У Дніпрі та Харкові залишили "канікули": "Не підемо на поводу в ідіотів"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як повідомлялося, з понеділка, 5 березня, всі навчальні заклади можуть відновити роботу в звичайному режимі. Як повідомлялося, з понеділка, 5 березня, всі навчальні заклади можуть відновити роботу в звичайному режимі

У Дніпрі та Харкові залишили "канілкулі" / фото УНІАН

Про це заявив мер міста Борис Філатов на своїй сторінці в Facebook.

"Дорогі діти, не нервуйте. Будуть вам канікули. Тепер скажіть спасибі вже дядькові Борі. Нічого ми міняти не будемо. Заняття в школах поновлюються тільки 12 березня", - зазначив він.

"У кого, кого, а в ідіотів ми на поводу ходити не будемо", - додав мер Дніпра.

Він зазначив, що наказ Міносвіти про відновлення занять надійшов в мерію о 16:52 суботи.

"Ніхто, жодна душа в міністерствах, не подумала про те, що батьки перебили бабусь і дідусів, взяли відгули, хтось поїхав, хто приїхав, все поміняли плани", - обурився Філатов.

У свою чергу харківський міський голова Геннадій Кернес прийняв рішення, що заняття в загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладах міста відновляться 12 березня, як і було вирішено раніше.

За даними Департаменту науки і освіти ХОДА, це пояснюється поганими погодними умовами та низьким температурним режимом в установах освіти (їх необхідно прогріти), а також тим, що багато студентів і школярів вже встигли роз'їхатися.

"Прийнято рішення не переривати оголошені напередодні канікули для школярів, учнів професійно-технічних навчальних закладів та студентів", - заявили у відомстві.

Читайте також В Україні відновлять роботу і газопостачання навчальних закладів 5 березня

Як відомо, 2 березня у зв'язку з нестачею газу в країні Міністерство освіти і науки рекомендувало всім навчальним закладам призупинити роботу з 2 до 7 березня включно, з урахуванням вихідних (8-11 число) складає 9 днів поспіль.

Львів, Миколаївська і Закарпатська області відмовилися "прикрутити газ" в школах.

Вранці 3 березня президент Петро Порошенко заявив, що критична ситуація з газопостачанням подолана, ситуація з газопостачанням стабілізувалася, весь дефіцит газу повністю покрито.

Після цього прес-служба МОН з посиланням на рішення кризового комітету Міненергетики та вугільної промисловості України повідомила, що з понеділка, 5 березня, всі навчальні заклади можуть відновити роботу в звичайному режимі.

У МОН звернули увагу на те, що безпосереднє рішення про зупинення або відновлення роботи вузів приймає сама установа в межах власної автономії.

"Відповідні рішення також повинні прийняти і органи місцевого самоврядування, до сфери управління яких належать інші установи освіти", - уточнили в міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online