Напередодні виборів в Дніпрі відбувається тиха зачистка операторів ринку зовнішньої реклами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

9:27

Наявність власних рекламних конструкцій часто є одним з основних аргументів у передвиборній гонці. У кого бордів більше, той і «сильніше».

Того ж, хто власних конструкцій не має, найчастіше за вказівкою згори просто позбавляють права на рекламу. У Дніпрі ділити ринок зовнішньої реклами під майбутні вибори почали вже сьогодні, рекламні конструкції активно концентрують в «потрібних» руках.

На підтвердження цієї тези можна навести кілька прикладів. По-перше, відбулася зміна власників двох великих операторів рекламного ринку - ТОВ «Трістар Плюс» і ТОВ «Атма-Ньюс». По-друге, мерія переглянула своє ставлення до білбордів Загіда Краснова.

Спочатку про зміну власників. За даними Єдиного держреєстру юросіб, до 7 лютого 2018 року ТОВ «Трістар Плюс» розташовувалося на вул.Бородинська, 27 в Дніпрі. Його засновниками були Юрій Біланов і Євгенія Безсонова. Біланов був також і керівником, і підписантом фірми.

7 лютого адресу реєстрації ТОВ був змінений на пр.Гагаріна, 43 (торговий центр «Leto»). Засновниками стали житель Ізраїлю Ігор Бірман (78%) і житель Дніпра Олександр Олядрук (22%). Безсонова з засновників перекочувала в директора, Юрій Біланов залишився в скромному статусі підписанта.

ТОВ «Атма-Ньюс» до 16 лютого 2018 року очолював Андрій Капусто, засновником виступала компанія «Консалт Системз Лтд». 16 лютого і керівником, і засновником став Володимир Ясько.

Цікавий і показовий нюанс - 22 грудень 2018 року, за три тижні до зміни власників в «Атма-Ньюс», на сайті Дніпровського міськради з'явився проект рішення виконкому «Про демонтаж рекламних засобів»

В проекті ( завантажити ) Мова йде про підлягають знесенню (через закінчення терміну дії дозволів на установку) 49 окремо розташованих рекламних конструкціях, що належать «Атма-Ньюс». Подейкують, що фірма кілька разів зверталася до мерії з проханням продовжити термін дії дозволів, але отримувала невмотивована відмова. А після більш явного «натяку» - проекту рішення про демонтаж - власники «Атма-Ньюс» вирушили «домовлятися» - продавати свої частки.

Нові власники «Атма-Ньюс» та «Трістар Плюс» - Ігор Бірман, Володимир Ясько і Олександр Олядрук - люди з оточення бізнесмена Геннадія Корбана.

Ігоря Бирмана безпосередньо БюроUA згадувало як співзасновника ТОВ «ГУМ» (власника відомих всіх ТРЦ «Пасаж» і «Library»), власника інвестгрупи «Троя» (співзасновника ТОВ «Аксельхоф» - власника однойменного готелю в Дніпрі »і власника« Wildman Capital Group Inc »(ТРЦ« Європа »).

Володимир Ясько згадувався нами як співзасновник «Дан-Панорама». Знайти його ім'я можна і в документах скандально відомих фірм - комбінаті Допсок, «Славутич-Лізинг», «Пріватпромінвест», «Готель« Асторія », в тому ж ТОВ« ЦУМ »,« Стар Реал Істейт »та багатьох інших. В останньому разом з Ясько бачимо і Олександра Оледрука.

Що стосується ситуації навколо лідера партії «Громадська сила», депутата Дніпровської міськради Загіда Краснова, то щодо його влада різко змінила гнів на милість.

По-перше, майже непоміченим для громадськості пройшло призначення пов'язаних з Красновим людей на ряд керівних посад в профільному КП «Земград».

По-друге, що мають відношення до Краснову і його людям рекламні конструкції вийшли із зони токсичності і стали законними.

28 грудня 2017 року виконком Дніпровського міськради прийняв рішення «про амністію» №1073.

Цим рішенням, по-перше, були внесені зміни в рішення виконкому №365 від 1 вересня 2016 року в частині виключення з нього пункту 1.2., Яким раніше були відкликані дозволу на розміщення 5 конструкцій, виданих ТОВ «Алесан», і 6 конструкцій, виданих ТОВ «Сілла».

По-друге, рішення від 28 грудня 2017 визнало такими, що втратили силу ряд рішень виконкому від серпня та вересня 2017 року.

Августо-вересневі рішення скасовували дозвіл на розміщення рекламних конструкцій (власник у всіх випадках не вказано, наводиться тільки 21 адрес), а також припускали демонтаж білбордів по 8 адресами. З усіх адрес нам вдалося ідентифікувати чотири. Конструкції, розташовані за цими адресами, належать «Алесан» і «Альфа-А».

Допомогло автору в цьому його розслідування трирічної давності «Дніпропетровський міськводоканал витрачає гроші на розміщення реклами на неіснуючих бордах», в якому детально описана схема з відмивання бюджетних грошей через розміщення соціальної агітації на рекламних конструкціях, що не існують на момент розміщення в природі. Конструкції належали фірмам з оточення Загіда Краснова. У статті можна знайти і «Алесан», і «Альфа-А».

Поминали ми ці фірми і в матеріалі БюроUA «Наочно про корупцію: як працює ринок зовнішньої реклами в Дніпропетровську».

ТОВ «Сілла» має відношення до тієї ж «команді Краснова». Його засновниками значаться «права рука» Краснова Андрій Баско і син Загіда Краснова, депутат Дніпровської міськради Руслан Краснов.

Таким чином, можна обґрунтовано припускати, що Краснову вдався якийсь «політичний бартер» з командою Філатова-Корбана, і його на накой-то термін перевели в розряд «благонадійних».

Що стосується згаданих вище двох інших операторів рекламного ринку, то вони, не маючи в міськраді власної фракції, були, судячи з усього, змушені погодитися на умови по зміні власника.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online