Анатолій Некрасов - Ваш квиток на іспиті життя. 102 відповіді на життєво важливі питання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Анатолій Некрасов

Ваш квиток на іспиті життя. 102 відповіді на життєво важливі питання

1. У чому сенс життя?

Велика частина населення планети не замислюється над сенсом життя, а даремно - адже це те, що виділяє людину серед усіх інших істот. Відсутність ясності в цьому питанні і наявність значних помилок призводять до втрати істинних орієнтирів, догляду людини з оптимального шляху і, як наслідок цього, до втрати інтересу до життя, основних людських якостей - і в результаті коротке життя з безліччю страждань.


... В більшості своїй люди не знають найважливішою інформації в своєму житті - вони не знають, навіщо живуть!

Головна турбота про хліб насущний привела людей до того, що в їх пріоритети матеріальні цінності стоять на першому місці, а з ними і робота. А як же доб'єшся благополуччя, якщо не будеш наполегливо працювати ?! Тут ще й Свята книга підказує: «В поті чола свого будеш добувати хліб насущний». Все сходиться - працювати треба, не шкодуючи живота свого ... Ось і працювали від зорі до зорі. «Нам щастя не треба - роботу давай!»

Так жили люди, що втратили сенс життя, з перевернутим світоглядом, так жила величезна країна, так живе до сих пір наша цивілізація. А багато так живуть, не розуміючи, що вони на цій прекрасній планеті для іншого - радості, любові і щастя.

На цю тему є притча. Каже Бог Христу:

- Минуло дві тисячі років після твого відвідування Землі. Я прийняв рішення побувати на ній і подивитися - що відбувається, чому ти навчив людей.

Ось вони спустилися на планету і опинилися на поле, де селянин оре землю. Втомлений, спітнілий, брудний ... Бог здивовано запитує Христа:

- Що це він робить?

- Він оре, як Ти і наказував: «В поті чола будеш добувати хліб насущний», - відповідає Ісус.

- Так я ж пожартував!

Опускаються вони в інше місце, в пологовий будинок. А там крики, біль, кров ... Бог ще більше здивувався:

- А це куди ми потрапили?

- Тут жінки народжують в муках, як Ти і сказав.

- Так я ж пожартував!

Приземляються вони в Ватикані. Дивляться, а там все задоволені, вгодовані, благовидні, книги читають, псалми співають ... Бог і питає:

- Де це ми?

Зрозумів Христос, що помилка вийшла з його вченням, що люди невірно його витлумачили, і відповідає:

- А це ми знаходимося там, де люди знають, що Ти пожартував.

У цій притчі глибокий сенс про суть самого життя. Багато зацікавлені в тому, щоб людина прийняла всерйоз слова про те, що він «раб Божий», що він повинен багато працювати, щоб забезпечити своє життя, що страждання - це необхідний шлях духовного розвитку, що жертовність - це вищий прояв любові, що рай можливий тільки на небі і багато інших. Втративши сенс свого життя на Землі, людина стала управляємо усіма - від Бога до чиновника.

Часто сенс життя бачать в окремих її сферах: в роботі, в науці, в мистецтві, в політиці, в сім'ї, в дітях, в прагненні до духовності, в служінні людям, Богу ... Але такі смисли - глибока помилка, що веде людину зі свого істинного шляху. І чим більше він йде в ці помилки, тим складніше доля, тим сильніше страждання, тим коротше життя. Наприклад, чоловік, який всього себе віддає роботі - вона його головний сенс, - втрачає здоров'я, позбавляє щастя свою сім'ю; мати, сенсом життя якої є діти, псує долю свою і своїх дітей, і навіть наступних поколінь.

Сенс життя не можна ототожнювати з якоюсь метою. Адже тоді, досягнувши мети, ми щоразу втрачали б сенс подальшого існування. Як, наприклад, для багатьох сенсом життя є робота. Втративши її або вийшовши на пенсію, людина виявляється не при справах, непотрібним, і далі відбувається його деградація, активно розвиваються хвороби, а найчастіше - передчасна смерть. За статистикою, в перші два роки після виходу на пенсію йдуть з життя близько 60 відсотків пенсіонерів. І це в першу чергу через відсутність подальшого сенсу життя.

Не тільки матеріальна, а й духовна мета, сама піднесена, не є істинним сенсом. Багато людей, поставивши духовне вдосконалення сенсом свого життя, втрачають здоров'я, живуть в злиднях і в стражданнях тіла. Велика частина святих - великомучеників, тобто «страждальці тіла». А чи варто було приходити на Землю з духовних сфер для того, щоб знайти крупиці духовності?

На мій погляд, в сенсі життя повинна бути вся повнота щасливого життя. У цій повноті необхідно гармонійне присутність всіх її елементів, в центрі яких знаходиться сама людина, що чинить любов і щастя!

Ось він - ключ до щастя. Потрібно не чекати того, що його хтось подарує, не шукати любов, чоловіка, жінку, сім'ю, а почати з себе: самому стати любов'ю, жінкою, чоловіком, бути готовим до сім'ї і вміти бачити щастя в кожній «дрібниці» життя. І тоді воно відбудеться.

