Новини Руспрес - Емігрант Горбунцов, відставник Якунін, полковник Захарченко і співак Басков

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Полковник-мільярдер Захарченко і його родичі активно скуповували елітну нерухомість в Москві: в ЖК «Шуваловский» на Мічурінському проспекті проживала його мати; мільярди, вилучені у нього минулого тижня, зберігалися в квартирі сестри на Ломоносовському проспекті; своєї 8-річної дочки Уляні він подарував квартиру в ЖК «Імперський будинок» на Якиманці; дружині він подарував квартиру в ЖК «Піраміда» на вулиці Дмитра Ульянова. Сам же полковник, за даними ЗМІ, фактично проживав в елітному житловому комплексі Barkli Plaza на Пречистенською набережній, 19, де був прописаний його батько.
Це розкішний п'ятиповерховий будинок на 12 квартир, розташований на березі Москви-ріки, в 300 м від храму Христа Спасителя. Вартість цього житла оцінюється в 400 млн руб.
Район же, де він розташований, через позамежної вартості квартир часто називають «Золотий милею». На офіційному сайті Barkli Plaza реклама будинків, розташованих в цьому кварталі, подається слоганом «місце для красивого життя».

Комплекс Barkli Plaza


З 2011 року п'ятикімнатній квартирою площею 250,8 кв. м в Barkli Plaza володіє Захарченко Віктор Дмитрович - про це свідчать дані Росреестра. Адвокат Захарченко Олександр Лебедевич заявив «Газеті.Ru», що вони опротестували обшуки, що проводилися в квартирі батька на Пречистенці: «Слідчі вилучили з квартири на Пречистенці предмети, що не мають відношення до розслідування кримінальної справи. Забрали навіть речі прибиральниці ». Необхідно відзначити: другий адвокат, Юрій Новіков, заявляє, що батько полковника має відношення до банківської сфери і має достатню кількість грошей для придбання дорогих квартир.
Правда, на початку 2000-х Віктора Захарченко знали в селищі Волошине Ростовської області як директора місцевої середньої школи, який ніяких елітних квартир собі дозволити не міг.
Втім, цього не скажеш про нинішніх сусідів полковника-мільярдера. Як з'ясувала «Газета.Ru», одним з них може бути знаменитий співак Микола Басков . За даними Росреестра, в 2011 році власником елітної квартири в цьому ж будинку став повний тезка автора «Шарманки». В інтерв'ю «Комсомольской правде» Басков розповідав, що квартиру йому подарували на 35-річчя: «Один мій близький товариш напередодні дня народження подзвонив мені і сказав, що, на жаль, не зможе потрапити на день народження, але подарунок є. Вони з компаньйоном вирішили піднести мені презент, від якого я до сих пір в стані легкого шоку. Напевно, буду до останнього подиху ставити свічки в церкві за його здоров'я, за здоров'я його дітей, онуків, правнуків ... Вони мені подарували квартиру в центрі Москви! Це район Пречистенки, Остоженка ».
Сам співак для коментарів був недоступний, тому «Газеті.Ru» не вдалося дізнатися, чи контактував співак зі своїм сусідом-мільярдером з МВС. Представники співака також відмовилися від коментарів.
Ще одним «зоряним» сусідом, вірніше сусідкою, Захарченко, за даними Росреестра, може бути відома фотомодель і керівниця Buro-Atelier L'artisan Аліса Карманова. Її ім'я пов'язують з іншим видатним представником бізнес-кіл та світської тусовки - Олександром Карманова, якого Forbes помістив на 6-е місце в рейтингу « королів держзамовлень ». Кишень є засновником ЗАТ «Леман пайп», що став ексклюзивним постачальником труб великого діаметру українського Харцизького заводу для системи «Газпрому» (з 2009 року - «Євразійський трубопровідний консорціум», ТОВ «ЄТК»). За даними Росреестра, одна з квартир в будинку Barkli Plaza була власністю компанії «ЄТК-Інвест», засновником якої, згідно з інформацією «Картотекі.Ру», є все той же ТОВ «ЄТК».
Ще одна квартира в Barkli Plaza володіє акціонерне товариство «Трубна вантажна компанія» (ТГК), що займається доставками вантажів і наданням рухомого складу великим компаніям. За даними сайту держзакупівель, з 2015 року ТГК уклала 14 контрактів на 7 млрд руб. зі структурами «Транснефти». Цікаво, що інша квартира в ЖК належить Никифорову Андрію Анатолійовичу - повного тезки генерального директора АТ «ТГК».
Мешканці інших будинків, що належать родині Захарченко, не менше цікаві.
Мати полковника проживає в ЖК «Шуваловский», де розташовується одна з квартир екс-губернатора Олександра Хорошавина, обвинуваченого в отриманні хабара в особливо великому розмірі.
Замначальника управління «Т» Управління економічної безпеки і протидії корупції МВС Дмитро Захарченко був заарештований 10 вересня цього року після того, як в його квартирі було виявлено $ 120 млн і € 2 млн, або близько 9 млрд руб. в рублевому еквіваленті. В даний час слідчі встановлюють, кому належить ця готівка, а сам полковник звинувачується у хабарі в 7 млн ​​руб., Яку він отримав в 2015 році. Також поліцейський звинувачується ще за двома статтями: 285 КК РФ (зловживання посадовими повноваженнями) і 294 КК РФ (перешкоджання здійсненню правосуддя і виробництву попереднього розслідування).

