприклад, щось одне ?
Приклади?
Але любов-то тут при чому ?
А секс?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online