Держдумі запропонували заборонити продавати алкоголь на перших поверхах житлових будинків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Андрій Махонін / Відомості

Після травневих свят Держдума розгляне пакет законопроектів про обмеження на продаж алкоголю, в якому є пункт про заборону продажу спиртного в магазинах на перших поверхах житлових будинків. Ця пропозиція міститься в поправках, розроблених Заксобраніі Пензенської області, пише "Російська газета". Автори законопроекту пропонують дати владі регіонів право повністю забороняти роздрібний продаж алкоголю на перших поверхах будинків. Поправки розробили після численних скарг мешканців на те, що відвідувачі таких магазинів шумлять і порушують громадський порядок, йдеться в пояснювальній записці. Прийняття такої поправки означатиме видавлювання малого бізнесу з роздрібної торгівлі на користь великого рітейлу, заявив виданню керівник Центру досліджень федерального і регіонального ринків алкоголю Вадим Дробиз. За його словами, основна маса торгових точок малого бізнесу розташована на перших поверхах житлових будинків і в них алкоголь з тютюном формують до 35% обороту.

Навесні 2012 р мер Москви Сергій Собянін доручав пропрацювати ідею про заборону продавати спиртне в магазинах, розташованих у житлових будинках. 3 жовтня керівник міського департаменту торгівлі і послуг Олексій Немерюк сказав, що від цієї ідеї вирішили відмовитися, оскільки заборона торкнеться 2000 торгових точок.

Ще один законопроект пропонує заборонити продаж алкоголю в муніципальних і державних бюджетних установах.

Третій законопроект з пакета пропонує зобов'язати продавців алкоголю в точках громадського харчування на об'єктах транспорту розкривати тару одразу при продажу. Автори поправки - депутати з Карелії.

Четвертий законопроект - від депутатів законодавчих зборів Ленінградської області - пропонує дозволити продаж алкоголю в автомагазинах в населених пунктах, де немає стаціонарних торгових об'єктів. Ця пропозиція Дробиз схвалив, пояснюючи, що при відсутності точок збуту алкоголю на селі поширюються сурогати, підробки і самогон.

Уряд 30 грудня 2009 р затвердив Концепцію реалізації державної політики щодо зниження масштабів зловживання алкогольною продукцією і профілактики алкоголізму серед населення. Відповідно до цієї концепції вже було обмежено число місць продажу алкоголю, заборонена реклама такої продукції, збільшено ставки акцизів, пиво було прирівняне до міцного алкоголю з точки зору законодавства. Окремі регіони ввели "комендантську годину" на продаж спиртного, заборонивши торгувати їм по ночах.

Російські пивовари вирішили з 1 січня 2014 р добровільно відмовитися від виробництва пива в пластиковій упаковці ємністю понад 2,5 л. Пиво міцністю більше 6 градусів не буде проводитися в пластиковій упаковці обсягом понад 2 л.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online