Перспективи нерухомості Берліна: що буде з житлом німецької столиці в самому найближчому майбутньому »Silver Property: ціни на нерухомість в Німеччині, покупка і продаж нерухомості в Німеччині, купити квартиру в Німеччині, зарубіжна нерухомість.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нерухомість Берліна відноситься до однієї з найбільш гнучких. Чисельність населення цього міста зростає на 35 - 45 тисяч чоловік в рік. Велика його частина є молодими фахівцями, які шукають роботу. Збільшується і ВВП - на 4,6% в 2016 році, що більше на 1,3% по країні.

Все це впливає на попит і, як наслідок, вартість об'єктів нерухомого майна в сторону підвищення. За 5 років ціна квартир і житлових будинків зросла більш ніж в 2 рази і склала близько 4 тисяч євро за один кв. м. «Злетіла» і орендна плата за житло - на 70% або приблизно 10 євро за один кв. м в місяць.

Офіційно в Берліні виділяється 12 округів, які складаються з 96 районів. Сьогодні ми поговоримо про те, що чекає нерухомість цього населеного пункту.

Ліхтенберг

Ліхтенберг

У народі Ліхтенберг називають «Берліном в мініатюрі». Він є самим швидкозростаючим за чисельністю населення округом - якщо взяти відрізок часу з 2015 по 2030 рік, то до його кінця цей показник досягне 10%.

Що стосується вартості нерухомості, то зараз:

  • покупка житла - 4, 010 тис. євро за 1 кв. м;
  • його оренда - 10,30 євро за 1 кв. м в місяць.

А в загальному за 10 років цей показник зріс більш ніж на 40%.

У Ліхтенберзі буде побудовано вісім тисяч квартир. Це 3 тис. На 100 тис. Жителів у порівнянні з 900 на 100 тис. Жителів по Берліну.

Марцан-Хеллерсдорф

Марцан-Хеллерсдорф

В районі Марцан-Хеллерсдорф можна зустріти дуже багато наших співвітчизників. Цей округ буквально напханий одноманітними панельними будинками, які були зведені ще в 50-і рр. XX століття. Але влада всіма силами намагаються виправити настільки неприємну ситуацію для сучасних людей.

З огляду на це, цілком логічна і дешевизна нерухомості:

  • придбання житла - 3, 315 тис. євро за 1 кв. м;
  • його тимчасове використання - 8 євро за 1 кв. м в місяць.

У Марцан-Хеллерсдорф планується поява двох тисяч квартир.

Мітте

Мітте - це «округ багатіїв», так як:

  • покупка житла - 6,750 євро за 1 кв. м;
  • проживання в ньому - 15,50 євро за 1 кв. м в місяць.

У ньому знаходяться бундестаг і бундесрат, посольства, головні офіси не тільки німецьких, але і міжнародних компаній.

Крім того, що Мітте є комерційним центром, він ще і зосереджує в собі більшу частину культурних цінностей, в тому числі, Потсдамскую площа, Хакськіх двори, Александрплац. Тому сюди приїжджають не тільки представники бізнесу, а й туристи.

За інформацією з такого авторитетного джерела, як BerlinHyp, зараз в цьому окрузі реалізується понад сорока проектів, які передбачають будівництво шести з половиною тисяч квартир. Їх вартість буде варіюватися в діапазоні від 3,5 до 15 тисяч євро за один кв. м.

Нойкельн

Робочі мігранти - це близько чверті населення Нойкельн. Їх сюди тягне саме доступність нерухомості:

  • придбання житла - 3,5 тис. євро за 1 кв. м;
  • його оренда - 11,10 євро за 1 кв. м в місяць.

Невелика кількість проектів, всього лише сім, пояснюється тим, що за останні роки в цьому окрузі йшло масштабне будівництво, тому в даний час в активному будівництві просто-напросто немає необхідності.

Панков

Панков є самим густонаселеним округом - в ньому зареєстровано 400 тисяч жителів. Його особливістю є сильна різниця в цінах на квартири і житлові будинки: чим ближче до центру, тим дорожче:

Його особливістю є сильна різниця в цінах на квартири і житлові будинки: чим ближче до центру, тим дорожче:

  • покупка житла в центрі - 5 тис. євро за 1 кв. м; покупка житла на околицях - 4 тис. євро за 1 кв. м;
  • його оренда в центрі - 13 євро за 1 кв. м в місяць; його оренда на околицях - 11 євро за 1 кв. м в місяць.