Людина народжена не для страждань, не для того, щоб терпіти. Людина народжена для щастя! Джерело радості і щастя всередині нас, він завжди з нами, а значить, їм можна користуватися завжди! Все залежить тільки від самої людини. Стати щасливим - великий сенс ...

Це і є перший і основний сенс життя людини на Землі - жити щасливо на цій планеті і ділитися щастям з навколишнім світом. Тоді воно відбудеться. Як ми думаємо, так і живемо!

Стверджуючи осмисленість життя, її немарно і роблячи кроки до її продовження, ми не тільки можемо дійсно продовжити біологічне життя, але і в моральному плані запобігти смерті. Пошук сенсу життя - це воістину пошук безсмертя! Це є другий сенс життя людини на Землі - жити вічно.

Необхідно поставити перед собою питання про вічне життя, що не обтяженої страхом смерті, коли вона повністю заповнена самореалізацією і творчістю; життя як ніби не має кінця. І тому можна реалізовувати будь-які ідеї і плани, можна не гнатися за миттєвими благами, прагнучи забезпечити невідоме майбутнє, а значить, можна дозволити собі робити вони і морально. Справді моральні вчинки саме так і відбуваються: перед обличчям вічності. Хвала людям, дерзайте жити, немов вони безсмертні! Творіння Любові, Добра, Щастя і Подяка до самого життя - це і є наш шлях до вічного життя ...

Колись на Землі люди жили вічно, і це було їх природний стан. Потім хтось, проявивши волю волі, захотів померти і після довгих спроб цього домігся. Потім померти стало модно, а потім звично ... І ось зараз смерть - це вже необхідність, і на цьому побудований великий бізнес релігій, різних державних і приватних структур, і в Космосі є структури, які збирають енергію після смерті людини, і все це сталося через те , що людина втратила сенс життя.

У кожної людини життя складається з багатьох смислів, існує так зване поле смислів, і ось наступний сенс - це бути жінкою, бути чоловіком. Ви коли-небудь бачили людину? Подивіться уважніше навколо - я впевнений, що ви ніколи в житті не бачили людини. Ви завжди бачите тільки чоловіка або жінку! Людина - це абстрактне істота, а в реальності існує тільки в образі чоловіка або жінки. Але ми часто про це забуваємо. Наприклад, дослідження американських психологів показали, що жінки пам'ятають про те, що вони жінки, не більше 30 хвилин в день. Погодьтеся, будучи всього 30 хвилин в день жінкою, чи можна побудувати щасливе життя тривалістю 24 години на добу? Та й чоловіки недалеко пішли від цієї цифри. Ось такий результат ми і маємо в житті - по-справжньому щасливих людей на землі менше 5 відсотків. Подивіться на себе - скільки ви хвилин в день або в тиждень по-справжньому відчуваєте себе чоловіком і жінкою? А адже це один з найважливіших смислів життя.

Якщо таке розуміння смислів життя є, то все інше реалізується легко і просто, як на скатертини - самобранку.

2. Що таке щастя?

Щастя глибоко індивідуально, але є загальні критерії, бажані для більшості. Це здоров'я, любов, сім'я, діти, творча реалізація, добрі відносини з родичами і друзями, матеріальне благополуччя, мир на планеті. До цього загальноприйнятого списку я пропоную додати постійний розвиток самої людини і всіх складових щастя! Тоді в щастя не буде застою і не буде чорних і білих смуг в житті.

Людина - єдина істота на планеті, яке може саморозвиватися і самовдосконалюватися. Постійний розвиток у всій сфері життя відбувається при творчому підході до кожного моменту життя. Завдання людини на Землі - бути творцем! А творець не може бути тільки спостерігачем. Без праці, скільки не молись, ні медитируй, "не виловиш рибку зі ставка». Фізичний світ вимагає участі тіла. Отже, постійний творчий труд над собою, над навколишнім Світом - невід'ємна складова людини. Трудитися творчо - це значить отримувати від будь-якої діяльності, від своїх роздумів (а це теж діяльність) позитивні емоції і відчувати задоволення і радість. При наявності мудрості будь-який вид діяльності може стати творчим.

Кінець ознайомчого уривка

СПОДОБАЛАСЯ КНИГА?

Анатолій Некрасов   Ваш квиток на іспиті життя
Ця книга коштує менше ніж чашка кави!
ДІЗНАТИСЬ ЦІНУ

1. У чому сенс життя?
А як же доб'єшся благополуччя, якщо не будеш наполегливо працювати ?
А чи варто було приходити на Землю з духовних сфер для того, щоб знайти крупиці духовності?
Ви коли-небудь бачили людину?
Погодьтеся, будучи всього 30 хвилин в день жінкою, чи можна побудувати щасливе життя тривалістю 24 години на добу?
Подивіться на себе - скільки ви хвилин в день або в тиждень по-справжньому відчуваєте себе чоловіком і жінкою?
2. Що таке щастя?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online