У Харкові занедбану млин перетворять в арт-центр, де будуть проводити концерти та фестивалі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

28 червня 2015 року, 7:20 Переглядів: 28 червня 2015 року, 7:20 Переглядів:   Друге життя

Друге життя. У будівлі, якій більше 200 років, будуть проводити концерти, фести і виставки. Фото: vk.com.

Закинутого будинку старого млина на березі річки Харків хочуть подарувати нове життя, перетворивши в арт-центр, який об'єднає креативників міста. На території в 2600 "квадратів" будуть розташовуватися зона сучасного мистецтва, театральний і освітні центри, івент-майданчики, а також офіси творчих підприємців.

Об'єднати в одному місці мистецтво і бізнес задумали дизайнер Юрій Єрісов і куратор культурних проектів Оксана Коклонская. У центрі планують проводити концерти, фестивалі, освітні семінари, майстер-класи та заходи для дітвори. За словами Юрія Ерісова, в майстернях під одним дахом будуть творити художники, актори, музиканти, танцюристи та дизайнери.

Будівля колишнього борошномельного комбінату на вулиці Чигирина для майбутнього арт-кластеру вибрали не випадково. "Воно побудоване в кінці XVIII століття і знаходиться в центрі міста. Зовні будівля виглядає ефектно: в його обрисах проглядаються елементи промислового минулого, а вторинне використання старих індустріальних будівель володіє особливою чарівністю", - пояснили автори ідеї. Оскільки будівля є пам'яткою архітектури, його фасад міняти не будуть. А ось всередині проведуть реставрацію: простір розділять колонами і перегородками. Облагородять і прилеглу територію: розіб'ють сквер, облаштують майданчики для стріт-арту, кіно під відкритим небом, гри в міні-гольф.

Зараз проект арт-кластеру бере участь у всеукраїнському конкурсі стартапів. Якщо ідея харків'ян увійде в трійку кращих, організатори виділять на її реалізацію 100 000 гривень. ці гроші потрібні, щоб вирішити юридичні моменти і зробити архітектурний висновок. Але навіть якщо перемогти в конкурсі не вийде, фундатори зупинятися не мають наміру. "Нам пишуть люди з пропозицією допомогти. Зверталися архітектори, творчі люди і волонтери, які готові очистити майданчик. Можливо, проведемо конкурс на те, яким це місце бачать харків'яни", - говорить Оксана Коклонская.

До АРТ-ЦЕНТРУ ПРИВЕДЕ "ЗЕЛЕНИЙ КОРИДОР"

У майбутньому до арт-центру буде зручно дістатися на велосипеді, адже будівля млина розташоване якраз по шляху маршруту для двоколісних "Інший шлях". Це проект розробили ландшафтні дизайнери Харкова, за задумом яких "зелений коридор" з'єднає Салтівку і центр міста. 12-кілометровий маршрут від вулиці Героїв Праці до початку Московського проспекту хочуть прокласти вздовж гребного каналу і річки Харків паралельно вулиці Академіка Павлова. На березі річки облаштують дерев'яні платформи для відпочинку та риболовлі, а під Метромена пропонують створити екстрим-парк для катання на роликах і скейтах. "Інший шлях" харків'яни можуть обговорити на сторінці проекту в Facebook.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Харкові занедбану млин перетворять в арт-центр, де будуть проводити концерти та фестивалі". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Макаренко Ганна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online