Ще два-три роки тому центр Панкова, Пренцлауер-Берг, вважався найбільш динамічним. Але, згідно з дослідженням того ж BerlinHyp, в минулому році він втратив свої позиції.

Панков, і, зокрема, Пренцлауер-Берг користуються популярністю внаслідок того, що більше половини всіх будівель відносяться до першої половини XX століття, причому 300 з них мають культурну цінність.

У найближчому майбутньому в цьому окрузі буде здано дві тисячі квартир.

Райнікендорф Райнікендорф

На північному заході розташовується Райнікендорф. Відстань знижує цінник на недвіжкі:

  • придбання житла - 3,2 тис. євро за 1 кв. м;
  • проживання в ньому - 12 євро за 1 кв. м в місяць.

Поки що в Райнікендорф розроблено всього лише п'ять проектів. Причина такої скромності в нестачі земель. Але ситуація може докорінно змінитися - якщо буде зупинена діяльність аеропорту Берлін-Тегель. В цьому випадку округ отримає багато місця, яке можна буде задіяти для будівництва, в тому числі житлових об'єктів нерухомого майна. Доказ - 30% зростання цін на квартири і житлові будинки, причому як на їх покупку, так і оренду.

Трептов-Кепеник Трептов-Кепеник

Трептов-Кепеник - ще один периферійний округ. За щільністю населення він стоїть на самому останньому місці. Це не може не позначатися на вартості об'єктів нерухомого майна. Вона залежить від віддаленості від центру - чим далі, тим дешевше.

Наприклад, за оренду житла в Кепеник потрібно буде діставати з гаманця по 9 євро за 1 кв. м щомісяця, в той час як ціна тієї ж послуги в найбільш наближеному до центру районі, Трептове - 12 євро за один кв. м щомісяця.

Перевагою Трепетова-Кепеник є те, що в ньому багато парків і водойм. Кепеник славиться місцями для занять серфінгом і дайвінгом, а Трептов - неймовірним по площі парком, що знаходиться на узбережжі річки Шпрее.

На відміну від всіх периферійних округів, в Трептов-Кепеник ведеться будівництво понад тридцять п'ять об'єктів нерухомого майна (це навіть більше, ніж в Мітте). Завдяки їм буде здано три тисячі сімсот квартир.

Темпельхоф-Шенеберг Темпельхоф-Шенеберг

Темпельхоф-Шенеберг дуже різнорідний - в ньому є об'єкти нерухомого майна, як то кажуть, на будь-який смак і гаманець: вже застарілі споруди, які відмінно підійдуть для людей із середнім доходом, таунхауси (в центрі) і висотки (на околицях), орієнтовані на тих , хто не обмежений у коштах.

Самим активно будуються районом в Темпельхоф-Шенеберге є Шенеберг. У ньому буде побудовано три чверті всіх квартир округу.

У Шенеберге ціна на недвіжкі:

  • покупка житла - 4,7 тис. євро за 1 кв. м;
  • його оренда - 10 євро за 1 кв. м в місяць.

Трохи менше ціна недвіжкі в Темпельхофі:

  • покупка житла - 4 тис. євро за 1 кв. м;
  • його оренда - 10 євро за 1 кв. м в місяць.

Фрідріхсхайн-Кройцберг Фрідріхсхайн-Кройцберг

За щільністю населення Фрідріхсхайн-Кройцберг немає рівних - в ньому проживає 13,650 тис. Осіб на 1 квадратний кілометр. Це в три рази більше, ніж середній показник по місту.

Об'єкти нерухомого майна в цьому окрузі найдорожчі. Оренда житла коштує 13,50 євро за один квадратний метр (в середньому). А в такому районі, як Кройцберг за це візьмуть набагато більше - 18,15 євро за один квадратний метр. За 4 роки ціна на цю послугу зросла на 30%.

Фрідріхсхайн-Кройцберг з'явився в 2001 році, коли владою було прийнято рішення про об'єднання двох районів з однойменними назвами, які свого часу були частиною Східного і Західного Берліна відповідно.

Сьогодні в першому із зазначених районів, що знаходиться на північному сході округу, приділяється велика увага будівництву об'єктів нерухомого майна - згідно з дослідженнями фахівців, на нього припадає 70% або 4 тисячі квартир за все округу.

Шарлоттенбург-Вільмерсдорф Шарлоттенбург-Вільмерсдорф

Колись візитною карткою Шарлоттенбург-Вільмерсдорф були залишки меморіальної церкви Вільгельма. Зараз же цей округ є прикладом того, яким повинен бути сучасний мегаполіс. Тому не дивно, що практично всі туристи приїжджають саме сюди - велика кількість пам'яток і, в той же час, розваг не може залишити байдужим.

