Будівництва в Києві - що будують на Лівому березі

  1. Ігор Ляшенко журналіст, директор Центру проектних досліджень "Рівень життя" 19 серпня 2018, 8:29...

Ігор Ляшенко

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

журналіст, директор Центру проектних досліджень "Рівень життя"

19 серпня 2018, 8:29 Переглядів:

Зараз сама забудовується територія в Києві - житлові масиви Позняки, Осокорки, Харківський в Дарницькому районі. Будують в основному багатоповерхове житло і торгові центри. Плотненько будують. І на свеженамитих пісках, і займаючи раніше обжиті території.

Чого ж позбавляється місто заради масового житлового та торгового будівництва? Погляньмо на прикладі цього району.

  1. Один з житлових комплексів будується на місці, яке до того займав господарсько-будівельний ринок. Ринок користувався популярністю. І я там купував іноді потрібні в господарстві дрібниці. Знав працюючих там людей, вітався при зустрічі. Але мені не шкода цей ринок. Він існував 20 років, і за цей час його господарі не зробили нічого, щоб він став пристойним торговим місцем. Гадючник, де ледачі мужики цілими днями грали в нарди, чекаючи, що до них загляне покупець. Мені не шкода, що вони втратять "робочі місця". Але сам ринок, нехай і в більш впорядкованому вигляді людям був потрібен. Тепер ринку немає.
  2. Ще один житловий комплекс будується на території вантажного автопарку. Я не скажу, що наявність автопарку було гостро необхідно в глибині житлового масиву. Дійсно, саме в даному випадку, його можна прибрати. Але альтернативи-то немає. Території автотранспортних підприємств скорочуються по всьому місту. Вантажівки та автобуси ночують біля узбіч доріг.
  3. Така ж проблема і з легковими авто. На території найбільшої в районі автостоянки планується величезний житловий комплекс. У підсумку ці авто зі стоянки перекочують у двори і на узбіччя доріг, де вже зараз немає місця.
  4. Будівництва займають території, які до цього були технічними і виробничими майданчиками. Найчастіше від них економіці і людям особливої ​​користі вже не було, тому шкодувати не доводиться.
  5. Будують будинки і біля Дніпра, де просто проситься рекреаційна зона. Річка - це цінність для багатомільйонного міста. Але квартири на продаж приносять живу копійку, а громадський парк або зона відпочинку - сьогочасної цінності не представляє.
  6. Почали будувати торговий центр на місці, де розташовувалася імпровізована автостанція. Замість того, щоб її привести в порядок і створити зручності для тисяч пасажирів, будують капітальна будівля для заробітку на здачі в оренду площ під торгівлю і громадське харчування. Пасажири сідають в автобуси у необладнаних узбіч доріг, в тісноті і з ризиком для життя.
  7. Будують житлові будинки всередині вже сформованих мікрорайонів. Це відбувається всюди в місті і на дефіцитних площах центру, і на околицях, де місця для будівництва вистачає.
  8. Будуються житлові багатоповерхівки виростають впритул до входів в метро. Це робиться заради більшої вигоди, адже кожен метр близькості до станції метро підвищує вартість квартир. В результаті зникає будь-яка можливість подальшого транспортного, пішохідного, торгового розвитку території в майбутньому. В даному випадку я говорю про будинки біля станції метро "Славутич" на лівому березі Києва.

Це конкретні приклади конкретного району. Але така ж ситуація і в інших районах міста. Є багато прикладів виправданого освоєння території під нове житло, але частіше киян позбавляється інфраструктури, зручності, місць рекреації. Перемагає той, що вигідніше з комерційної точки зору. А вигідніше продавати квадратні метри житла і здавати в оренду торгові площі.

Немає й мови про нові школах, дитячих садах, спортмайданчиках, пляжах і парках. Нікого не турбує зручність користування міським транспортом. Немає справи і до елементарного зручності пішого пересування по району.

А найсумніше, що відсутній комплексний підхід до розвитку міста та будівництва в ньому. Немає генерального плану. Київська влада обрала шлях дрібного ґешефту, коли рішення по кожному об'єкту приймаються окремо, незважаючи на загальні потреби міста, району, мікрорайону. Як результат - страждає якість життя в місті. У тому числі і для покупців квартир в новобудовах.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Чого ж позбавляється місто заради масового житлового та торгового будівництва?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online