Історія одного з найнебезпечніших недобудованих будинків Дніпропетровська

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

15 січня 2013, 19:09 Переглядів: 15 січня 2013, 19:09 Переглядів:   Важезні блоки можуть зірватися на перехожих

Важезні блоки можуть зірватися на перехожих. Фото: Я. Маркін.

У Дніпропетровську по одній з найжвавіших вулиць пішоходи ходять з ризиком для життя. На проспекті Гагаріна, 58 розвалюється недобудована п'ятиповерхівка, зведена в приватному секторі. Одна зі стін на третьому поверсі, що складається з сімдесяти 30-кілограмових блоків газобетону, обрушилася 20 грудня, поховавши під собою стояла внизу "Волгу". Господар машини, Ігор Дудов, що живе по сусідству з аварійним будинком, каже: найгірше те, що будівництво нависає над тротуаром, де кожен день на навчання ходять студенти, ніякої огорожі навколо недобудови немає, і в один момент важезні блоки можуть зірватися на перехожих!

"Перший раз в 2010 році стіна на четвертому поверсі впала на теплицю за будинком - я пішов звідти буквально за 5 хвилин до того, як все сталося! Коли на голову почали падати блоки, ми викликали міліцію, МНС. Вони сказали:" Трупів немає " , - і відмовили в порушенні справи. а 20 грудня почув гуркіт, виходжу на вулицю, а машина під завалом. Я, дружина, внучка, пішоходи на вулиці - ми ходимо під смертю! " - розповідає Ігор Дудов.

Історія, ця, каже чоловік, почалася в 2003 році - тоді громадянин Азербайджану Мархамат Башир-огли Баширов в якості спадщини отримав півбудинку, інша половина якого належить родині Дудова, і затіяв будівництво. "Спочатку банк будував, потім склад фармацевтичний, в загальному, на продаж. Набрав кредитів, але в 2008 році все закинув і поїхав в Баку. На майно наклали арешт. Будинок побудований на піску, тому руйнується навіть від сильного вітру. А адже за нормами будівлі в 5 поверхів в приватному секторі будувати просто не можна! ", - розводить руками Ігор Дудов.

"Дозвіл на будівництво видає інспекція ДАБК. На наш запит інспекція відповіла, що ними отримано рішення міськради №59 / 36 від 19.09.08, яке дозволяє реконструкцію і будівництво будинку на Гагаріна, 58. Але воно не є остаточним. Якщо воно і приймалося щодо цієї земельної ділянки, то обов'язковим пунктом в цих рішеннях є момент одержання дозволу ДАБК. Людина, яка проводив будівельні роботи, повідомив нас тільки про отримання дозволу міськради. Подальша його законність (перевірка дотримання вимог) лежить в сфе ре компетенції ДАБК. Ми, як орган місцевого самоврядування, не маємо повноважень контролю за проведенням будівельних робіт. Усі вони сконцентровані в обласній інспекції ДАБК ", - пояснив головний спеціаліст відділу житлово-комунальних відносин Жовтневого райради Ігор Мєшков.

У облінспекціі ДАБК нам повідомили, що поки не готові відповісти на питання, чи є дозвіл на будівництво п'ятиповерхівки в приватному секторі. Редакція "Сегодня" направила в організацію офіційний запит.

Продати будинок який виїхав забудовник не може. "Будинок не прийнятий в експлуатацію, там немає каналізації, а у тутешніх газопроводу, водопроводу та електромережі просто немає необхідних потужностей (тиску в трубах, напруги), щоб" живити "будівлю", - говорить сусід Ігор Дудов.

"Нічого не знаю, я дуже зайнятий", - відмовився спілкуватися з нами брат власника недобудови Раміс Агаєв, який працював на будівництві виконробом.

ФОТО: У Дніпрі цеглини і шматки бетону падають на людей і машини

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Історія одного з найнебезпечніших недобудованих будинків Дніпропетровська". інші Новини Дніпра дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Маркін Ярослав

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online