****

Побіжний банкір Горбунцов готовий розповісти, звідки у полковника Захарченко мільярди


Слідчі у справі полковника Захарченко намір направити запит лондонським колегам з проханням допитати проживає там банкіра Германа Горбунцова . Про це повідомили джерела в правоохоронних органах. За даними ЗМІ, Горбунцов платив полковнику $ 150 тис. На місяць за «дах» по лінії МВС. Представники банкіра кажуть, що Горбунцов готовий розповісти про Захарченко, але при цьому відзначають, що «зарплату» йому платили зовсім інші люди.
«За однією з версій, лише тільки частина коштів, вилучених з квартири сестри Захарченко, могла мати відношення до викраденим грошей з Нота-банку, решта грошей - це« відкати », які субпідрядники держкорпорацій переводили в готівку через фірми-одноденки», - розповідає співрозмовник « Газети.Ru ».
«Крім того, за даними слідства, на батька полковника оформлено кілька рахунків на суму € 300 млн в зарубіжних банках. Один з них був відкритий в женевському відділенні Dresdner Bank ще в 2008 році. За оперативною інформацією, в той період Захарченко почав працювати на банківську групу Германа Горбунцова, яка займалася виведенням коштів за кордон ».
Як з'ясували ЗМІ, Горбунцов посадив Захарченко на фіксовану зарплату - $ 150 тис. На місяць. За цю суму Дмитро Захарченко повинен був здійснювати прикриття по лінії МВС, вирішувати різні питання з силовиками. У 2010 році у Горбунцова виникли серйозні неприємності. З одного з його банків пропало близько $ 1 млрд, які вважалися тіньовими коштами осіб, нібито близьких до тодішнього керівництва РЖД і Володимиру Якуніну. У травні 2011 року в Росії проти Горбунцова було порушено кримінальна справа про шахрайство з використанням підроблених банківських векселів.
Після цього Горбунцов поїхав за кордон, втративши всіх своїх російських активів. Як запевняли адвокати фінансиста, їх підзахисного фактично під дулом автомата змусили переписати на інших осіб частки в шести банках і шести заводах. Імовірно, загальний збиток Горбунцов оцінив як раз в $ 1 млрд. Банкір перебрався в Лондон, де кілька років тому на нього було скоєно замах.
Захарченко же продовжив працювати на тих людей, які прокручували афери за допомогою банків Горбунцова, і не виключено, що банкір зможе пояснити, що за гроші лежать на рахунках Захарченко, а також яким російським держструктурам вони раніше належали.
Але так як банкір сам не має наміру повертатися в Росію, то опитати підприємця у справі Захарченко можуть або їх лондонські колеги, або самі слідчі з дозволу властей Великобританії . Однак для цього слідчій групі необхідно буде направити відповідний запит.
У свою чергу, джерело в оточенні банкіра Горбунцова (сам він для коментарів був недоступний) заявив, що фінансист відкритий для спілкування з правоохоронними органами та готовий розповісти про роль полковника в схемах виведення коштів РЖД за кордон.
«Горбунцов знав Захарченко як одного з багатьох людей, які працювали в той момент на так звану команду ержедешніков . Ніяких дружніх зв'язків між ними не було. Ну як, наприклад, директор заводу знає, що в одному з цехів його підприємства працює висококласний слюсар дядько Ваня, але не більше того », - пояснив співрозмовник« Газети.Ru ».
