Як переоформити авто правильно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

автошкола Маріуполя «За кермом» вирішила підготувати тему, яка може стати в нагоді кожному власнику автомобіля.

Дуже важливо в даному процесі, щоб обидві сторони не залишилися обдуреними. В такому випадку, варто бути максимально обізнаним, уважним.

Отже, перше питання, яке цікавить всіх бажаючих придбати старий автомобіль - які документи слід оформити, щоб перереєстрація транспортного засобу пройшла як по маслу:

  • Паспорт, ідентифікаційний код продавця / покупця
  • Технічний паспорт «залізного коня»
  • Офіційний документ, що підтверджує право власності (спадок / купівля-продаж авто / нотаріальний договір / дарчий інше)
  • Заява на перереєстрацію (оформляйте на місці)
  • Оцінка вартості машини (в разі, якщо при продажу автомобіля необхідно виплатити податок)

Здавалося б, не такий великий список, але все «папірці» слід мати при собі, коли зверніться за допомогою безпосередньо в Сервісному Центрі МВС України.

Для вас також доступна можливість оформити договір купівлі-продажу на безкоштовній основі. Майте на увазі, що всі сервісні центри МВС без винятку повинні допомогти водієві при заповненні даного документа. Такі бланки не закінчуються, так що отримуючи відмову, співробітники МВС порушують права громадян.

Розбирайтеся з виниклою ситуацією на місці, або телефонуйте за номером телефону в центр МВС: (044) 290-19-88.

Як теоретичний продавець, повинні знати, що будете зобов'язані надати авто на огляд експерту, щоб той перевірив працездатність транспорту, виявив наявність деформацій, поломок. Також експертиза проводиться для визначення арештів, фахівець перевіряє, наскільки точно номерні знаки відповідають кузову. Такі особливості не обов'язково тестувати, потрібно тільки в тому випадку, якщо покупець виявляє бажання. Природно, це в його інтересах, дізнатися всі недоліки до моменту придбання, щоб не залишитися «в дурнях».

Безпосередній процес переоформлення проходить в кілька етапів:

  • Заздалегідь готуєте копії всі необхідні документи
  • Продавець з потенційним покупцем під'їжджають до центру МВС спільно; на руках у нинішнього власника повинні бути присутніми документи
  • На місці визначаєтесь з фахівцем, який буде вільний на момент приїзду, зможе допомогти в переоформленні
  • Складаєте договір купівлі-продажу
  • Передаєте документи співробітнику МВС
  • Проходить перевірка, яка займе за часом не більше 10 хвилин
  • Протягом 20 хвилин для нового власника готується пакет документів, номерні знаки

Але перш, ніж зробити подібний вчинок, вивчіть свої права, щоб виключити виникнення ситуацій з корупцією (хабарництвом). Не створюйте провокаційних моментів, які можуть бути використані в подальшому проти вас.

Слід попереджати про те, чи були історії, пов'язані з арештом авто, його розшуком, зміною номерів інше. В такому випадку, при виявленні цих ситуацій, авто можуть відвезти на штраф-майданчик.

Оцінку вартості авто можете не проводити в разі, якщо продаєте авто перший раз за рік, тільки якщо це не перший продаж.

Звичайно, старі номери можна залишити, але при дотриманні декількох умов. Звичайно, за згодою колишнього власника автомобіля. Також номери повинні відповідати правилам ГОСТ.

Таке рішення, як продаж надійного, вірного, улюбленого автомобіля - досить важкий крок, що вимагає відповідальності, знань, рішучості.

Не варто боятися того, що будете проходити цей шлях вперше, не має достатньо досвіду. Звертайтеся до нас за допомогою, фахівці автошколи «За кермом» готові поділитися власними знаннями, провести безкоштовну консультацію, надати необхідну інформацію.

Приходьте на навчання, записуйтеся в будь-який діючий офіс автошколи Маріуполя, Сєвєродонецька.

Записуйтеся на заняття в групу вихідного дня, в будні в будь-який зручний для вас час. Набір відбувається на постійній основі. Регулярно контактні менеджери готові прийняти нову заявку на навчання.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online