Шарлоттенбург входить в число самих розкішних районів розглянутого нами міста. У ньому незліченна кількість готелів, бутиків і красивих висоток, всередині яких кипить офісне життя. Все це робить його одним з найбільш вигідних місць для інвесторів та орендарів.

Ціна житла в Шарлоттенбурге:

  • придбання житла - 4,450 євро за 1 кв. м;
  • його використання на час - 12 євро за 1 кв. м в місяць.

Що стосується самого престижного району Шарлоттенбург-Вільмерсдорф, то це, звичайно ж, Груневальд. Він був так названий через лісового масиву, що розкинувся на більшій частині території. Ну а житло знаходиться на берегах річки Хафель і двох озер, Ванзеє і Ніколасзее. Ціна такого житла:

  • придбання житла - 6 тис. євро за 1 кв. м;
  • його використання на час - 13 євро за 1 кв. м в місяць.

Незважаючи на те, що в Шарлоттенбург-Вільмерсдорф і так чимало об'єктів нерухомого майна, вони будуватиметься і далі. За планом, буде реалізовано 20 проектів на півтори тисячі квартир. Все це відноситься до бізнес-класу, і оренда такого житла буде починатися від 14 євро за 1 кв. м в місяць. При цьому в інших округах Берліна зняти квартиру або житловий будинок можна менше ніж за 10 євро за 1 кв. м в місяць.

Шпандау Шпандау

Якщо вам не подобаються натовпу людей, то вибирайте Шпандау. Це - самий слабонаселенних округ Берліна. З цієї причини і вартість нерухомості адекватна:

  • покупка житла - 2,7 тис. євро за 1 кв. м;
  • проживання в ньому - 8,5 євро за 1 кв. м в місяць.

Однак вона дуже серйозно зросла - більш ніж на 25% (більше тільки в Райнікендорф).

В цьому окрузі є де розвернутися будівельним компаніям. Але через те, що він знаходиться на периферії і прямих транспортних шляхів до центру немає, вони не прагнуть приходити сюди.

В Шпандау найближчим часом буде побудовано дев'ять об'єктів нерухомого майна. Оренда в них не буде перевищувати 9,5 євро за 1 кв. м.

Штегліц-Целендорф Штегліц-Целендорф

Штегліц-Целендорф, також, як і Темпельхоф-Шенеберг, дуже різнорідний. Наприклад, в районі Целендорф, на північному заході, живуть люди, які не звикли собі ні в чому відмовляти, які вважали за краще будинок на околиці дому в центрі. Тут найвища вартість об'єктів нерухомого майна - при покупці житла ви розлучитеся з 5,150 тис. Євро за 1 кв. м.

Скоромної життя у тих, хто проживає в районі Східному Штеглиці. Ціна на недвіжкі в ньому:

  • придбання житла - 3,5 тис. євро за 1 кв. м;
  • проживання в ньому - 10,5 євро за 1 кв. м в місяць (втім, стільки ж вона буде коштувати і в районі, про який йшла мова вище - в Целендорфе).

В районі Далем, що на півночі округу, розташований Вільний університет Берліна, який є одним з найбільших не те що у всьому Берліні, а й у всій Німеччині. Через це збільшується ставка на оренду житла - 12,5 євро за 1 кв. м. в місяць.

Експерти повідомляють про те, що в Штегліц-Целендорфе будується тільки 9 об'єктів нерухомого майна або 675 квартир. На перший погляд може здатися, що причина в недостатньому, практично відсутній попит з боку потенційних покупців житла. Але це не так. Справа в тому, що в цьому окрузі просто-напросто не вистачає місця, що, в свою чергу, пояснюється не найкращим становищем, на периферії.

Таким чином, Берлін - це відмінний варіант як для інвестування в об'єкти нерухомого майна, так і для професійної діяльності і просто для проживання. У ньому є місце всім: і тим, для кого розкіш є невіддільною частиною життя, і тим, хто звик до скромності. Тут себе будуть комфортно почувати, як сім'ї з дітьми - в таких районах, як Шарлоттенбург, Вільмерсдорф і Пренцлауер-Берг, так і одинаки, які приїжджають до Німеччини з метою пошуку роботи і не проти час від часу походити по магазинах і розважитися - в таких районах, як Мітте, Тіргартен і Фрідріхсхайн.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online