Таким дядьком Іваном, що відповідає за правоохоронні органи, і був Захарченко.
Але при цьому «зарплату», за словами джерела, поліцейському платили ті, хто відмивав гроші через банки Горбунцова.
«У схемі були задіяні два банки - СТБ-банк і Інтерпрогрессбанк - і сотні компаній, що мали рахунки в цих двох банках. Через них виключалися кошти РЖД, - пояснює джерело в оточенні Горбунцова. - Наприклад, за тендером гроші перераховувалися фірмі першої ланки на рахунок в одному банку. Потім ця сума переводилася в другій банк на рахунки іншої компанії, підставою для платежу були якісь будівельні роботи. Інша фірма відправляла ці гроші в перший банк на рахунок третьої фірми. Після кількох таких прогонів між двома банками гроші виводилися в чужу юрисдикцію в офшори. При цьому сам Горбунцов навіть не підписував цих документів ».
Завданням Захарченко було прикривати цю команду з боку правоохоронних органів, продолжаетісточнік:
«Так як« крамничок », через які йшли гроші держкомпанії, було багато, то рано чи пізно деякі з фірм потрапляли в поле зору податківців або правоохоронців, і починали надходити запити. Захарченко на ці запити відповідав, а також зв'язувався з їх ініціаторами.
Тобто, знаючи всю кухню зсередини, він «затуплівал» ситуацію і не допускав порушення кримінальних справ ».
Джерело стверджує, що в 2011 році Горбунцов неодноразово звертався з заявами до МВС Росії, в яких він детально розписував всю схему виведення коштів за кордон. Правда, Захарченко в цих заявах не згадувався, «тому що не був ключовим гравцем, а був« дрібної сошкою, яких багато ».
У січні 2012 року банкір звернувся з новою заявою, в якій звинуватив колишніх бізнес-партнерів в причетності до замаху на фінансиста Олександра Антонова. За версією Горбунцова, його партнери вдалися до таких заходів для того, щоб вибити з Антонових борги і заволодіти їхньою власністю. Через два місяці після цієї заяви було скоєно замах на самого Горбунцова. Кілер кілька разів вистрілив в банкіра з автоматичної зброї.
У 2015 році російські слідчі також мали намір допитати Горбунцова по справі Нємцова , Так як у всіх замахи нібито простежувався «чеченський слід». Однак, як запевняють представники Горбунцова, ні по яких справах російські слідчі з нього свідчень не брали. «Він не допитувався у справі Нємцова, його заявами по РЖД також ніхто не дав хід, так що не дуже віриться в те, що буде піднято питання і по Захарченко, хоча Горбунцов готовий спілкуватися, - запевняє представник фінансиста. - Але, може, почути його заважають інші Захарченко з правоохоронних органів ».
Замначальника управління «Т» управління економічної безпеки і протидії корупції МВС Дмитро Захарченко був заарештований 10 вересня цього року, після того як в його квартирі було виявлено $ 120 млн і € 2 млн, що приблизно дорівнює 9 млрд руб.


В даний час слідчі встановлюють, кому належить ця готівка, а сам полковник звинувачується у хабарі в розмірі 7 млн ​​руб., Яку він отримав в 2015 році. Також поліцейський звинувачується ще за двома статтями КК РФ - 285-й (зловживання посадовими повноваженнями) і 294-й (перешкоджання здійсненню правосуддя і виробництву попереднього розслідування).

джерело: gazeta.ru , 23.09.2016

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online